1. Home
  2. Zoeken

Zoeken

Vul hier 1 of meerdere zoekwoorden in op en druk op Zoeken. Let op, de zoekfunctie zoekt op ieder woord afzonderlijk.

Expertise
    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Onderzoeksprojecten
    4. Klimaatrobuust Stadsgroen

    Klimaatrobuust Stadsgroen

    Bij HAS green academy staat duurzaamheid centraal. In samenwerking met diverse organisaties neemt de hogeschool deel aan het grensoverschrijdende Interreg-project Klimaatrobuust StadsGroen. Dit project richt zich op het ontwikkelen van stedelijk groen dat bestand is tegen de steeds extremere weersinvloeden, zoals langdurige droogte en hevige regenval.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Onderzoeksprojecten
    4. Naar een gezondere voedselomgeving in het Jeroen Bosch Ziekenhuis

    Naar een gezondere voedselomgeving in het Jeroen Bosch Ziekenhuis

    Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) streeft naar een gezonde voedselomgeving. Om gezondere keuzes te stimuleren is er een project uitgevoerd in het medewerkersrestaurant. Door een drieweekse pilot, met interventies met gezondere alternatieven die aansloten bij de behoeften van de medewerkers, maar ook workshops en aanvullende informatie zoals een stoplichtsysteem, steeg het aanbod binnen de Schijf van Vijf met 8%. De medewerkers waren bovendien erg tevreden met de veranderingen.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Onderzoeksprojecten
    4. Wat Eten Leerlingen? Onderzoek naar Koopgedrag en Gezonde Alternatieven

    Wat eten leerlingen? Onderzoek naar koopgedrag en gezonde alternatieven

    In opdracht van gemeente ’s-Hertogenbosch is vanuit het lectoraat Groene Gezondheid onderzocht wat leerlingen van het Van Maerlant aan de Onderwijsboulevard kopen, waarom ze dat doen, én waar ze dit halen. Daarnaast zijn door de leerlingen zelf creatieve oplossingen bedacht om het voedselaanbod in de schoolkantine te verbeteren waardoor gezondere voedselkeuzes gemakkelijker worden.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Onderzoeksprojecten
    4. Hoe verminder je emissies in de veehouderij?

    Hoe verminder je emissies in de veehouderij?

    Het is van belang dat emissies in de veehouderij worden verminderd en dat groen gasproductie uit mest moet wordt verhoogd. Er is dus een dringende behoefte aan innovatieve oplossingen om dit mogelijk te maken. Biologisch aanzuren is zo’n innovatie, die bovendien snel in de praktijk kan worden gebracht.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Onderzoeksprojecten
    4. KAAZ

    KAAZ

    Het KAAZ-project (Kaas Alternatief, Ambachtelijk en Zuiver) richt zich op de ontwikkeling van een innovatief plantaardig kaasalternatief. Dit alternatief benadert de smaak, textuur en voedingswaarde van traditionele kaas. Het verschil? Het is gemaakt van duurzame, plantaardige ingrediënten.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Onderzoeksprojecten
    4. PlantWaardig

    PlantWaardig

    De wereldbevolking groeit gestaag. Al die mensen moeten gevoed worden binnen de grenzen van onze planeet. De vraag naar plantaardige eiwitten stijgt. Daarmee neemt ook de vraag naar plantaardige vleesvervangers toe. Die vleesvervangers dienen makkelijk te gebruiken zijn en dicht bij traditionele vleesproducten te blijven. Tegelijkertijd is voedselveiligheid een cruciale factor in de ontwikkeling van deze alternatieven.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Onderzoeksprojecten
    4. Diervrije melkeiwitten

    Diervrije melkeiwitten

    Melkeiwitten produceren zonder koeien. Dat is het doel van dit onderzoeksprogramma. In plaats van melk gebruiken we gist om een duurzame en diervrije eiwitvervanger te creëren met dezelfde voedingswaarde en structuur als melk. We onderzoeken ook hoe deze nieuwe eiwitbron op een verantwoorde manier in de samenleving kan worden ingebed.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Onderzoeksprojecten
    4. Eiwit van Columbus

    Eiwit van Columbus

    Peulvruchten, zoals veldbonen en lupine, zijn belangrijk voor de eiwittransitie en dragen bij aan duurzame landbouw. Een sterker businessmodel ontwikkelen voor de teelt van Nederlandse peulvruchten, is dan ook het doel van dit tweejarige onderzoeksproject van bedrijven en hogescholen.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Onderzoeksprojecten
    4. True Price - van Inzicht naar Actie

    True Price - van Inzicht naar Actie

    De verduurzaming van de Nederlandse agrofoodketens is noodzakelijk en een belangrijk aandachtspunt voor bedrijven, NGO’s en overheid. True Pricing is een innovatieve methode die kan bijdragen aan het versnellen van deze verduurzaming door het inzichtelijk maken van maatschappelijke kosten en baten.



    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Onderzoeksprojecten
    4. Scanner: muismodellen voor autisme

    Scanner; muismodellen voor autisme

    In samenwerking met Erasmus MC analyseren studenten en docentonderzoekers van HAS green academy geautomatiseerde gedragsdata van verschillende muismodellen voor autisme. Het doel van het 6-jarig project Scanner is de ontwikkeling van autisme te begrijpen en om sexe-verschillen in kaart te brengen.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Onderzoeksprojecten
    4. Living Lab B7

    Living Lab B7

    Het lectoraat Verdienvermogen voor Natuurinclusieve Landbouw neemt van 2021 tot 2026 deel aan Living Lab B7: met Boeren, Bewoners, Bezoekers en Beleidsmakers werken aan een Betere Biodiversiteit in de Bollenstreek. We ontwikkelen kennis, delen inzichten en stimuleren initiatieven om lokaal écht impact te maken.







    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Bruce Schoelitsz

    Bruce Schoelitsz

    Bruce Schoelitsz is docentonderzoeker bij HAS green academy en is kenniskringlid van het lectoraat Innovatieve Biomonitoring. Hier combineert hij zijn expertise op het gebied van Integrated Pest Management met de toepassing van innovatieve monitoringstechnieken, zoals eDNA en automatische beeldherkenning.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Paulo van Breugel

    Paulo van Breugel

    Paulo van Breugel is docentonderzoeker bij HAS green academy en is kenniskringlid van het lectoraat Innovatieve Biomonitoring. Hier combineert hij zijn expertise op het gebied van ruimtelijke data, analyse & modellering, landschapsecologie en biogeografie met de toepassing van innovatieve technieken voor monitoring, zoals eDNA, automatische beeldherkenning en remote sensing.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Mark Terlien

    Mark Terlien

    Mark Terlien is docentonderzoeker bij HAS green academy en lid van de kenniskring van het lectoraat Dierenwelzijn en Technologie. Hij is expert op het gebied van datamanagement, ruimtelijke analyses en datascience.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Gerben Hofstra

    Gerben Hofstra

    Gerben Hofstra is docentonderzoeker bij HAS green academy, lid van de kenniskring van het lectoraat Dierenwelzijn en Technologie en promovendus bij de onderzoeksgroep Toegepaste Datascience van dr. J. de Vlieg aan de TU/e.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Gezonde voeding en gezond leven

    Onderzoeks- groep Gezonde voeding en gezond leven

    De onderzoeksgroep Gezonde voeding en gezond leven van HAS green academy heeft de ambitie om met praktijkonderzoek – gekoppeld aan opleidingen, cursussen en adviestrajecten - een belangrijke bijdrage leveren aan het doel: ‘Een gezond leven – je hele leven lang’.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Gezonde voedselproductie

    Onderzoeks- groep Gezonde voedselproductie

    De onderzoeksgroep Gezonde voedselproductie van HAS green academy draagt bij aan de ontwikkeling van voedselsystemen met respect voor mens, dier en planeet. We werken aan de verduurzaming van de huidige landbouw en voedselketens, en ondersteunen tegelijkertijd de transitie naar nieuwe voedselsystemen.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Gezonde leefomgeving

    Onderzoeks- groep Gezonde leefomgeving

    De onderzoeksgroep Gezonde leefomgeving van HAS green academy heeft de ambitie om met praktijkonderzoek een belangrijke bijdrage te leveren aan de volgende missie: samen met partners en studenten een biodivers, klimaatadaptief en gewaardeerd landelijk en stedelijk gebied realiseren met een gezond ecosysteem waar op een duurzame manier gebruik van wordt gemaakt.


Filters

Expertise