Nieuws

Wat is nieuw in de wereld van HAS green academy op het gebied van agro, food en leefomgeving?

Expertise
 • Docenten Duco & Paul aan het woord: cursus Sturen met bodem en water in groene projecten

  pubDate
  11-07-2024

  Groene ruimtes spelen een cruciale rol in ons dagelijks leven en de gezondheid van onze leefomgeving. Maar hoe kunnen we deze ruimtes op een duurzame en effectieve manier beheren en ontwikkelen? Dit is precies waar de cursus 'Sturen met bodem en water in groene projecten' bij HAS green academy om draait. Twee van onze docenten, Duco de Vries en Paul van der Donk, delen hun ervaringen en inzichten over deze cursus met jou.

 • image podcast hart voor groen

  Nieuwe aflevering Hart voor Groen: ketenaanpak met voldoende verdienvermogen

  pubDate
  08-07-2024

  Dit is de laatste aflevering in onze podcastserie over het thema verdienmodellen en verdienvermogen. In de vorige aflevering bespraken we de gebiedsaanpak als manier om boeren te ondersteunen met verduurzamen en tegelijkertijd voldoende verdienvermogen te creëren. In deze aflevering bekijken we de ketenaanpak.

 • Interview: Oud-cursisten Ewoud & Eline over de cursus Zuiveltechnologie

  pubDate
  02-07-2024

  HAS green academy is in gesprek gegaan met voormalige cursisten van de cursus Zuiveltechnologie. Deze cursus biedt diepgaande kennis over zuivelproducten en -processen. In dit interview delen Ewoud de Voogd, CEO van AlgaeforFood, en Eline Bruijn, werkzaam bij Royal Steensma / Dawn Foods, hun ervaringen en delen ze hoe de cursus hun professionele traject heeft beïnvloed en heeft bijgedragen aan hun innovaties binnen de voedingsindustrie.

 • Expo

  HAS Expo 2024 nu online!

  pubDate
  11-06-2024

  Ontdek het talent van onze HAS-studenten! Deze digitale expositie laat zien hoe onze studenten hun talent inzetten om bij te dragen aan de oplossingen voor o.a. duurzame voedselproductie, klimaatrobuuste landschappen en gezonde leefomgevingen.

 • HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

  pubDate
  10-06-2024

  Op maandag 27 mei vierden HAS green academy en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat deden ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner stonden wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal!

 • Dag van de Duurzame Verpakking 2024

  pubDate
  26-04-2024

  Op woensdag 19 juni vond alweer de vijfde editie van de Dag van de Duurzame Verpakking plaats in Oss. Enkele hoogtepunten van deze dag: workshops over duurzamer verpakken, lezingen over onder andere de consumentenperceptie van duurzaamheid, pitches van talentvolle studenten en een paneldiscussie met tafelgasten uit de verschillende schakels van de verpakkingsketen. Het was een inspirerende dag en we kijken nu al uit naar volgend jaar! Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door HAS-studenten in samenwerking met gemeente Oss. Wil jij hét kennis- en netwerkevent over duurzame verpakkingen niet missen in 2025? Volg het LinkedIn-account van de Dag van de Duurzame Verpakking en blijf op de hoogte!

 • Aftermovie Geo Experience 2024: bekijk hem hier

  pubDate
  26-04-2024

  Op donderdag 18 april stroomde HAS green academy vol met zo'n 400 bezoekers, klaar om te ontdekken wat de nieuwste ontwikkelingen en uitdagingen zijn op het gebied van geodata. Dit mooie moment hebben wij natuurlijk vastgelegd. Veel kijkplezier!

 • Ontdek geo-innovaties bij de Geo Experience 2024

  pubDate
  26-04-2024

  Op donderdag 18 april stroomde HAS green academy vol met zo'n 400 enthousiaste bezoekers, klaar om te ontdekken wat de nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen zijn op het gebied van geo-data. De ontmoeting tussen het werkveld en onze studenten stond centraal. Het was een geslaagde dag waarop de grenzeloze mogelijkheden van geo-informatie en haar toepassingen werden verkend in de volle breedte en diepte.

 • Carolina Tavares wint derde editie van Adri den Dekker prijs

  pubDate
  26-04-2024

  Carolina, 4e jaars International Food & Agribusiness studente aan HAS green academy, is dit jaar de trotse winnaar van de Adri den Dekker prijs. Met deze stimuleringsprijs daagt HAK jaarlijks studenten uit om te komen met het beste idee om de landbouw duurzamer en toekomstbestendiger te maken. Aan de prijs is ook een studiecheque van €2000,- verbonden.

 • Jarwin de Man wint Landelijk Studenten Kampioenschap Veebeoordelen

  pubDate
  18-04-2024

  Op 29 maart won Veehouderij-student Jarwin de Man de titel van studentenkampioen veebeoordelen. Dit jaarlijkse evenement vond plaats in Schalkwijk en trok niet alleen studenten van de HAS, maar ook van andere agrarische hogescholen. Desondanks wist Jarwin zich te onderscheiden met de beste prestatie.

 • Dierlijk tot plantaardig; verdiep je technologische kennis met HAS en Meattech

  pubDate
  15-04-2024

  Alles weten over verschillende producten op eiwitbasis? Van 100% plantaardig tot 100% dierlijk en alles wat ertussen zit. Samen met technologisch platform Meattech verzorgt HAS green academy de cursus ‘Vleestechnologie en alternatieve eiwitten’. Door een combinatie van theorie en praktijk wordt er ingegaan op toekomstige uitdagingen binnen de voedingsmiddelenindustrie. De cursus geeft je meer inzicht in de technologie en innovatie achter vlees, plantaardige- en vleesproducten.

 • Intensievere samenwerking Kraft Heinz - HAS green academy

  pubDate
  10-04-2024

  Met genoegen kondigen wij een strategische samenwerking aan tussen Kraft Heinz en HAS green academy. Kraft Heinz werkt al jaren samen met de HAS in de vorm van stages, excursies en afstudeeropdrachten. Ook werken er veel HAS-afgestudeerden bij het bedrijf. Beide organisaties zullen de samenwerking de komende jaren verder intensiveren. Deze samenwerking is ingeluid tijdens een bezoek van de delegatie Kraft Heinz aan de HAS.

 • winnaar-Bor

  Bor Romers winnaar verkiezing Hbo Held 2024

  pubDate
  09-04-2024

  Bor Romers van HAS green academy is de winnaar van de Hbo Held-verkiezing van 2024. Hij kreeg de meeste stemmen tijdens het VH-congres op 8 april in Den Bosch. Bor ontving de geldprijs ter waarde van een jaar collegegeld uit handen van juryvoorzitter Rob Verhofstad.

 • Geo Experience 2024: Geographical Intelligence

  pubDate
  04-04-2024

  Op donderdag 18 april 2024 organiseert de opleiding Applied Geo-Information Science van HAS green academy de Geo Experience. Een dag waarop het werkveld en studenten samen leren en ontwikkelen op het gebied van geo-data.

 • foto Patrick Cramers

  Nieuwe vice-voorzitter College van Bestuur HAS green academy

  pubDate
  02-04-2024

  De Raad van Toezicht heeft Patrick Cramers per 17 juni aangesteld als vice-voorzitter van het College van Bestuur van HAS green academy. Patrick is momenteel directeur Life Sciences and Chemistry bij de Hogeschool Utrecht. Voorzitter Anita Wouters: ‘Ik ben verheugd dat we een tweede bestuurder hebben kunnen werven met relevante kennis en ervaring en een mooi aanvullend profiel op de voorzitter van het College van Bestuur Reggy van der Wielen. Samen kunnen zij de HAS weer stappen verder brengen. Patrick heeft de afgelopen jaren veel kennis opgedaan in onderwijs, onderzoek en strategische bedrijfsvoering.’

 • Liesbeth-Stefanie-Florieke

  Liesbeth Velema en Stefanie van Mook te gast in podcast Hart voor Groen over thema gezonde voeding

  pubDate
  22-03-2024

  Er is weer een nieuwe aflevering van onze onderzoekspodcast Hart voor Groen beschikbaar. Deze aflevering is de laatste van een serie van 4 afleveringen over het thema gezond voedselkeuzegedrag. Eerder hadden we het al over hoe onze voedselomgeving eruit ziet, hoe vrij de consument is in de keuzes die hij maakt en hoe het voedselaanbod verbeterd kan worden. In deze aflevering praten we over gezonde voeding als onderdeel van een gezond leven. Want gezonde voeding staat natuurlijk niet op zichzelf.

Filters

Expertise