Studiekeuze maken

Een goede keuze voor een voltijd hbo-opleiding maken doe je natuurlijk niet zomaar. Daarom hebben we de studiekeuze-ingrediënten voor je op een rijtje gezet. Of je nog geen idee hebt, of al een stap verder bent: wij zijn er om jou verder te helpen met de zoektocht naar de opleiding die bij je past!

Jongen achter laptop

Ik begin net met mijn zoektocht

Sta je aan het begin van jouw oriëntatie en weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Kijk eens rustig rond tussen het aanbod hbo-opleidingen. Heb je vragen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Hbo-opleidingen

Ik weet ongeveer waar ik naar op zoek ben

Dat is heel fijn! Als je een idee hebt welke richting je op wilt gaan, dan helpt het om verschillende open dagen te bezoeken. Zo kom je erachter welke opleiding een match is én of de school bij jou past. Wist je dat we meerdere keren per jaar open dagen organiseren? Je bent van harte welkom om de sfeer te komen proeven!

studiekeuze-events

Laat twijfel je niet tegenhouden en leg niet teveel druk op het maken van een keuze. Je ziet vanzelf hoe het uit gaat pakken!
Sjoerd
Student Bedrijfskunde en agribusiness

Ik vind verschillende opleidingen leuk

Heb je al een lijstje favoriete opleidingen en vind je de keuze lastig? Geen zorgen! Om nog beter kennis te maken kun je een dagje komen proefstuderen. Je beleeft dan samen met andere studiekiezers hoe het is om de studie te volgen. Ook krijg je gelijk een goede indruk van de school!

Ik weet wat ik wil!

Heb je alles uitgezocht en een opleiding gevonden die écht wat voor jou is? Super, gefeliciteerd!

Voor een succesvolle start is het eerst belangrijk dat je je op tijd aanmeldt voor de hbo-opleiding. Voor in je agenda: aanmelden is mogelijk vanaf 1 oktober en je hebt aanmeldrecht tot en met 1 mei. Des te eerder jij aanmeldt, des te eerder jouw inschrijving afgerond kan worden.

Studeren aan de HAS

Ik heb mijn hart gevolgd en ben benieuwd waar ik naar toe ga groeien. Dit raad ik iedereen aan: luister naar jezelf.
Sanne
Student Veehouderij

Bezoek onze open dagen!

Onze studieadviseurs helpen je graag verder!