Leven Lang Ontwikkelen met microcredentials

Als professional blijf je je een leven lang ontwikkelen en volg je regelmatig opleidingen of trainingen. Hieraan is vaak certificering verbonden. De waarde en het niveau van deze certificering wordt meestal bepaald door de instelling die dit afgeeft. Er is juist behoefte aan gerichte scholing met erkende kwaliteitswaarde en flexibiliteit: daarvoor zijn microcredentials ontwikkeld.

Wat zijn microcredentials?

Een microcredential is een digitaal certificaat voor een zelfstandig af te ronden onderwijseenheid met een grootte van 3 – 30 EC met accreditatiewaardig niveau, kwaliteitskeurmerk en een erkende waarde voor de doelgroep professionals. Met een microcredential op zak heb je dus een betrouwbaar certificaat waarmee je als professional kunt aantonen dat je een kleinere onderwijseenheid hebt afgerond. Kijk hier voor meer informatie over microcredentials.

Waarom zijn microcredentials zo handig?

Met microcredentials kun je jezelf een leven lang bewezen (door)ontwikkelen. Microcredentials worden binnen en buiten onderwijsinstellingen erkend. Omdat het een digitale erkenning is heeft het veel informatie in zich, meer dan een regulier papieren certificaat. Zo is altijd duidelijk wie welke microcredential heeft gehaald en wat de waarde hiervan is. 

Microcredentials binnen HAS green academy

Momenteel wordt een aantal cursussen met een erkenning in de vorm van een microcredential uitgegeven en er zijn nieuwe microcredentials in ontwikkeling. Bekijk het aanbod hier: Bedrijfsopleidingen HAS green academy. Inmiddels zijn de eerste  microcredentials binnen de HAS ook al uitgereikt! 

Landelijke samenwerking

HAS green academy heeft deelgenomen aan de landelijke Pilot Microcredentials die inmiddels is afgerond. Het project is overgegaan naar NPuls en bij deze volgende fase blijft de HAS aangesloten. Ontdek meer informatie over de samenwerking met andere onderwijsinstellingen.

Vragen?

Heb je vragen over microcredentials bij HAS green academy? Stel ze dan aan projectleider Talitha van Son.

  • Talitha van Son

    Projectleider Microcredentials

    t.vson@has.nl
    t.vson@has.nl