1. Home
 2. Bedrijfsopleidingen
 3. Incompany en maatwerk

Incompany en maatwerk

Heb je samen met andere collega’s in jouw bedrijf dezelfde leervraag? Moet jouw afdeling of team worden bijgeschoold op een specifiek onderwerp? Voldoen bestaande cursussen nèt niet aan jouw kennisbehoefte? Dan zijn onze Incompany trainingen of maatwerktrajecten de oplossing.

Bij voldoende belangstelling kunnen we al onze cursussen en trainingen op een andere locatie uitvoeren. Dus ook op jouw bedrijfslocatie. HAS green academy stelt regelmatig maatwerkprogramma’s samen op basis van specifieke behoeften van een organisatie of bedrijf. Wat je vraag ook is: we helpen je graag met een passende oplossing.

Meer dan 100 bedrijven gingen je voor!

Wij hebben jarenlange ervaring met het maken en uitvoeren van maatwerkprogramma's. Jaarlijks verzorgen wij op locatie en inhouse tientallen Incompany trajecten, volledig afgestemd op de wensen en behoeften van onze klanten.

Met een incompany traject van HAS green academy:

 • Werk je op basis van jullie specifieke leerwensen en –doelen.
 • Pas je kennis en expertise meteen toe op de thema’s en processen in jouw organisatie.
 • Kun je meerdere collega’s tegelijk laten scholen en brengen zij gezamenlijk hun kennis naar een hoger niveau.
 • Kun je trainen met eigen materialen en werk aan de hand van bestaande processen.
 • Leer je van en met elkaar: een positieve, verbindende ervaring voor het hele team.

Leervormen

Afhankelijk van de kennis die je wilt laten overbrengen, kunnen we uiteenlopende leervormen inzetten. Op basis van jouw ontwikkelwensen zorgen wij samen voor de beste combinatie in het ontwikkeltraject. Denk aan:

 • Practica
 • Theorie
 • Interventies
 • Coaching
 • Online onderwijs

Indien je zelf niet over de juiste faciliteiten beschikt om practica te geven, kun je ook gebruik maken van onze uiteenlopende praktijkfaciliteiten en field labs.

Showcase incompany trajecten

 • Incompany Basis Bakkerij-technologie voor Colruyt

  Colruyt Group is een Belgisch familiebedrijf dat over drie generaties is uitgegroeid tot een retailgroep met bijna 33.000 medewerkers, actief in drie landen. En toch heeft de groep nog altijd de troeven van een familiebedrijf, zoals passie, expertise, eenvoud en efficiëntie. Colruyt Group zet in op verticale integratie van verse producten en heeft zo ook de gehele broodwaardeketen in eigen beheer.

 • Incompany plantenfysiologie voor Dümmen Orange Group

  Dümmen Orange is 's werelds grootste veredelings- en vermeerderingsbedrijf voor bloemen en planten. Het bedrijf met Nederlandse wortels (Agribio, voorheen Fides) is door een fusie met het Duitse Dümmen uitgegroeid tot wereldspeler met meer dan 7.000 werknemers wereldwijd. Vanuit ‘social corporate responsibility’ wil Dümmen Orange meer investeren in opleidingsprogramma’s.

 • Incompany plantenfysiologie voor crop solutions

  Crop Solution is een landelijk samenwerkingsverband tussen verschillende agrarische organisaties, waaronder CZAV. Adviseurs helpen boeren met teeltadvies en verkopen bestrijdingsmiddelen en meststoffen. Individueel zijn de leden van Crop Solution klein, maar gezamenlijk zijn ze behoorlijk groot. Hierdoor kunnen ze onder andere slimmer inkopen en zich ontwikkelen en verbeteren. Vanuit het samenwerkingsverband worden cursussen ook georganiseerd, zo ook deze cursus Plantenfysiologie.

 • Incompany sturen met data voor de gemeente Midden-Groningen

  Binnen gemeenten, waterschappen en provincies wordt steeds meer gebruik gemaakt van data om inzicht in complexe vraagstukken te krijgen. Informatie uit verschillende databronnen wordt ingezet als onderlegger voor beleidsvorming en besluitvorming. Hoe kunnen gemeenten vraagstukken met data inzichtelijk maken? En welke mensen, kennis, vaardigheden en houding zijn hiervoor nodig om innovatie te realiseren?

 • Natuurinclusief ondernemen voor provincie Noord-Brabant

  Natuurinclusief ondernemen voor provincie Noord-Brabant

  Steeds meer agrarische ondernemers willen meer aandacht schenken aan bodem- en waterkwaliteit, minder kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruiken en meer ruimte geven aan planten en dieren. Een natuurinclusieve werkwijze maakt dat mogelijk. in opdracht van de Provincie Noord Brabant ontwikkelde HAS Hogeschool in samenwerking met Biodiversity in Business de opleiding Natuurinclusief Ondernemen.

 • Incompany sectorcursus food voor de Rabobank

  Incompany sectorcursus food voor de Rabobank

  Food is van de een topsectoren in Nederland. De levensmiddelenindustrie is de grote (s)maakindustrie, maar ook de toeleveranciers, groothandel en retail zijn onderdeel van de dynamiek. Om als (financiële) dienstverlener van waarde te zijn voor klanten in de foodsector, is het van groot belang dat je snapt wat er in de sector gebeurt. De sectorcursus food geeft o.a. inzicht in de business, de keten, de uitdagingen, en de trends en ontwikkelingen.

 • Incompany de bodem als basis voor gebiedsontwikkeling

  De ruimtelijke, maatschappelijke opgaven in Nederland zijn groot: het woningtekort, de verduurzaming van de energievoorziening, de kwaliteit van de natuur en landbouw. Aan al deze uitdagingen ligt de bodem en hoe je die gebruikt aan de basis. In de maatwerkcursus De bodem als basis voor gebiedsontwikkeling komen stakeholders samen om een gezamenlijke visie te ontwikkelen op de bodem in de eigen regio. Dit traject was voorheen bekend onder de naam Integraal bodemcoach.

Over het Incompany-traject Plantenfysiologie "De doorslag gaf de theoretische kennis - zo’n cursus staat en valt met de kwaliteit van de docenten - en het feit dat er goed werd geluisterd naar onze wensen en behoeften. Het programma hebben we echt met elkaar samengesteld.
Bert Kuyper
Adviseur Dümmen Orange

Cursussen die wij regelmatig incompany uitvoeren

 • Cursus Zuiveltechnologie

  Cursus Zuiveltechnologie

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  5 maanden

  Tijdens de cursus Zuiveltechnologie is de relatie tussen melkcomponent, zuivelproduct en verwerking een belangrijk thema. Daarnaast leg je verbanden en maak je keuzes over de productie van zuivelproducten.

 • Cursus Basiskennis van vetten, eiwitten en koolhydraten

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 maanden

  Koolhydraten, eiwitten en vetten zijn belangrijke voedingstoffen. In deze cursus krijg je kennis en inzicht in de structuur en belangrijkste chemische en fysische eigenschappen van deze stoffen.

 • Cursisten kijken naar petrischaaltje - Levensmiddelenmicrobiologie

  Cursus Levensmiddelen­microbiologie

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 maanden

  Als specialist in de foodbranche weet je als geen ander dat micro-organismen zowel goed als kwaad kunnen. In deze cursus leer je alles over micro-organismen. Van het begrijpen van processen van bederf, tot het vaststellen van het kiemgetal.

 • man in bos

  Cursus Natuurondernemer (niveau 1)

  Locatie
  Op locatie en Den Bosch en Dronten
  Studieduur
  8 dagen

  De cursus Natuurondernemer (niveau 1) richt zich op ondernemers die natuurgronden in beheer hebben en/of die zich meer willen verdiepen in natuurbeheer.

 • Cursisten werken aan opdracht - Workshop Zout en suikerverlaging

  Workshop Zout- en suikerverlaging

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  1 dagen

  Bij voedingsmiddelen ligt de focus steeds vaker op gezondheid. Als voedingsdeskundige weet je dat je dit bereikt met minder zout en suiker. Tijdens de workshop Zout- en suikerverlaging leer je hoe je de receptuur kunt aanpassen, zonder verlies van kwaliteit, smaak en houdbaarheid.

 • Mens op sportveld

  Cursus Smart & clean beheer

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 dagen

  In de cursus Smart & clean beheer leer je gerichte onderhoudsmaatregelen uit te voeren op jouw sportveld met efficiënter gebruik van middelen. Hierbij komen onder meer precisietechnieken aan bod.

 • Onderzoeker met vlees en pincet - Cursus Vleestechnologie

  Cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  5 maanden

  Van vleesverwerking tot hulpstoffen: alles komt tijdens deze cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten aan bod. Je inspiratie haal je uit gastcolleges van experts uit de (vlees)industrie.

 • man en vrouw tussen de planten in kas

  Opleiding Bedrijfskunde voor de tuinbouw

  Locatie
  Venlo
  Studieduur
  6 maanden

  In de opleiding Bedrijfskunde voor de tuinbouw leer je alles om een toekomstbestendige organisatie te creëren. Je maakt de weg vrij voor nieuwe producten, processen en verdienmodellen.

Zittende cursisten luisteren naar cursusleider

Meer weten over Incompany mogelijkheden?