1. Home
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Incompany en maatwerk
  4. Incompany Basis Bakkerijtechnologie voor Colruyt

Incompany Basis Bakkerij-technologie voor Colruyt

Colruyt Group is een Belgisch familiebedrijf dat over drie generaties is uitgegroeid tot een retailgroep met bijna 33.000 medewerkers, actief in drie landen. En toch heeft de groep nog altijd de troeven van een familiebedrijf, zoals passie, expertise, eenvoud en efficiëntie. Colruyt Group zet in op verticale integratie van verse producten en heeft zo ook de gehele broodwaardeketen in eigen beheer.

Binnen Colruyt bestaat het kwaliteitsteam uit verschillende afdelingen. Er is bijvoorbeeld een productiegerichte afdeling, een afdeling die zich op aankoop richt en een afdeling die zich bezighoudt met kwaliteit bij verkoop. Deze kwaliteitsafdelingen komen samen in werkgroepen, zoals de werkgroep op het gebied van bakkerij. Bij deze werkgroep ontstond de behoefte aan een algemeen overzicht van het gehele productieproces van de industriële bakkerij. Daarvoor klopte kwaliteitsmanager Christel Kuppens aan bij HAS green academy. We spraken Christel over haar ervaring met de incompany cursus Basis Bakkerijtechnologie die HAS green academy na aanleiding van deze behoefte heeft verzorgd.

WAAR KWAM DE BEHOEFT AAN OVERZICHT VAN HET GEHELE PRODUCTIEPROCES VANDAAN?

“Het leek ons heel relevant om het proces waar wij dagelijks mee werken eens van een andere kant te bekijken. De mensen in deze werkgroep zijn in hun werk bezig met de kwaliteitscontrole van de bakkerij. Ze hebben een achtergrond in voeding maar niet specifiek een bakkersopleiding gedaan. Daarbij is het interessant voor hen om te weten hoe je broodfouten kunt interpreteren, zodat je correcte inschattingen kunt maken. Ook helpt kennis van het productieproces om een betere gesprekspartner te zijn met leveranciers.”

HOE HEB JE DE INCOMPANY CURSUS BASIS BAKKERIJTECHNOLOGIE ERVAREN?

“De cursus is zeer goed gegeven. Doordat het een maatwerk cursus was hebben we de samenstelling van de cursus zelf kunnen bepalen. Zo hadden wij specifiek behoefte aan meer informatie over zuurdesem omdat dit nu erg leeft bij consumenten. Tijdens de cursus was er ruimte voor vragen en konden we nog inhoudelijk accenten verleggen. De docent had de kennis om daarop in te kunnen spelen. In het Teams kanaal stond voorafgaande aan de cursus al veel informatie, daar konden we achteraf ook nog naar teruggrijpen. Ook was het heel fijn de HAS naar ons toe kwam en wij niet met alle collega’s op locatie hoefden te komen.”

  • Afgebakken broodjes komen uit de machine - Cursus bakkerijtechnologie

WAT HEEFT DE CURSUS VOOR JOU EN JOUW COLLEGA'S OPGELEVERD?

“We hebben tijdens de cursus veel basiskennis opgedaan van de productieprocessen in de industriële bakkerij. Deze kennis helpt mij en mijn collega’s om broodfouten beter te interpreteren doordat je dingen herkent. Een voorbeeld uit de praktijk; in onze productie is een bepaald type langmaker geïnstalleerd die ik nu gelijk herken aan de sneetjes van een brood. Ik zie dat nu aan de crèmestructuur van het brood.”

“Wij zijn erg tevreden over de incompany cursus van HAS green academy. Het contact liep vlot, er werd goed ingespeeld op onze behoeften en de docent was erg kundig.”

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem contact op:

Opdrachtgever: Colruyt