Na het volgen van de cursus Bakkerijtechnologie kun jij:
- Eigenschappen van producten verklaren.
- Het proces bijsturen door middel van de receptuur.
- De belangrijkste bereidingsprocessen noemen.
Als ambitieuze professional leer je alles over de eigenschappen van grond- en hulpstoffen, processing en de feitelijke bereiding. Na de theorie is het tijd om je kennis in de praktijk te brengen. Bakkers klaar? Bakken maar!
Na het volgen van de cursus Bakkerijtechnologie kun jij:
De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:
De cursus Bakkerijtechnologie is interessant voor iedereen die dagelijks met brood te maken heeft en wil groeien in het vak.
De lessen krijg je van verschillende HAS-docenten:
Hoewel ik in de banket werk, vind ik de theorie van het broodproces het meest interessant, omdat er zoveel bij komt kijken.
Wat heb je nodig om deze cursus te volgen en wat is nog meer handig om te weten?
De cursus Bakkerijtechnologie start op 7 september 2023. Je hebt 14 donderdagavonden les van 17.30 tot 20.45 uur:
De cursus duurt in totaal 5 maanden en vraagt naast de lessen om ongeveer 4,5 aan zelfstudie per week.
Data van de lessen:
Practicumdagen:
De cursus vraagt om ongeveer 4,5 uur per week aan zelfstudie.
Voor deze cursus op hbo-niveau heb je tenminste nodig:
Voor deze cursus kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie tot €1.000 van de overheid.
De cursus geeft je meer inzicht in wat een grondstof doet in de eindproducten.