1. Home
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Incompany en maatwerk
  4. Incompany Kwaliteit in Voedingsmiddelentechnologie voor BEKO TECHNOLOGIES

Incompany Kwaliteit in Voedingsmiddelen­technologie voor BEKO TECHNOLOGIES

Al meer dan drie decennia staat BEKO TECHNOLOGIES voor hoge prestaties en wereldwijd beproefde persluchtconditioneringstechniek. Voor producten, systemen en energie-efficiënte oplossingen die zorgen voor de vereiste kwaliteit in de productieprocessen van hun klanten.

Cursisten bij koelkast met voedingsproduct - Cursus Kennismaking Voedinsmiddelentechnologie

Om een goede gesprekpartner te kunnen zijn binnen de Food & Beverage industry, ontstond de behoefte om het verkoopteam een bredere en diepere kennis van voedingsmiddelen mee te geven, waardoor zij meer aansluiting kunnen vinden in de taal die een kwaliteitsmanager spreekt. Tijdens de beurs ‘Food Technology’ in 2021, kwam BEKO in contact met HAS green academy. Er was meteen interesse vanuit beide partijen, met een Incompany cursus Kwaliteit in Voedingsmiddelentechnologie als gevolg. We spraken adviseur Sara Deckers en directeur Martin Vink over hun ervaringen.

MET WELK DOEL IS JULLIE MAATWERK CURSUS ONTWIKKELD?

Doel was om een kennispartner te worden binnen de voedingsmiddelen-industrie en de verschillende toepassingen binnen dit afzetgebied. Om deze reden ontstond de wens medewerkers buitendienst te trainen om een meer adviserende rol aan te kunnen nemen in hun gesprekken met de klant. Daarvoor moet je weten wat kwaliteitsmanagers bezig houdt, waar ze tegenaan lopen en belangrijke termen en key-words kennen. Door te weten waar risico’s liggen binnen een industrie, kan er beter op worden ingespeeld en is het makkelijker om belangen helder over te brengen. Dat is echt een pluspunt. Aldus Martin Vink, directeur BEKO TECHNOLOGIES.  

HOE HEBBEN JULLIE DE CURSUS KWALITEIT IN VOEDINGSMIDDELENTECHNOLOGIE ERVAREN?

Er is goed geluisterd naar onze behoefte. We hebben aangegeven wat onze wensen waren en vervolgens een gesprek gehad met adviseur Francis Grandia en docent Arianne van Velthoven. Daarin zijn belangrijke onderwerpen besproken, welke op de juiste wijze zijn vertaald naar een goede cursus.

Cursisten hebben veel nieuwe kennis en vaardigheden vergaard over micro organismen in vier middagen. Welke zijn gevaarlijk, welke zijn niet gevaarlijk en hoe kunnen ze gedetecteerd worden? Theoretische kennis in combinatie met praktijkvoorbeelden was daarin de juiste aanpak. Zo hebben we een opdracht gedaan om in de verschillende productieruimten van de HAS te testen waar meer of minder micro organismen voor kwamen. We hebben monsters afgenomen die drie dagen op kweek werden gezet. Een praktijkopdracht die aangeeft hoe onderzoekers normaal te werk zouden gaan. Dit was echt out of the box en een eye opener voor onze medewerkers buitendienst. Alle deelnemers waren dan ook erg positief over de cursus.

WAT HEEFT DE CURSUS JULLIE GEBRACHT?

De cursus heeft ons nieuwe inzichten gegeven in welke industrieën er kansen liggen voor BEKO TECHNOLOGIES, waar acties op kunnen worden ondernomen. We hebben nu meer kennis en inzicht in wat een kwaliteitsmanager allemaal tegenkomt en hoe hij zich moet indekken, zodat wij hem kunnen helpen in het proces. We hebben geleerd dat we de verse groente sector, meel- en broodsector en kaassector veel meer moeten gaan opzoeken. Omdat dit sectoren zijn waar veel schimmels en gisten voorkomen en hier binnen ons toepassingsgebied ook veel meer gevaren en risico’s bij komen kijken, dan dat we in eerste instantie dachten. De cursus heeft ons mooie speerpunten geboden om mee aan de slag te gaan. 

Gedurende de cursus is er niet alleen kennis overgedragen van de HAS naar cursisten, maar ook van cursisten naar elkaar. De collega’s hebben zo dus ook van elkaar geleerd. Dit werd mede bewerkstelligt door maatwerk-opdrachten, waarbij cursisten werden uitgedaagd om na te denken over hoe je bepaalde theorieën kan toepassen in de praktijk. We hebben recentelijk ook zelf een brainstormsessie met het team georganiseerd om hierop te kunnen doorgaan.

Vanuit marketing perspectief hebben we de opgedane kennis al in promotionele artikelen kunnen verwerken. Dit resulteert in een goede balans tussen commercie en kennis in een verhaal.

Kortom; een heel mooi traject! We houden in het najaar een vervolggesprek met Francis om te bekijken hoe we de kennis kunnen toepassen of dat het verstandig is een vervolgtraject aan te gaan. Is er verdieping nodig of misschien juist een herhalingscursus? We gaan dus graag opnieuw met de HAS in gesprek!

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem contact op:

Opdrachtgever: BEKO TECHNOLOGIES