1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Studentverhaal Martine

Stageverhaal Martine

Tijdens haar eerste bezoek aan HAS green academy wist Martine het zeker: ik ga studeren bij de HAS! "Ik heb voor de HAS gekozen, omdat het een kleine school is."

HAS green academy student

"Ik heb verschillende scholen bezocht, maar het kleinschalige sprak mij aan. Er hangt een gezellige sfeer en de groepen zijn relatief klein. Dat vind ik prettig", vertelt ze enthousiast.

Complexe data begrijpelijk maken voor iedereen 

Martine heeft al veel geleerd op het gebied van design, techniek en geo-data. "Tijdens mijn opleiding heb ik al veel geleerd om met verschillende designprogramma’s te werken. Daarnaast krijg je ook les in het visualiseren van complexe geo-data. Dit vind ik erg leuk. Daarnaast ben ik in het tweede studiejaar aan de slag gegaan om data te analyseren en vervolgens te visualiseren zodat het voor iedereen begrijpelijk is."

Het visualiseren van complexe data vind ik erg leuk!

Spannende momenten tijdens de opleiding 

Martine heeft ook spannende momenten ervaren tijdens haar hbo-opleiding. Hier heeft ze natuurlijk ook van geleerd. "Het voorzitten van een vergadering vond ik best wel spannend. We werken veel in projecten en daarbij leren we ook hoe we een vergadering moeten voorzitten. Je maakt notulen, houdt de tijd in de gaten en zorgt dat iedereen aan het woord komt tijdens het gesprek. In het begin was het lastig om zelfverzekerd de voorzitter te zijn. Inmiddels ben ik hierin gegroeid."