1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Studentverhaal Angela Jansen

Studentverhaal Angela

Angela is een vierdejaars student van de opleiding Milieukunde. Op de middelbare school lag haar interesse met name bij de vakken aardrijkskunde en biologie, deze vakken zie je ook terug in de opleiding Milieukunde. Dit is een van de redenen waarom Angela koos voor deze opleiding. Benieuwd naar haar ervaring? Lees dan snel verder!

Even voorstellen

Ik ben Angela, 20 jaar en ik kom uit het dorpje Schore in Zeeland. Ik heb gekozen voor de opleiding Milieukunde, omdat het een brede opleiding is waar veel actuele onderwerpen aan bod komen. Je verdiept je in verschillende onderwerpen om er achter te komen wat je echt leuk vindt. Tijdens de opendag en de proefstudeerdag waren de docenten en studenten erg aardig en behulpzaam. Aangezien ik echt iets zocht op het gebied van groen en leefomgeving kwam ik al snel bij de HAS green academy uit. 

Aangezien ik echt iets zocht op het gebied van groen en leefomgeving kwam ik al snel bij de HAS green academy uit. 

Wat vind jij het leukste aan studeren op de HAS green academy?

Ik vind het heel leuk dat er in de projecten veel wordt samengewerkt met het bedrijfsleven. Zo krijg ik een idee van wat ik in mijn toekomstige baan kan verwachten. Een groot deel van de docenten komen ook uit het werkveld en hebben veel ervaring. Deze ervaringen worden tijden de lessen gedeeld, of wanneer je geïnteresseerd bent in een bepaald vakgebied kan je ook altijd bij de docenten aankloppen.

Buitenlandstage bij NIBIO

Ik heb bij the Norwegian Institute of Bioeconomy Research (NIBIO) stage gelopen in Ås, Noorwegen. Hier heb ik een PhD student geholpen met onderzoek naar bodemgezondheid. Voor dit onderzoek zijn twee akkers met elkaar vergeleken, niet ploegen met dekgewas en ploegen. Vervolgens zijn er verschillende parameters onderzocht en bodemmonsters genomen, zo zijn het aantal regenworden geteld en de pH waarde is gemeten. Ik heb voornamelijk onderzoek gedaan naar active carbon (actief koolstof). In het lab heb ik alle bodemmonsters hierop getest. Dit was best een uitdaging aangezien er 126 bodemmonsters waren afgenomen! Tijdens deze stage heb ik ook veel geleerd over hoe je wetenschappelijk onderzoek doet, dit is een andere manier van werken dan het maken van een adviesrapport, zoals wij die leren tijdens de studie. Eigenlijk heb ik kort samengevat tijdens deze stage een beter beeld gekregen van hoe de onderzoekswereld in zijn werk gaat en heb ik mogen ervaren hoe het is om te werken in een internationale omgeving. 

Binnenlandstage bij Provincie Zeeland

Ik heb gekozen om in mijn derde jaar twee stages te doen. Dit is niet verplicht, je kan hier ook de keuze maken om bijvoorbeeld één minor en één stage te doen. 

Tijdens dit half jaar heb ik stage gelopen bij Provincie Zeeland in Middelburg. Hier heb ik mij bezig gehouden met het onderwerp circulaire economie. Ik heb namelijk onderzoek gedaan naar het verwaarden van reststromen in de agri-food sector. Door middel van bedrijven die ik aan elkaar heb gekoppeld, kan één van de bedrijven nu de reststromen van het andere bedrijf verwerken tot een nieuw product! In deze stage heb ik ook veel geleerd over hoe de overheid werkt en hoe leuk het is om te netwerken en mensen/ bedrijven met elkaar te verbinden.