1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Studentverhaal Job Schoenmaeckers

Studentverhaal Job

Vóór mijn huidige opleiding Health Innovation heb ik een mbo-opleiding afgerond én nog een jaar hbo gedaan op een grote school. Omdat het hbo een stuk theoretischer is dan het mbo, had ik het gevoel dat het uitdagend zou gaan worden.

Maar juist omdat ik zelf al veel bezig was met een gezonde leefstijl en andere onderwerpen die bij Health Innovation aan bod komen viel dat wel mee. De opleiding sloot nu eindelijk wel goed aan bij mijn interesses in vergelijking met mijn vorige opleidingen. Wanneer dat goed zit gaat de rest eigenlijk vanzelf.

Daarnaast bevalt het mij erg dat HAS green academy, locatie Venlo, kleinschalig is en het contact met de docenten informeel is. Voor mensen die interesse hebben in gezond leven (en alle factoren die daar bij komen kijken), is Health Innovation een passende opleiding om jezelf hierin te ontwikkelen.

Van mbo naar hbo

Het was voor mij nieuw om naar een hbo te gaan en ik had qua niveau ook wel het idee dat het pittig zou gaan worden. Maar omdat de opleiding Health Innovation goed aansloot bij mijn interesses, viel het reuze mee en kon ik alles goed bijhouden.

Vooral ook omdat het een kleine school is, zoals ik net al benoemde, werkte het voor mij prettig en kan ik snel schakelen met docenten als je ergens tegenaan loopt. Mijn advies: laat je vooral niet afschrikken door het hbo en als je echt wil; ga er dan voor!

Ik had het gevoel dat de overstap van mbo naar hbo pittig zou gaan worden, echter viel het uiteindelijk reuze mee!