1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Studentverhaal Yrsa

Studentverhaal Yrsa

Voor Yrsa was het snel duidelijk. Na goede verhalen te hebben gehoord van kennissen en haar vader, besloot ze de open dag van HAS green academy te bezoeken.

Daarna nam ze deel aan een meeloopdag en was ze verkocht. ‘Ik koos voor de HAS vanwege de kleinschaligheid en persoonlijke touch. Ook de expertise binnen de food- en agrowereld trekt me.’

Juich-momenten

Het behalen van haar propedeuse in 1 jaar was een hoogtepunt voor Yrsa. Iets om mega trots op te zijn! ‘We hebben dit gevierd met een borrel met de hele opleiding, om vervolgens af te sluiten in de Soos (de kroeg van de studentenvereniging)’.

Ook haar aanmelding voor een minor in Bali is een grote stap. Heel spannend, maar iets om enorm naar uit te kijken!

Moeilijke lesstof?

Statistiek is echt zo’n vak wat veel studenten lastig vinden. Dan heb je er vanzelf ook minder zin in. Zo ook Yrsa: ‘Ook ik heb statistiek 1 keer moeten herkansen. Dat had ik toch iets onderschat’.

Daarnaast heeft ze geleerd om voor grote groepen te praten en presenteren. ‘In de eerste klas moesten we bijna elke les wel voor de klas staan. Hierdoor word je er vanzelf beter in en dit maakte me minder zenuwachtig’.

Ik kijk enorm uit naar de minor in Bali!

Stage

In haar eerste jaar liep ze haar meewerkstage van 10 weken bij Interfood B.V. in Bladel. Een supergave ervaring! Je leert op deze manier meteen de opgedane praktijk toe te passen binnen een bedrijf. ‘Daarnaast ben ik nu bezig om een onderzoeksstage te vinden voor volgend jaar’.