Nieuws

Wat is nieuw in de wereld van HAS green academy op het gebied van agro, food en leefomgeving?

Expertise
 • Wie wint de Frans van Leijden award? Stem nu!

  pubDate
  27-09-2023

  Onder de leiding en aansturing van Frans van Leijden is HAS green academy (in zijn tijd HAS hogeschool) in Venlo een bruisende vestiging geworden. Als eerbetoon aan hem hebben we, na zijn overlijden in 2020, de Frans van Leijden Award in het leven geroepen. Dit jaar reiken we voor de 2e keer deze award uit.

 • RedDot-met-logo

  HAS green academy wint internationale designprijs

  pubDate
  26-09-2023

  Hogeschool en kennisinstelling voor agro, food en leefomgeving in Den Bosch en Venlo, HAS green academy, heeft een internationale designprijs gewonnen. De nieuwe huisstijl, gemaakt door de Venlose ontwerpstudio Luidspreker, is bekroond met een Red Dot Design Award: Brands & Communication Design 2023 in de categorie Corporate Design & Identity.

 • Kentucky

  Onderwijsdelegatie naar Kentucky om samenwerking te verkennen

  pubDate
  08-09-2023

  HAS green academy, Hogeschool Inholland en Yuverta reisden recent met behulp van een voucher van het Groenpact Versnellingsprogramma Internationalisering af naar Kentucky. Het doel? Samenwerking zoeken met Amerikaanse universiteiten gericht op het delen van kennis op het gebied van tuinbouwonderwijs. De delegatie werd met open armen ontvangen.

 • groenewereldbol

  Instellingsplan 2024 – 2027 beschikbaar

  pubDate
  06-09-2023

  Onder de noemer ‘Richting 2030’ hebben collega’s, studenten en werkveldrelaties van HAS green academy afgelopen jaar hard gewerkt om de richting van onze kennisinstelling voor komende jaren scherp te krijgen. Verschillende perspectieven zijn verkend én besproken. Met als resultaat een evenwichtig en ambitieus plan waarin we onze missie, visie en ambities tonen.

 • Maar liefst 4 HAS-afstudeer-opdrachten bij Zwanenberg Food Group

  pubDate
  31-08-2023

  Al een paar jaar staat Zwanenberg Food Group op de HAS Bedrijvendag om studenten van de hbo-opleidingen Food Innovation, International Food & Agribusiness, Milieukunde en Food Technology te laten zien welke mogelijkheden Zwanenberg hen kan bieden na hun studie. Sinds kort is de samenwerking tussen HAS green academy en het bedrijf nog intensiever. Maar liefst negen studenten kregen een afstudeeropdracht aangeboden bij Zwanenberg.

 • Scholingsaanbod toekomstbestendige landbouw (SABE-regeling)

  Subsidieregeling open voor deelname cursussen duurzame landbouw

  pubDate
  29-08-2023

  Agrarische ondernemers en adviseurs kunnen vanaf 1 september weer een voucher aanvragen voor een tegemoetkoming in de kosten van een cursus of opleiding op het gebied van stikstof, natuurinclusieve landbouw of precisielandbouw. Dit kan door een beroep te doen op de subsidieregeling uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). Bekijk snel het scholingsprogramma en vraag een voucher aan via rvo.nl.

 • Nieuwe cursus Logistiek in Agro & Food

  pubDate
  29-08-2023

  Eind januari 2024 start de nieuwe cursus Logistiek in Agro & Food: een cursus voor werknemers en managers binnen agri-foodbedrijven die zich met logistiek bezighouden, maar geen logistieke opleiding hebben genoten. Met als bijzonder leerzaam en uniek onderdeel van de cursus: de Fresh Connection game, waarin de cursisten een eigen productiebedrijf besturen.

 • Vernieuwde cursus Productontwikkeling van voedingsmiddelen

  Vernieuwde cursus Product- ontwikkeling van voedings- middelen

  pubDate
  27-06-2023

  In de steeds veranderende voedingsmiddelenindustrie is innovatie een cruciale factor voor groei en succes. Daarom wordt binnen bedrijven veel aandacht aan de ontwikkeling van nieuwe producten besteed. Om efficiënt en met succes nieuwe producten te ontwikkelen, is het belangrijk om het innovatieproces te begrijpen en toe te passen. In de vernieuwde cursus Productontwikkeling van voedingsmiddelen leer je hoe je stap voor stap het innovatieproces doorloopt om tot een succesvol nieuw product te komen.

 • koe eet stro

  Het voordeel van zelf rantsoenen samenstellen als veehouder

  pubDate
  27-06-2023

  Voeding is een essentieel onderwerp in de veehouderij. Goede voeding kan bijdragen aan het beter presteren van vee en is bepalend voor de kostprijs. Voor veel veehouders is dit steeds vaker een reden om zelf dicht op het rantsoen te zitten en dit continu te optimaliseren.

 • Eerste resultaten onderzoek naar verdienvermogen bij kringlooplandbouw

  pubDate
  22-06-2023

  Onderzoeken hoe we het verdienvermogen van boeren die kringlooplandbouw bedrijven kunnen vergroten. Dat is de centrale vraag van het onderzoeksprogramma Kennis voor Verdienvermogen. Het lectoraat Future Food Systems van HAS green academy is een van de consortiumpartners. Op 22 juni presenteerden docentonderzoekers en studenten tijdens een symposium de eerste resultaten van het project.

 • HAS–studenten krijgen workshop van Atlas

  pubDate
  19-06-2023

  Onze tweedejaarsstudenten Applied Geo-information Science kregen vrijdag 2 juni een workshop van Atlassers Harm van Wijnen en Stéphanie Wesselink. De HAS-studenten hebben tijdens deze workshop geleerd hoe ze Atlas kunnen gebruiken bij het maken van visualisaties met geo-data.

 • HAS Expo overview

  HAS Expo 2023 nu online!

  pubDate
  15-06-2023

  Ontdek het talent van onze HAS-studenten! Deze digitale expositie laat zien hoe onze studenten hun talent inzetten om bij te dragen aan de oplossingen voor o.a. duurzame voedselproductie, klimaatrobuuste landschappen en gezonde leefomgevingen.

 • 3 frustraties van een GIS-specialist

  pubDate
  14-06-2023

  Geografisch informatiesysteem, ofwel GIS. Een GIS-specialist werkt aan het digitaal invoeren, analyseren en in kaart brengen van geografische data. Ook adviseert GIS staat voor: geografisch informatiesysteem.

 • Aandragen nominaties Frans van Leijden Award 2023

  pubDate
  05-06-2023

  Meld jezelf of een (recent) afgestudeerde HAS student aan om kans te maken op de Frans van Leijden award 2023. Lees snel verder voor alle details over aanmelden nominaties, criteria, prijs en procedure.

 • Groene Woud

  Project over herinrichting Groene Woud wint Groenpact Impactprijs 2023

  pubDate
  26-05-2023

  Een groep studenten van HAS green academy heeft met hun project ‘Klimaatveerkrachtig landschap – het Groene Woud’ de Groenpact Impactprijs 2023 in de categorie ‘hbo’ gewonnen. Twee van hen – Lise de Groen en Gijs van de Wiel van de opleiding Management van de Leefomgeving - hoe zij een uniek herinrichtingsplan maakten voor het Groene Woud.

 • Den Bosch

  City Deal Kennis Maken krijgt focus op Groene en Gezonde Leefomgeving

  pubDate
  22-05-2023

  De partners van de City Deal Kennis Maken gaan hun jarenlange samenwerking uitdiepen met een focus op het thema Groene en Gezonde Leefomgeving. Avans Hogeschool, Fontys Juridische Hogeschool, Gemeente ’s-Hertogenbosch, HAS green academy, Jheronimus Academy of Data Science, Koning Willem I College en Yuverta hebben de gezamenlijke ambitie om tussen 2023-2025 een groeiend aantal studenten en docenten multidisciplinair en multilevel te laten samenwerken aan het bevorderen van de groene en gezonde leefomgeving in ‘s-Hertogenbosch. Zij kregen hiervoor recent subsidie toegekend vanuit Regieorgaan SIA.

 • Biodiversiteit

  Lectoren starten platform voor onderzoek naar behoud en herstel biodiversiteit

  pubDate
  22-05-2023

  Vandaag (22 mei 2023) is de ‘internationale dag van de biologische diversiteit’. En die biologische diversiteit gaat helaas hard achteruit. Lectoren van vijf hogescholen starten daarom in september 2023 met een platform waarmee ze hun krachten bundelen op het gebied van het behoud en herstel van biodiversiteit. Centraal staat het vertalen van kennisvragen naar de praktijk. Ze hebben daarvoor recent een subsidie ontvangen van Regieorgaan SIA.

 • Hoe maak je gezond en duurzaam voedsel verleidelijk?

  pubDate
  17-05-2023

  We willen allemaal het liefst zo gezond en zo duurzaam mogelijk consumeren. Maar de meeste gezonde en duurzame producten worden door de consument vaak gezien als duurder, complexer en minder lekker. Bovendien is het in de supermarkt niet altijd duidelijk hoe gezond en hoe duurzaam de producten zijn. Hoe maak je gezond en duurzaam voedsel zo verleidelijk dat het kan concurreren met minder gezonde en minder duurzame producten? Daar ga je in de workshop Succesvolle food innovatie met de Verleidingstoolbox samen met twee experts op het gebied van voedsel naar kijken.

 • Maak kennis met de nieuwe cursusleider voor de Sport & Golf cursussen: Toine Hattink

  pubDate
  12-05-2023

  Hij stond 20 jaar geleden in de kinder- (golf)schoenen van de cursussen Greenkeeper en Hoofdgreenkeeper en is weer terug van weggeweest… Toine Hattink is de nieuwe cursusleider voor de Sport & Golf cursussen. In een interview praten wij met hem over zijn achtergrond, visie binnen de sector en zijn nieuwe rol als cursusleider.

 • koe

  Computer detecteert zieke koe aan de hand van foto kop

  pubDate
  05-05-2023

  Studenten van HAS green academy en Avans Hogeschool hebben samen met onderzoekers van Wageningen Bioveterinary Research een computer geleerd om symptomen van mond-en-klauweer (MKZ) te herkennen op pasfoto’s van koeien. Dit deden zij in een afstudeeropdracht en opvolgend minorproject.

 • SEAD-West

  SEAD-West: ontwikkeling tuinbouwonderwijs Rwanda

  pubDate
  04-05-2023

  In het internationale project SEAD-West heeft HAS green academy gewerkt aan de ontwikkeling van het tuinbouwonderwijs in de westelijke provincie van Rwanda. Hoe kunnen we dit een boost geven en welke begeleiding is daarbij nodig? Het project is inmiddels afgerond.

Filters

Expertise