Nieuws

Wat is nieuw in de wereld van HAS green academy op het gebied van agro, food en leefomgeving?

Expertise
 • Maak kennis met de nieuwe cursusleider voor de Sport & Golf cursussen: Toine Hattink

  pubDate
  12-05-2023

  Hij stond 20 jaar geleden in de kinder- (golf)schoenen van de cursussen Greenkeeper en Hoofdgreenkeeper en is weer terug van weggeweest… Toine Hattink is de nieuwe cursusleider voor de Sport & Golf cursussen. In een interview praten wij met hem over zijn achtergrond, visie binnen de sector en zijn nieuwe rol als cursusleider.

 • koe

  Computer detecteert zieke koe aan de hand van foto kop

  pubDate
  05-05-2023

  Studenten van HAS green academy en Avans Hogeschool hebben samen met onderzoekers van Wageningen Bioveterinary Research een computer geleerd om symptomen van mond-en-klauweer (MKZ) te herkennen op pasfoto’s van koeien. Dit deden zij in een afstudeeropdracht en opvolgend minorproject.

 • SEAD-West

  SEAD-West: ontwikkeling tuinbouwonderwijs Rwanda

  pubDate
  04-05-2023

  In het internationale project SEAD-West heeft HAS green academy gewerkt aan de ontwikkeling van het tuinbouwonderwijs in de westelijke provincie van Rwanda. Hoe kunnen we dit een boost geven en welke begeleiding is daarbij nodig? Het project is inmiddels afgerond.

 • Dag van de duurzame verpakking 2023

  Dag van de Duurzame Verpakking 2023

  pubDate
  19-04-2023

  Hét kennisevent van Oss komt steeds dichterbij. Op 21 juni van 13:00 tot 17:00 vindt de vierde editie van de Dag van de Duurzame Verpakking plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Oss. Enkele hoogtepunten zijn; de interactieve lezingen van inspirerende sprekers, de pitches van talentvolle studenten en een interdisciplinair tafelgesprek met tafelgasten uit de verschillende schakels van de verpakkingsketen. Dit alles in begeleid door dagvoorzitter en moderator: Stijn Kling!

 • Toekomstbestendige veehouderij in Europa

  pubDate
  28-03-2023

  Acht tweedejaars studenten van de opleiding Veehouderij hebben deelgenomen aan een internationaal project gericht op een toekomstbestendige veehouderij. Hierbij namen studenten deel uit Spanje, Portugal en uit het gastland Finland.

 • Financiële impuls geeft boost aan onderzoek transitie duurzaam voedselsysteem

  pubDate
  23-03-2023

  Corné Verhees en Patricia de Cocq van HAS green academy en Elma Mieras van de coöperatieve Rabobank hebben op 3 maart een overeenkomst getekend waarmee ze de huidige samenwerking met twee jaar verlengen. De HAS draagt met onderzoek bij aan de transitie naar een duurzaam voedselsysteem. Van grond tot mond kijkt de onderwijsinstelling naar de veranderingen die nodig zijn om ons voedsel duurzamer te produceren en op het bord te krijgen bij de consument. Rabobank levert een belangrijke (financiële) bijdrage aan dit onderzoek.

 • watersysteem

  Lectoraten onderzoeken klimaatrobuuste watersystemen op landschapsschaal

  pubDate
  20-03-2023

  HAS green academy participeert in 2 van de 3 projecten die binnen het KIC-programma ‘Klimaatrobuuste watersystemen op landschapsschaal’ van NWO recent subsidie toegewezen hebben gekregen: RESHAPE en WaterScape. De 3 consortia, bestaande uit onderzoekers aan universiteiten en hogescholen en zowel publieke als private partners, krijgen in totaal circa 5,5 miljoen euro.

 • Intentieverklaring2

  HAS ondertekent intentieverklaring Biologische en Lokale Inkoop Bedrijfscatering

  pubDate
  13-03-2023

  HAS green academy gaat meer biologisch en lokaal geproduceerde voedingsmiddelen bij de bedrijfscatering aanbieden om daarmee de consumptie van deze producten te stimuleren. Collegevoorzitter Reggy van der Wielen van de onderwijsinstelling ondertekende daartoe op 9 maart de intentieverklaring Biologische en Lokale Inkoop Bedrijfscatering van de Provincie Noord-Brabant.

 • Get Saucy

  Student Silke van Helvoirt wint ZERO Food Waste Challenge

  pubDate
  17-02-2023

  Silke van Helvoirt – student Food Innovation bij HAS green academy – heeft de ZERO Food Waste Challenge gewonnen met het project Get Saucy. Dit is een kant-en-klare saus die je vanuit de diepvries in portieblokjes kunt gebruiken met als doel meer broccolistronken en -bladeren op het bord van de consument belanden. De award werd op 16 februari uitgereikt door HAS green academy, de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, Jong Leren Eten en de Rabobank aan een student of groep studenten die het meest impactvolle voedselverspillingsproject hebben uitgevoerd tijdens de landelijke hbo ZERO Food Waste Challenge (ZFWC).

 • data ethiek

  Hoe gaan we ethisch verantwoord met data om?

  pubDate
  16-02-2023

  De maatschappij wordt steeds meer datagedreven. We ondervinden steeds meer toegevoegde waarde van data en gaan data verwerken. Steeds vaker worden maatschappelijke opgaven ook aangepakt met goed data inzicht als vertrekpunt. De hamvraag is: hoe gaan we ethisch verantwoord met die data om?

 • Talkshow Food & Health Tomorrow

  Bekijk nu de aftermovie en fotoalbum van de Talkshow Food & Health Tomorrow

  pubDate
  10-02-2023

  Bij HAS green academy was op 18 januari de Talkshow Food &Health Tomorrow, dé talkshow van HAS green academy over de toekomst van voeding en gezondheid. We kijken terug op een inspirerende dag met inhoudelijk interessante gesprekken over onze voedselomgeving en hoe onderwijs, zorg, ondernemers en overheid hun rol kunnen pakken in het gezonder maken van die omgeving.

 • cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten microcredential

  Behaal een microcredential met de cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten

  pubDate
  08-02-2023

  Door de alsmaar veranderende arbeidsmarkt en ontwikkelingen binnen het werkveld wordt er van werkgevers en professionals verwacht dat ze continu meebewegen. Daardoor ontstaat behoefte aan scholing, maar niet per se behoefte aan een volledige opleiding met graad. Jij wil als professional flexibiliteit en gerichte scholing met erkende kwaliteitswaarde. Microcredentialing, ofwel het opknippen van het onderwijs in kleinere eenheden die afzonderlijk worden gecertificeerd, stimuleert de flexibilisering van onderwijs en geeft een herkenbare waarde aan het aanbod Leven Lang Ontwikkelen.

 • Vernieuwde cursus: Ingrediënten in voedingsmiddelen

  pubDate
  06-02-2023

  Bij deze vernieuwde cursus van HAS green academy draait het om ingrediënten. Wat is de functionaliteit van bepaalde ingrediënten? Wat voor producteigenschappen geven die ingrediënten aan een voedingsmiddel? En waarom kan de functionaliteit van een ingrediënt per voedingsmiddel verschillen?

 • Eerste HAS microcredential uitgereikt

  pubDate
  01-02-2023

  Ruim een jaar geleden sloot de HAS zich aan bij de pilot Microcredentials van de Vereniging Hogescholen. Binnen deze pilot mogen we nu een mooie pijlpaal vieren. De eerste HAS green academy microcredential is namelijk uitgereikt aan Elle Janssen, projectmanager bij Scelta Mushrooms. Elle ontvangt de microcredential voor de succesvolle afronding van de cursus Business Concept & Sales in Venlo.

 • HAS FE 23 winnaars

  HAS Food Experience 2023: studenten zijn ‘on fire'

  pubDate
  31-01-2023

  De winnaars van de FoodmanShip Awards 2023 zijn bekend! Op 31 januari werden de felbegeerde awards uitgereikt aan negen veelbelovende jonge talenten die (bijna) klaar zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Deze studenten van HAS green academy bedachten allemaal vernieuwende oplossingen voor uitdagingen in food en food-systemen voor vandaag én morgen binnen het thema: We’re on fire! In de winnende concepten is veel aandacht voor gezondheid, duurzaamheid, het verbeteren van onze leefomgeving en de transitie van ons voedselsysteem.

 • Ingeborg Haagsma-Boels

  Dr. ir. Ingeborg Haagsma-Boels nieuwe lector Eiwittransitie in Voeding

  pubDate
  24-01-2023

  Dr. ir. Ingeborg Haagsma-Boels is sinds 1 januari 2023 de nieuwe lector Eiwittransitie in Voeding. Zij neemt het stokje over van Fred van de Velde. Met haar komst wordt de scope van het lectoraat verbreed tot de ontwikkeling van producten met alternatieve eiwitten voor humane consumptie. Dit betekent dat het lectoraat zich naast plantaardige eiwitten ook gaat richten op bijvoorbeeld cellulaire agricultuur en insecten.

 • HAS en Avans zetten met onderzoek in op meer en gezondere levensjaren voor inwoners

  pubDate
  19-01-2023

  HAS green academy en Avans Hogeschool realiseren binnen het Programma Gezonde Leefomgevingen met een grote groep consortiumpartners een onderzoeksinfrastructuur om nieuwe kennis, methoden en best practices te ontwikkelen op het gebied van gezonde leefomgevingen. Dit zijn omgevingen die bijdragen aan meer en gezondere levensjaren voor inwoners. De onderwijsinstellingen hebben recent een SPRONG-subsidie toegekend gekregen voor fase 1 van het programma.

 • Hans Huijbers

  Hans Huijbers neemt afscheid als voorzitter Raad van Toezicht

  pubDate
  16-12-2022

  Hans Huijbers, de huidige voorzitter van de Raad van Toezicht van HAS green academy, treedt eind 2022 af. Na ruim 12 jaar lid te zijn geweest, waarvan de laatste 9 jaar als voorzitter, draagt hij het voorzitterschap over aan Anita Wouters. Op 15 december nam hij de voorzittershamer nog één keer ter hand. In dit artikel kijkt Hans Huijbers terug op 12 jaar Raad van Toezicht en werpt hij een blik op de toekomst.

 • avocado

  Afstudeerders onderzoeken avocadoteelt in Kenia

  pubDate
  15-12-2022

  HAS green academy werkt tot mei 2024 binnen het project FORQLAB aan food loss/waste en food quality in de Keniaanse avocadowaardeketen. In een serie afstudeeropdrachten nemen studenten, docenten en partners uit het onderwijs en werkveld de avocadoteelt in zowel Midden- als West-Kenia onder de loep.

Filters

Expertise