Nieuws

Wat is nieuw in de wereld van HAS green academy op het gebied van agro, food en leefomgeving?

Expertise
 • Aandragen nominaties Frans van Leijden Award 2023

  pubDate
  05-06-2023

  Meld jezelf of een (recent) afgestudeerde HAS student aan om kans te maken op de Frans van Leijden award 2023. Lees snel verder voor alle details over aanmelden nominaties, criteria, prijs en procedure.

 • Groene Woud

  Project over herinrichting Groene Woud wint Groenpact Impactprijs 2023

  pubDate
  26-05-2023

  Een groep studenten van HAS green academy heeft met hun project ‘Klimaatveerkrachtig landschap – het Groene Woud’ de Groenpact Impactprijs 2023 in de categorie ‘hbo’ gewonnen. Twee van hen – Lise de Groen en Gijs van de Wiel van de opleiding Management van de Leefomgeving - hoe zij een uniek herinrichtingsplan maakten voor het Groene Woud.

 • Den Bosch

  City Deal Kennis Maken krijgt focus op Groene en Gezonde Leefomgeving

  pubDate
  22-05-2023

  De partners van de City Deal Kennis Maken gaan hun jarenlange samenwerking uitdiepen met een focus op het thema Groene en Gezonde Leefomgeving. Avans Hogeschool, Fontys Juridische Hogeschool, Gemeente ’s-Hertogenbosch, HAS green academy, Jheronimus Academy of Data Science, Koning Willem I College en Yuverta hebben de gezamenlijke ambitie om tussen 2023-2025 een groeiend aantal studenten en docenten multidisciplinair en multilevel te laten samenwerken aan het bevorderen van de groene en gezonde leefomgeving in ‘s-Hertogenbosch. Zij kregen hiervoor recent subsidie toegekend vanuit Regieorgaan SIA.

 • Biodiversiteit

  Lectoren starten platform voor onderzoek naar behoud en herstel biodiversiteit

  pubDate
  22-05-2023

  Vandaag (22 mei 2023) is de ‘internationale dag van de biologische diversiteit’. En die biologische diversiteit gaat helaas hard achteruit. Lectoren van vijf hogescholen starten daarom in september 2023 met een platform waarmee ze hun krachten bundelen op het gebied van het behoud en herstel van biodiversiteit. Centraal staat het vertalen van kennisvragen naar de praktijk. Ze hebben daarvoor recent een subsidie ontvangen van Regieorgaan SIA.

 • Hoe maak je gezond en duurzaam voedsel verleidelijk?

  pubDate
  17-05-2023

  We willen allemaal het liefst zo gezond en zo duurzaam mogelijk consumeren. Maar de meeste gezonde en duurzame producten worden door de consument vaak gezien als duurder, complexer en minder lekker. Bovendien is het in de supermarkt niet altijd duidelijk hoe gezond en hoe duurzaam de producten zijn. Hoe maak je gezond en duurzaam voedsel zo verleidelijk dat het kan concurreren met minder gezonde en minder duurzame producten? Daar ga je in de workshop Marktsucces met gezonde en duurzame voedselinnovatie samen met twee experts op het gebied van voedsel mee aan de slag.

 • Maak kennis met de nieuwe cursusleider voor de Sport & Golf cursussen: Toine Hattink

  pubDate
  12-05-2023

  Hij stond 20 jaar geleden in de kinder- (golf)schoenen van de cursussen Greenkeeper en Hoofdgreenkeeper en is weer terug van weggeweest… Toine Hattink is de nieuwe cursusleider voor de Sport & Golf cursussen. In een interview praten wij met hem over zijn achtergrond, visie binnen de sector en zijn nieuwe rol als cursusleider.

 • koe

  Computer detecteert zieke koe aan de hand van foto kop

  pubDate
  05-05-2023

  Studenten van HAS green academy en Avans Hogeschool hebben samen met onderzoekers van Wageningen Bioveterinary Research een computer geleerd om symptomen van mond-en-klauweer (MKZ) te herkennen op pasfoto’s van koeien. Dit deden zij in een afstudeeropdracht en opvolgend minorproject.

 • SEAD-West

  SEAD-West: ontwikkeling tuinbouwonderwijs Rwanda

  pubDate
  04-05-2023

  In het internationale project SEAD-West heeft HAS green academy gewerkt aan de ontwikkeling van het tuinbouwonderwijs in de westelijke provincie van Rwanda. Hoe kunnen we dit een boost geven en welke begeleiding is daarbij nodig? Het project is inmiddels afgerond.

 • Dag van de duurzame verpakking 2023

  Dag van de Duurzame Verpakking 2023

  pubDate
  19-04-2023

  Verbinden, kennis delen, inspireren en netwerken, dát is waar het tijdens de Dag van de Duurzame Verpakking op 21 juni 2023 om draait. Met het thema ‘Samen gaan we ALL IN’ wordt er dit jaar in meerdere opzichten een allesomvattend event neergezet, waarbij de focus ligt op de gehele verpakkingsketen. Van de ontwikkeling van een verpakking tot aan de afvalverwerking, want alleen samen kunnen we de keten duurzamer maken.

 • Toekomstbestendige veehouderij in Europa

  pubDate
  28-03-2023

  Acht tweedejaars studenten van de opleiding Veehouderij hebben deelgenomen aan een internationaal project gericht op een toekomstbestendige veehouderij. Hierbij namen studenten deel uit Spanje, Portugal en uit het gastland Finland.

 • Financiële impuls geeft boost aan onderzoek transitie duurzaam voedselsysteem

  pubDate
  23-03-2023

  Corné Verhees en Patricia de Cocq van HAS green academy en Elma Mieras van de coöperatieve Rabobank hebben op 3 maart een overeenkomst getekend waarmee ze de huidige samenwerking met twee jaar verlengen. De HAS draagt met onderzoek bij aan de transitie naar een duurzaam voedselsysteem. Van grond tot mond kijkt de onderwijsinstelling naar de veranderingen die nodig zijn om ons voedsel duurzamer te produceren en op het bord te krijgen bij de consument. Rabobank levert een belangrijke (financiële) bijdrage aan dit onderzoek.

 • watersysteem

  Lectoraten onderzoeken klimaatrobuuste watersystemen op landschapsschaal

  pubDate
  20-03-2023

  HAS green academy participeert in 2 van de 3 projecten die binnen het KIC-programma ‘Klimaatrobuuste watersystemen op landschapsschaal’ van NWO recent subsidie toegewezen hebben gekregen: RESHAPE en WaterScape. De 3 consortia, bestaande uit onderzoekers aan universiteiten en hogescholen en zowel publieke als private partners, krijgen in totaal circa 5,5 miljoen euro.

 • Intentieverklaring2

  HAS ondertekent intentieverklaring Biologische en Lokale Inkoop Bedrijfscatering

  pubDate
  13-03-2023

  HAS green academy gaat meer biologisch en lokaal geproduceerde voedingsmiddelen bij de bedrijfscatering aanbieden om daarmee de consumptie van deze producten te stimuleren. Collegevoorzitter Reggy van der Wielen van de onderwijsinstelling ondertekende daartoe op 9 maart de intentieverklaring Biologische en Lokale Inkoop Bedrijfscatering van de Provincie Noord-Brabant.

 • Get Saucy

  Student Silke van Helvoirt wint ZERO Food Waste Challenge

  pubDate
  17-02-2023

  Silke van Helvoirt – student Food Innovation bij HAS green academy – heeft de ZERO Food Waste Challenge gewonnen met het project Get Saucy. Dit is een kant-en-klare saus die je vanuit de diepvries in portieblokjes kunt gebruiken met als doel meer broccolistronken en -bladeren op het bord van de consument belanden. De award werd op 16 februari uitgereikt door HAS green academy, de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, Jong Leren Eten en de Rabobank aan een student of groep studenten die het meest impactvolle voedselverspillingsproject hebben uitgevoerd tijdens de landelijke hbo ZERO Food Waste Challenge (ZFWC).

 • data ethiek

  Hoe gaan we ethisch verantwoord met data om?

  pubDate
  16-02-2023

  De maatschappij wordt steeds meer datagedreven. We ondervinden steeds meer toegevoegde waarde van data en gaan data verwerken. Steeds vaker worden maatschappelijke opgaven ook aangepakt met goed data inzicht als vertrekpunt. De hamvraag is: hoe gaan we ethisch verantwoord met die data om?

 • Talkshow Food & Health Tomorrow

  Bekijk nu de aftermovie en fotoalbum van de Talkshow Food & Health Tomorrow

  pubDate
  10-02-2023

  Bij HAS green academy was op 18 januari de Talkshow Food &Health Tomorrow, dé talkshow van HAS green academy over de toekomst van voeding en gezondheid. We kijken terug op een inspirerende dag met inhoudelijk interessante gesprekken over onze voedselomgeving en hoe onderwijs, zorg, ondernemers en overheid hun rol kunnen pakken in het gezonder maken van die omgeving.

 • cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten microcredential

  Behaal een microcredential met de cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten

  pubDate
  08-02-2023

  Door de alsmaar veranderende arbeidsmarkt en ontwikkelingen binnen het werkveld wordt er van werkgevers en professionals verwacht dat ze continu meebewegen. Daardoor ontstaat behoefte aan scholing, maar niet per se behoefte aan een volledige opleiding met graad. Jij wil als professional flexibiliteit en gerichte scholing met erkende kwaliteitswaarde. Microcredentialing, ofwel het opknippen van het onderwijs in kleinere eenheden die afzonderlijk worden gecertificeerd, stimuleert de flexibilisering van onderwijs en geeft een herkenbare waarde aan het aanbod Leven Lang Ontwikkelen.

 • Vernieuwde cursus: Ingrediënten in voedingsmiddelen

  pubDate
  06-02-2023

  Bij deze vernieuwde cursus van HAS green academy draait het om ingrediënten. Wat is de functionaliteit van bepaalde ingrediënten? Wat voor producteigenschappen geven die ingrediënten aan een voedingsmiddel? En waarom kan de functionaliteit van een ingrediënt per voedingsmiddel verschillen?

Filters

Expertise