Nieuws

Wat is nieuw in de wereld van HAS green academy op het gebied van agro, food en leefomgeving?

Expertise
  • Fruitboulevard Den Bosch

    Nationale Groente-en Fruitdag: studenten stimuleren gezond te snacken

    pubDate
    12-10-2023

    Kaasbroodjes, chocoladerepen, hamburgers: 92% van het eten dat studenten aangeboden krijgen op de weg van het station naar de Onderwijsboulevard in ’s-Hertogenbosch zit niet in de schijf van vijf. Dat betekent niet alleen dat je als student moeite moet doen om een gezond tussendoortje te pakken te krijgen, maar ook dat ongezonde eetgewoontes vanzelfsprekend worden. De ongezonde snack tussendoor wordt de standaard.

  • Samen op weg naar een duurzame toekomst - Frio Food

    pubDate
    11-10-2023

    HAS green academy voedt ontwikkeling en brengt met kennis en partners oplossingen voor uitdagende maatschappelijke vraagstukken. We onderzoeken, leiden op en brengen innovatie ín de praktijk en náár de praktijk. Een goede aansluiting bij het werkveld staat bij HAS green academy voorop. Samen werken we aan een duurzame toekomst. Vanuit de food- en milieusector verzorgen we meer dan 80 projecten per jaar in de vorm van betaalde (beroeps)opdrachten. Een van deze beroepsopdrachten van dit jaar was een opdracht vanuit Frio Food Inspirators.

  • Man bij bord

    Duurzaamheids-verbeteringen in kaart brengen in cursus LCA

    pubDate
    10-10-2023

    Na de succesvolle minor ‘Duurzaamheid; meten is weten’ vorig studiejaar, gaan vanaf 23 november ook professionals aan de slag met het meten, en daarmee in kaart brengen, van duurzame verbetermogelijkheden binnen de bedrijfsprocessen, via de methode van Life Cycle Analysis (LCA).

  • HAS green academy onderdeel van onderzoek klimaatadaptieve, biodiverse en gezonde steden

    pubDate
    08-10-2023

    Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA heeft groen licht gegeven voor de start van het project Groenblauwe Stad. Samen met Hogeschool Van Hall Larenstein, Aeres Hogeschool, Hanzehogeschool en Hogeschool Inholland voert HAS green academy het tweejarige onderzoek uit. Hiermee dragen we onder andere bij aan het bevorderen van de biodiversiteit en leefbaarheid, evenals het verbeteren van de gezondheid van de bewoners.

  • Succesvolle samenwerking ATLAS leefomgeving en AGIS-studenten

    pubDate
    08-10-2023

    Atlas Leefomgeving werkt regelmatig samen met HAS Green Academy in Den Bosch, in verschillende (studenten)projecten en workshops rondom geodata of participatie. 1 van die studentenprojecten van afgelopen voorjaar ging over geluidsbeleving.

  • Wie wint de Frans van Leijden award? Stem nu!

    pubDate
    27-09-2023

    Onder de leiding en aansturing van Frans van Leijden is HAS green academy (in zijn tijd HAS hogeschool) in Venlo een bruisende vestiging geworden. Als eerbetoon aan hem hebben we, na zijn overlijden in 2020, de Frans van Leijden Award in het leven geroepen. Dit jaar reiken we voor de 2e keer deze award uit.

  • RedDot-met-logo

    HAS green academy wint internationale designprijs

    pubDate
    26-09-2023

    Hogeschool en kennisinstelling voor agro, food en leefomgeving in Den Bosch en Venlo, HAS green academy, heeft een internationale designprijs gewonnen. De nieuwe huisstijl, gemaakt door de Venlose ontwerpstudio Luidspreker, is bekroond met een Red Dot Design Award: Brands & Communication Design 2023 in de categorie Corporate Design & Identity.

  • Kentucky

    Onderwijsdelegatie naar Kentucky om samenwerking te verkennen

    pubDate
    08-09-2023

    HAS green academy, Hogeschool Inholland en Yuverta reisden recent met behulp van een voucher van het Groenpact Versnellingsprogramma Internationalisering af naar Kentucky. Het doel? Samenwerking zoeken met Amerikaanse universiteiten gericht op het delen van kennis op het gebied van tuinbouwonderwijs. De delegatie werd met open armen ontvangen.

  • groenewereldbol

    Instellingsplan 2024 – 2027 beschikbaar

    pubDate
    06-09-2023

    Onder de noemer ‘Richting 2030’ hebben collega’s, studenten en werkveldrelaties van HAS green academy afgelopen jaar hard gewerkt om de richting van onze kennisinstelling voor komende jaren scherp te krijgen. Verschillende perspectieven zijn verkend én besproken. Met als resultaat een evenwichtig en ambitieus plan waarin we onze missie, visie en ambities tonen.

  • Maar liefst 4 HAS-afstudeer-opdrachten bij Zwanenberg Food Group

    pubDate
    31-08-2023

    Al een paar jaar staat Zwanenberg Food Group op de HAS Bedrijvendag om studenten van de hbo-opleidingen Food Innovation, International Food & Agribusiness, Milieukunde en Food Technology te laten zien welke mogelijkheden Zwanenberg hen kan bieden na hun studie. Sinds kort is de samenwerking tussen HAS green academy en het bedrijf nog intensiever. Maar liefst negen studenten kregen een afstudeeropdracht aangeboden bij Zwanenberg.

  • Scholingsaanbod toekomstbestendige landbouw  (SABE-regeling)

    Subsidieregeling open voor deelname cursussen duurzame landbouw

    pubDate
    29-08-2023

    Agrarische ondernemers en adviseurs kunnen vanaf 1 september weer een voucher aanvragen voor een tegemoetkoming in de kosten van een cursus of opleiding op het gebied van stikstof, natuurinclusieve landbouw of precisielandbouw. Dit kan door een beroep te doen op de subsidieregeling uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). Bekijk snel het scholingsprogramma en vraag een voucher aan via rvo.nl.

  • Nieuwe cursus Logistiek in Agro & Food

    pubDate
    29-08-2023

    Eind januari 2024 start de nieuwe cursus Logistiek in Agro & Food: een cursus voor werknemers en managers binnen agri-foodbedrijven die zich met logistiek bezighouden, maar geen logistieke opleiding hebben genoten. Met als bijzonder leerzaam en uniek onderdeel van de cursus: de Fresh Connection game, waarin de cursisten een eigen productiebedrijf besturen.

  • Vernieuwde cursus Productontwikkeling van voedingsmiddelen

    Vernieuwde cursus Product- ontwikkeling van voedings- middelen

    pubDate
    27-06-2023

    In de steeds veranderende voedingsmiddelenindustrie is innovatie een cruciale factor voor groei en succes. Daarom wordt binnen bedrijven veel aandacht aan de ontwikkeling van nieuwe producten besteed. Om efficiënt en met succes nieuwe producten te ontwikkelen, is het belangrijk om het innovatieproces te begrijpen en toe te passen. In de vernieuwde cursus Productontwikkeling van voedingsmiddelen leer je hoe je stap voor stap het innovatieproces doorloopt om tot een succesvol nieuw product te komen.

  • koe eet stro

    Het voordeel van zelf rantsoenen samenstellen als veehouder

    pubDate
    27-06-2023

    Voeding is een essentieel onderwerp in de veehouderij. Goede voeding kan bijdragen aan het beter presteren van vee en is bepalend voor de kostprijs. Voor veel veehouders is dit steeds vaker een reden om zelf dicht op het rantsoen te zitten en dit continu te optimaliseren.

  • Eerste resultaten onderzoek naar verdienvermogen bij kringlooplandbouw

    pubDate
    22-06-2023

    Onderzoeken hoe we het verdienvermogen van boeren die kringlooplandbouw bedrijven kunnen vergroten. Dat is de centrale vraag van het onderzoeksprogramma Kennis voor Verdienvermogen. Het lectoraat Future Food Systems van HAS green academy is een van de consortiumpartners. Op 22 juni presenteerden docentonderzoekers en studenten tijdens een symposium de eerste resultaten van het project.

  • HAS–studenten krijgen workshop van Atlas

    pubDate
    19-06-2023

    Onze tweedejaarsstudenten Applied Geo-information Science kregen vrijdag 2 juni een workshop van Atlassers Harm van Wijnen en Stéphanie Wesselink. De HAS-studenten hebben tijdens deze workshop geleerd hoe ze Atlas kunnen gebruiken bij het maken van visualisaties met geo-data.

  • HAS Expo overview

    HAS Expo 2023 nu online!

    pubDate
    15-06-2023

    Ontdek het talent van onze HAS-studenten! Deze digitale expositie laat zien hoe onze studenten hun talent inzetten om bij te dragen aan de oplossingen voor o.a. duurzame voedselproductie, klimaatrobuuste landschappen en gezonde leefomgevingen.

  • 3 frustraties van een GIS-specialist

    pubDate
    14-06-2023

    Geografisch informatiesysteem, ofwel GIS. Een GIS-specialist werkt aan het digitaal invoeren, analyseren en in kaart brengen van geografische data. Ook adviseert GIS staat voor: geografisch informatiesysteem.

  • Aandragen nominaties Frans van Leijden Award 2023

    pubDate
    05-06-2023

    Meld jezelf of een (recent) afgestudeerde HAS student aan om kans te maken op de Frans van Leijden award 2023. Lees snel verder voor alle details over aanmelden nominaties, criteria, prijs en procedure.

  • Groene Woud

    Project over herinrichting Groene Woud wint Groenpact Impactprijs 2023

    pubDate
    26-05-2023

    Een groep studenten van HAS green academy heeft met hun project ‘Klimaatveerkrachtig landschap – het Groene Woud’ de Groenpact Impactprijs 2023 in de categorie ‘hbo’ gewonnen. Twee van hen – Lise de Groen en Gijs van de Wiel van de opleiding Management van de Leefomgeving - hoe zij een uniek herinrichtingsplan maakten voor het Groene Woud.

  • Den Bosch

    City Deal Kennis Maken krijgt focus op Groene en Gezonde Leefomgeving

    pubDate
    22-05-2023

    De partners van de City Deal Kennis Maken gaan hun jarenlange samenwerking uitdiepen met een focus op het thema Groene en Gezonde Leefomgeving. Avans Hogeschool, Fontys Juridische Hogeschool, Gemeente ’s-Hertogenbosch, HAS green academy, Jheronimus Academy of Data Science, Koning Willem I College en Yuverta hebben de gezamenlijke ambitie om tussen 2023-2025 een groeiend aantal studenten en docenten multidisciplinair en multilevel te laten samenwerken aan het bevorderen van de groene en gezonde leefomgeving in ‘s-Hertogenbosch. Zij kregen hiervoor recent subsidie toegekend vanuit Regieorgaan SIA.

Filters

Expertise