Nieuws

Wat is nieuw in de wereld van HAS green academy op het gebied van agro, food en leefomgeving?

Expertise
 • HBO-Held-2024-BorRomers

  Bor Romers genomineerd als HBO Held 2024

  pubDate
  19-02-2024

  Met trots delen we de nominatie van onze student Bor Romers voor de prestigieuze titel van Hbo Held van 2024 vanwege zijn toewijding aan het verbinden van jongeren met onze groene leefomgeving.

 • Mbo-student in actie

  Start onderzoeksproject ‘Mbo-student in Actie voor Plantaardig voedsel’

  pubDate
  06-02-2024

  Zeven hbo’s, zeven mbo’s, twee gemeenten, JOGG, Jong Leren Eten, Flevo Campus, MBO Platform Sport en Gezonde Leefstijl en het Voedingscentrum hebben op 26 januari bij de mbo-instelling Yuverta in Den Bosch het onderzoeksproject ‘Mbo-student in Actie voor Plantaardig voedsel ’ afgetrapt. Centraal in het project staan mbo-studenten: hoe ze over plantaardig voedsel denken, hoe plantaardig ze eten en met welke oplossingen ze zélf komen om meer plantaardig voedsel te gaan eten.

 • Jan Buwalda verkozen tot HAS Docent van het Jaar 2024

  pubDate
  05-02-2024

  Jan Buwalda, een echte HAS’ser die over de grenzen van opleidingen heen denkt en actief betrokken is, is met trots bekroond tot HAS Docent van het Jaar 2024. Zijn buitengewone bijdrage aan het hoger onderwijs en zijn vermogen om studenten te inspireren, maken hem niet alleen een lokale held maar ook een waardige kandidaat voor de landelijke Docent van het Jaar verkiezing georganiseerd door het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). Op de foto: links Jan Buwalda, rechts Reggy van der Wielen (voorzitter College van Bestuur)

 • Hart voor Groen

  HAS green academy lanceert eigen podcast over onderzoek

  pubDate
  02-02-2024

  Deze week zijn de introductieaflevering en eerste officiële aflevering van Hart voor Groen, de gloednieuwe onderzoekspodcast van HAS green academy verschenen. In deze podcast verkent gespreksleider Florieke Koers samen met haar gasten onderzoeksthema’s die op het snijvlak van agro, food en leefomgeving liggen. Er komt van alles langs: kennis en expertise met betrekking tot praktijkonderzoek, boeiende projecten en persoonlijke verhalen.

 • Proeven van de Toekomst bij de HAS Food Experience 2024

  pubDate
  30-01-2024

  Winnaars FoodmanShip Awards onthuld! Op 30 januari werden de veelbelovende winnaars van de FoodmanShip Awards 2024 bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse HAS Food Experience, georganiseerd door HAS green academy. Zes projecten van gedreven studenten, bijna klaar om de arbeidsmarkt te betreden, werden bekroond voor hun uitzonderlijke bijdragen aan de voedselsystemen en voeding van de toekomst. Allemaal binnen het thema: 'Taste the Future'.

 • Margje_Voeten_Naturalis

  HAS en Naturalis zetten onderzoek naar verbeteren biodiversiteit voort

  pubDate
  29-01-2024

  Het lectoraat Innovatieve Biomonitoring van HAS green academy is haar tweede termijn ingegaan. Dit betekent een nieuwe periode van vier jaar onderzoek met als doel het behoud en de bescherming van biodiversiteit. Het lectoraat doet dit samen met partner Naturalis Biodiversity Center. Afgelopen dinsdag was bij Naturalis een interactieve bijeenkomst om de verlenging te vieren.

 • Food Experience 2024

  HAS Food Experience 2024

  pubDate
  19-01-2024

  Op 30 januari 2024 is het weer zover: de HAS Food Experience! Kom inspiratie opdoen en maak kennis met veelbelovende jonge talenten die (bijna) klaar zijn om de arbeidsmarkt te betreden!

 • man en vrouw op akker met schop

  Toekomst-bestendig adviseren: de nieuwe cursus Akkerbouw-adviseur in 2030

  pubDate
  13-12-2023

  Dit jaar start HAS green academy met de nieuwe cursus Akkerbouwadviseur in 2030. Deze cursus is opgezet voor adviseurs en andere professionals die behoefte hebben aan bijscholing op basis van duurzame ontwikkelingen in de akkerbouwsector. De cursus richt zich erop om een concreet beeld te scheppen van de wet- en regelgeving die de sector te wachten staat voor de komende jaren, en de uitdagingen én kansen die zij met zich meebrengen.

 • man met doos appels

  Kansen voor een duurzamere keten: de nieuwe cursus CSRD

  pubDate
  13-12-2023

  In maart start de nieuwe cursus Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aan HAS green academy. Deze cursus is ontwikkeld voor inkoop-, sales-, supply chain, marketing-, en kwaliteitsmanagers binnen de food en agro sector, die aan de slag willen (of moeten) met verduurzaming of het rapporteren over duurzaamheid binnen hun werk. Ben je bijvoorbeeld benieuwd hoe je een dergelijke rapportage interpreteert of opzet? Dan is deze cursus wat voor jou!

 • Theo en Niels van Heeswijk

  Zoals gezien in de Nieuwe Oogst: 'Leren en ontwikkelen naar natuurinclusief boeren'

  pubDate
  14-11-2023

  Theo van Heeswijk en zoon Niels in Eerde mogen zich sinds kort natuurinclusieve melkveehouders noemen. Vader en zoon gingen bij HAS green academy samen de schoolbanken in om meer te leren over natuurinclusieve bedrijfsvoering. Zoon Niels deed dit naast zijn hbo-opleiding Veehouderij die hij ook bij HAS green academy volgt. In de Nieuwe Oogst verscheen onlangs het verhaal over hun ervaring.

 • Een leven lang ontwikkelen in de voedings-middelenindustrie

  pubDate
  13-11-2023

  De wereld om ons heen verandert snel. Ook het werken in de voedingsmiddelenindustrie verandert, door technologie, dataficering en robotisering. Dit leidt ertoe dat de behoefte aan technische basiskennis in de industrie toeneemt. Niet alleen om een betere gesprekpartner te zijn voor collega’s, klanten of toeleveranciers, maar ook om effectiever en efficiënter doelen te realiseren. Hoe spelen we bij HAS green academy in op deze veranderingen?

 • Samenwerken aan kwaliteit en voedselveiligheid - Mars Wrigley

  pubDate
  13-11-2023

  In het 4e jaar voeren studenten van HAS green academy in het kader van hun afstuderen een project uit in het bedrijfsleven. Dit gebeurt onder professionele begeleiding van HAS green academy. De projectaanpak, doelstellingen en resultaten worden in een contract tussen HAS green academy en de opdrachtgever vastgelegd. Dankzij deze formule profiteert de opdrachtgever van multidisciplinaire deskundigheid, een brede know-how en enthousiaste jonge professionals. Vanuit de food- en milieusector verzorgen we meer dan 80 projecten per jaar in de vorm van betaalde (beroeps)opdrachten. Een van deze beroepsopdrachten van 2023 was een opdracht vanuit Mars Wringley.

 • foto van ondertekenen

  HAS green academy ondertekent intentieverklaring inclusiever onderwijs VN

  pubDate
  10-11-2023

  Onderwijsinstellingen in Nederland moeten een plek zijn waar elke student op voet van gelijkheid met andere studenten aan het onderwijs deelneemt. Waar elke student ongeacht achtergrond of visie zich welkom en geaccepteerd voelt. Dat is waar HAS green academy zich voor inzet en bevestigd dat vandaag met het ondertekenen van de intentieverklaring van het VN-verdrag.

 • Consumer Behaviour Lab

  HAS green academy en Bamboo Brands lanceren Consumer Behaviour Lab

  pubDate
  07-11-2023

  Bamboo Brands en HAS green academy lanceren het Consumer Behaviour Lab (CBL). Het CBL ontwikkelt betrouwbare voorspellingsmethoden die voedselkeuzegedrag meten in plaats van intenties van consumenten. Het CBL ondersteunt hiermee start-ups en scale-ups in hun innovatieprocessen. Dit vergroot het potentieel marktsucces van foodconcepten en dringt voedselverspilling terug.

 • Ivar met award

  Ivar van Dorst wint de Frans van Leijden Award 2023!

  pubDate
  03-11-2023

  Met gepaste trots reikte HAS green academy gisteren de tweede Frans van Leijden Award uit aan Ivar van Dorst met zijn onderneming Ekoto. Hier produceert en onderzoekt hij onder andere oerrassen van Nederlandse bonensoorten.

 • Werken aan een natuurinclusieve bedrijfsvoering terwijl je netwerkt

  pubDate
  23-10-2023

  In de landbouw zijn er steeds meer ondernemers die hun blik richten op een natuurinclusieve(re) bedrijfsvoering. Janke en Corné zijn twee van zulke ondernemers die deelnamen aan de cursus Natuurinclusieve Bedrijfsvoering aan HAS green academy, geïnitieerd door de Provincie Noord Brabant. Inmiddels plukken ze de vruchten van hun inzet voor een groenere en meer verantwoorde bedrijfsvoering.

 • Frans van Leijden Award: bedankt voor het stemmen!

  pubDate
  16-10-2023

  Onder de leiding en aansturing van Frans van Leijden is HAS green academy (in zijn tijd HAS hogeschool) in Venlo een bruisende vestiging geworden. Als eerbetoon aan hem hebben we, na zijn overlijden in 2020, de Frans van Leijden Award in het leven geroepen. Dit jaar reiken we voor de 2e keer deze award uit. 

 • Fruitboulevard Den Bosch

  Nationale Groente-en Fruitdag: studenten stimuleren gezond te snacken

  pubDate
  12-10-2023

  Kaasbroodjes, chocoladerepen, hamburgers: 92% van het eten dat studenten aangeboden krijgen op de weg van het station naar de Onderwijsboulevard in ’s-Hertogenbosch zit niet in de schijf van vijf. Dat betekent niet alleen dat je als student moeite moet doen om een gezond tussendoortje te pakken te krijgen, maar ook dat ongezonde eetgewoontes vanzelfsprekend worden. De ongezonde snack tussendoor wordt de standaard.

 • Samen op weg naar een duurzame toekomst - Frio Food

  pubDate
  11-10-2023

  HAS green academy voedt ontwikkeling en brengt met kennis en partners oplossingen voor uitdagende maatschappelijke vraagstukken. We onderzoeken, leiden op en brengen innovatie ín de praktijk en náár de praktijk. Een goede aansluiting bij het werkveld staat bij HAS green academy voorop. Samen werken we aan een duurzame toekomst. Vanuit de food- en milieusector verzorgen we meer dan 80 projecten per jaar in de vorm van betaalde (beroeps)opdrachten. Een van deze beroepsopdrachten van dit jaar was een opdracht vanuit Frio Food Inspirators.

 • Man bij bord

  Duurzaamheids-verbeteringen in kaart brengen in cursus LCA

  pubDate
  10-10-2023

  Na de succesvolle minor ‘Duurzaamheid; meten is weten’ vorig studiejaar, gaan ook professionals aan de slag met het meten, en daarmee in kaart brengen, van duurzame verbetermogelijkheden binnen de bedrijfsprocessen, via de methode van Life Cycle Analysis (LCA).

 • HAS green academy onderdeel van onderzoek klimaatadaptieve, biodiverse en gezonde steden

  pubDate
  08-10-2023

  Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA heeft groen licht gegeven voor de start van het project Groenblauwe Stad. Samen met Hogeschool Van Hall Larenstein, Aeres Hogeschool, Hanzehogeschool en Hogeschool Inholland voert HAS green academy het tweejarige onderzoek uit. Hiermee dragen we onder andere bij aan het bevorderen van de biodiversiteit en leefbaarheid, evenals het verbeteren van de gezondheid van de bewoners.

 • Succesvolle samenwerking ATLAS leefomgeving en AGIS-studenten

  pubDate
  08-10-2023

  Atlas Leefomgeving werkt regelmatig samen met HAS Green Academy in Den Bosch, in verschillende (studenten)projecten en workshops rondom geodata of participatie. 1 van die studentenprojecten van afgelopen voorjaar ging over geluidsbeleving.

Filters

Expertise