
Maak kennis met de docenten van de Associate degree Groene Leefomgeving
Maak kennis met de docenten van de Associate degree Groene Leefomgeving! Ontdek wie je zullen inspireren en begeleiden tijdens je studie.
Maak kennis met de docenten van de Associate degree Groene Leefomgeving! Ontdek wie je zullen inspireren en begeleiden tijdens je studie.
De afgelopenweken hebben we als HAS green academy voor onze onderzoekspodcast Hart voor Groen een prachtige serie afleveringen gemaakt rondom het thema regeneratieve landbouw. Alle afleveringen blijven beschikbaar, dus beluister ze wanneer het jou uitkomt.
Ontdek het talent van onze HAS-studenten! Deze digitale expositie laat zien hoe onze studenten hun talent inzetten om bij te dragen aan de oplossingen voor o.a. duurzame voedselproductie, klimaatrobuuste landschappen en gezonde leefomgevingen.
Op maandag 27 mei vierden HAS green academy en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat deden ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner stonden wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal!
Het Lectorenplatform Biodiversiteit kwam vorige week maandag bij elkaar en verwelkomde een bijzondere gast: H.K.H. prinses Margarita de Bourbon de Parme. Met trots mogen we melden dat zij vanaf nu beschermvrouwe van het lectorenplatform is.
Deze aflevering is de eerste van een serie over het thema verdienmodellen en verdienvermogen. Er zijn veel boeren die aan de slag willen met nieuwe of andere vormen van landbouw. Verdienvermogen creëren is daarbij noodzakelijk. Waarom eigenlijk? Wat kan er al? En: wat is er nog nodig?
Begin dit jaar hebben we als HAS green academy voor onze onderzoekspodcast Hart voor Groen een prachtige serie afleveringen gemaakt rondom het thema gezond voedselkeuzegedrag. Alle afleveringen blijven beschikbaar, dus beluister ze wanneer het jou uitkomt.
Op woensdag 19 juni vond alweer de vijfde editie van de Dag van de Duurzame Verpakking plaats in Oss. Enkele hoogtepunten van deze dag: workshops over duurzamer verpakken, lezingen over onder andere de consumentenperceptie van duurzaamheid, pitches van talentvolle studenten en een paneldiscussie met tafelgasten uit de verschillende schakels van de verpakkingsketen. Het was een inspirerende dag en we kijken nu al uit naar volgend jaar! Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door HAS-studenten in samenwerking met gemeente Oss. Wil jij hét kennis- en netwerkevent over duurzame verpakkingen niet missen in 2025? Volg het LinkedIn-account van de Dag van de Duurzame Verpakking en blijf op de hoogte!
Op donderdag 18 april stroomde HAS green academy vol met zo'n 400 bezoekers, klaar om te ontdekken wat de nieuwste ontwikkelingen en uitdagingen zijn op het gebied van geodata. Dit mooie moment hebben wij natuurlijk vastgelegd. Veel kijkplezier!
Op donderdag 18 april stroomde HAS green academy vol met zo'n 400 enthousiaste bezoekers, klaar om te ontdekken wat de nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen zijn op het gebied van geo-data. De ontmoeting tussen het werkveld en onze studenten stond centraal. Het was een geslaagde dag waarop de grenzeloze mogelijkheden van geo-informatie en haar toepassingen werden verkend in de volle breedte en diepte.
Carolina, 4e jaars International Food & Agribusiness studente aan HAS green academy, is dit jaar de trotse winnaar van de Adri den Dekker prijs. Met deze stimuleringsprijs daagt HAK jaarlijks studenten uit om te komen met het beste idee om de landbouw duurzamer en toekomstbestendiger te maken. Aan de prijs is ook een studiecheque van €2000,- verbonden.
Op 29 maart won Veehouderij-student Jarwin de Man de titel van studentenkampioen veebeoordelen. Dit jaarlijkse evenement vond plaats in Schalkwijk en trok niet alleen studenten van de HAS, maar ook van andere agrarische hogescholen. Desondanks wist Jarwin zich te onderscheiden met de beste prestatie.
Projecten van de opleidingen International Food & Agribusiness en Veehouderij zijn genomineerd voor de Groenpact Impactprijs van 2024!
Alles weten over verschillende producten op eiwitbasis? Van 100% plantaardig tot 100% dierlijk en alles wat ertussen zit. Samen met technologisch platform Meattech verzorgt HAS green academy de cursus ‘Vleestechnologie en alternatieve eiwitten’. Door een combinatie van theorie en praktijk wordt er ingegaan op toekomstige uitdagingen binnen de voedingsmiddelenindustrie. De cursus geeft je meer inzicht in de technologie en innovatie achter vlees, plantaardige- en vleesproducten.
Met genoegen kondigen wij een strategische samenwerking aan tussen Kraft Heinz en HAS green academy. Kraft Heinz werkt al jaren samen met de HAS in de vorm van stages, excursies en afstudeeropdrachten. Ook werken er veel HAS-afgestudeerden bij het bedrijf. Beide organisaties zullen de samenwerking de komende jaren verder intensiveren. Deze samenwerking is ingeluid tijdens een bezoek van de delegatie Kraft Heinz aan de HAS.
Bor Romers van HAS green academy is de winnaar van de Hbo Held-verkiezing van 2024. Hij kreeg de meeste stemmen tijdens het VH-congres op 8 april in Den Bosch. Bor ontving de geldprijs ter waarde van een jaar collegegeld uit handen van juryvoorzitter Rob Verhofstad.
Op donderdag 18 april 2024 organiseert de opleiding Applied Geo-Information Science van HAS green academy de Geo Experience. Een dag waarop het werkveld en studenten samen leren en ontwikkelen op het gebied van geo-data.
De Raad van Toezicht heeft Patrick Cramers per 17 juni aangesteld als vice-voorzitter van het College van Bestuur van HAS green academy. Patrick is momenteel directeur Life Sciences and Chemistry bij de Hogeschool Utrecht. Voorzitter Anita Wouters: ‘Ik ben verheugd dat we een tweede bestuurder hebben kunnen werven met relevante kennis en ervaring en een mooi aanvullend profiel op de voorzitter van het College van Bestuur Reggy van der Wielen. Samen kunnen zij de HAS weer stappen verder brengen. Patrick heeft de afgelopen jaren veel kennis opgedaan in onderwijs, onderzoek en strategische bedrijfsvoering.’
Er is weer een nieuwe aflevering van onze onderzoekspodcast Hart voor Groen beschikbaar. Deze aflevering is de laatste van een serie van 4 afleveringen over het thema gezond voedselkeuzegedrag. Eerder hadden we het al over hoe onze voedselomgeving eruit ziet, hoe vrij de consument is in de keuzes die hij maakt en hoe het voedselaanbod verbeterd kan worden. In deze aflevering praten we over gezonde voeding als onderdeel van een gezond leven. Want gezonde voeding staat natuurlijk niet op zichzelf.
Het lectoraat Innovatieve Biomonitoring participeert namens HAS green academy in het onderzoeksproject FABforward. Functionele agrobiodiversiteit (FAB) heeft veel potentie als het gaat om het verhogen van de biodiversiteit en het verlagen van het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de landbouw. En dit zonder verlies van opbrengst tot gevolg te hebben.
De Kick Start Show, een wedstrijd voor opkomende foodprofessionals, bood op donderdag 7 maart jonge ondernemers en studenten de kans om hun innovatieve producten en concepten in 4 minuten te presenteren aan een panel van vier deskundigen.
Aeres Hogeschool, HAS green academy, Hogeschool Inholland en HZ University of Applied Sciences hebben de afgelopen twee jaar binnen het onderzoeksproject ‘Voorkomen Voedselverspilling in de keten’ gewerkt aan het in kaart brengen van de omvang en oorzaken van voedselverspilling op ketenniveau in diverse sectoren. Het achterliggende doel: deze voedselverspilling te verminderen. De kennis die de instellingen hebben opgedaan is nu voor iedereen beschikbaar.
NIRAS Nederland is een engineeringsbureau in de voedingsmiddelenindustrie. De medewerkers excelleren in process en packaging engineering, project management en building projecten op lokaal niveau, en wereldwijd. Het bedrijf is toonaangevend in het leveren van duurzame oplossingen, digital design services en hygiënisch ontwerp. Ondanks al veel kennis in huis te hebben, koos het bedrijf ervoor om een Incompany traject Procestechnologie in de voedingsmiddelenindustrie te volgen bij HAS green academy.
Er is een nieuwe aflevering van de onderzoekspodcast Hart van Groen beschikbaar. Deze aflevering is onderdeel van een vierluik over gezond voedselkeuzegedrag. We hebben het deze keer over het verbeteren van ons voedselaanbod en de rol van zowel het onderwijs als het bedrijfsleven daarin.