Nieuws

Wat is nieuw in de wereld van HAS green academy op het gebied van agro, food en leefomgeving?

Expertise
  • Cursus Levensmiddelenmicrobiologie HAS

    Micro-organismen ontrafeld

    pubDate
    09-06-2022

    In de cursus Levensmiddelenmicrobiologie leer je de basis van micro-organismen. Je leert waarom producten kwetsbaar zijn voor bepaalde micro-organismen, hoe je microbiologische kwaliteitscontroles uitvoert en hoe je het kiemgetal kunt vaststellen.

  • HAS rundvlees CO2 reductie

    HAS-studenten ontwikkelen model voor CO2-reductie rundvlees binnen Hutten catering

    pubDate
    25-05-2022

    Hutten catering heeft een enorme ambitie op het gebied van duurzaamheid: in 2024 klimaatneutraal en in 2030 klimaatpositief zijn. Met een breed portfolio aan producten voor zowel bedrijfscatering, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen als voor de horeca, retail en petrol is dat een flinke kluif. Daar kunnen zij dan ook alle hulp bij gebruiken. Daarom dienden zij een ‘challenge’ in voor vierdejaars HAS-studenten van de minor Challenge Sustainability.

  • Packaging Projectmanager cursus HAS

    Cursus Packaging Projectmanager aan HAS weer van start

    pubDate
    23-05-2022

    Adviesbureau GetPact en HAS Hogeschool ontwikkelden een paar jaar geleden samen de cursus Packaging Manager. Beide partijen zagen dat projectmanagers die het ontwikkeltraject van foodverpakkingen goed kunnen begeleiden, dun gezaaid waren, terwijl die trajecten vaak complex en kostbaar zijn. De cursus bestaat uit tien dagdelen en gaat op 8 september weer van start op de HAS Hogeschool in Den Bosch.

  • Groene Cirkel - verlenging covenant Duurzame Fritesketen

    HAS Hogeschool en partners verlengen convenant Groene Cirkel Duurzame Fritesketen

    pubDate
    23-05-2022

    Sinds maart 2019 werken de Provincie Zuid-Holland, Wageningen Universiteit, HAS Hogeschool en fritesproducent Farm Frites samen in de Groene Cirkel ‘Duurzame Fritesketen’. De resultaten in de afgelopen 3 jaar gaven aanleiding om op dezelfde goede voet verder te gaan. Daarom verlengden de partners op 19 mei 2022 het convenant ‘Groene Cirkel Duurzame Fritesketen’.

  • Impactprijs Groen Onderwijs 2022 HAS Studenten

    HAS-studenten winnen Impactprijs Groen Onderwijs

    pubDate
    18-05-2022

    HAS-studenten Max de Visser, Leon Sunier, Mark Noorloos en Fabian van Veen hebben de felbegeerde GroenPact Impactprijs 2021 in de wacht gesleept. Hun project 'Vergroenen met Impact' kwam als winnaar uit de bus in de hbo-categorie. Op maandag 16 mei werden de prijzen uitgereikt tijdens een feestelijk event bij Inholland Delft.

  • Inauguratie lector Margje Voeten HAS

    Lector Innovatieve Biomonitoring Margje Voeten van HAS Hogeschool houdt lectorale rede

    pubDate
    17-05-2022

    Ontwikkelingen als intensieve landbouw, urbanisatie en klimaatverandering hebben de verscheidenheid aan dier- en plantensoorten ongewenst snel doen afnemen met nadelige gevolgen voor ons ecosysteem. Met de nieuwste technische snufjes kunnen we dier- en plantsoorten inmiddels beter dan ooit monitoren, van bedwantsen in je vakantiehuisje tot de achteruitgang van natuurgebieden. Onmisbaar voor het behouden en beschermen van de biodiversiteit. Margje Voeten is lector bij HAS Hogeschool en weet als geen ander hoe je in de praktijk met deze monitoringstechnieken werkt. Op 17 mei hield ze haar lectorale rede.

  • Dutch Food Week educatiepartner HAS 2022

    HAS Hogeschool educatiepartner van Dutch Food Week 2022

    pubDate
    10-05-2022

    HAS Hogeschool heeft zich als educatiepartner aangesloten bij de Dutch Food Week die van 8 t/m 15 oktober 2022 gehouden wordt. Bert van Wanrooij van Dutch Food Week en bestuursvoorzitter Reggy van der Wielen van HAS Hogeschool zetten op 9 mei 2022 hun handtekening onder de overeenkomst.

  • bakker brood cursus bakkerijtechnologie HAS

    De praktijkgerichte cursus Bakkerijtechnologie start in september

    pubDate
    03-05-2022

    In september start de cursus Bakkerijtechnologie aan HAS Hogeschool in Den Bosch. Een cursus waarbij de praktijkgerichte doorvertaling naar het werkveld centraal staat. Waar jij in je werk mee bezig bent, leer je in deze cursus naar een hoger niveau te tillen. Die praktijkgerichtheid zie je bijvoorbeeld terug in de toetsing; geen theoretisch examen maar een verdiepende praktijkopdracht naar keuze. Zo koppelen we theorie aan jouw eigen werksituatie.

  • Meat & Friends award HAS

    Cursus Vleestechnologie: HAS Hogeschool reikt Meat & Friends Award uit

    pubDate
    03-05-2022

    Een BBQ worst met Oesterzwam. De Happy Chicken; een hybride kipschnitzel die ook voor 19% uit kikkererwtenmeel bestaat. Een hotdog met bloemkool en insectenmeel, genaamd de Bugdog. En het Zwamcijsje, een vegetarische saucijs met oesterzwammen. Het zijn de productinnovaties die cursisten onlangs presenteerden tijdens de eindafsluiting van de cursus Vleestechnologie van HAS Hogeschool en Meattech. Het beste product ontving hiervoor de Meat & Friends Award en werd door een heuse jury van foodtechnologen beoordeeld.

  • Paardencoaching onderzoek HAS

    HAS Hogeschool participeert in onderzoek welzijn coach- en therapiepaarden

    pubDate
    08-04-2022

    Bedrijven en brancheorganisaties die paardencoaching of therapeutisch paardrijden aanbieden, vinden het welzijn van hun paarden heel belangrijk en willen weten wat de impact van coaching en therapeutisch rijden op hun paarden is. De komende twee jaar gaan ze dit samen met HAS Hogeschool en Aeres Hogeschool Dronten uitzoeken in het raakMKB-onderzoek ‘Welzijn van coach- en therapiepaarden’.

  • HAS en Hoeve Boveneind praktijkleerbedrijf

    HAS Hogeschool en praktijkleerbedrijf Hoeve Boveneind verlengen samenwerking

    pubDate
    08-04-2022

    Melkveehouderij Hoeve Boveneind in Herwijnen blijft ook de komende vijf jaar een belangrijke praktijkfaciliteit voor studenten, docenten en docentonderzoekers van HAS Hogeschool. Op 7 april 2022 tekenden collegevoorzitter Reggy van der Wielen en eigenaar Wilfred de Bruijn een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Hoeve Boveneind is een van de drie praktijkleerbedrijven van de opleiding Veehouderij van HAS Hogeschool.

  • Scholingsaanbod Agrarische ondernemers en coaches HAS

    Gesubsidieerd scholingsaanbod voor agrarische ondernemers en coaches vanaf 4 april

    pubDate
    04-04-2022

    Agrarische ondernemers en adviseurs kunnen vanaf 4 april een voucher aanvragen voor een tegemoetkoming in de kosten van een daarvoor geselecteerde cursus of opleiding op het gebied van stikstof, natuurinclusieve landbouw of precisielandbouw. Dit kan door een beroep te doen op de Subsidieregeling Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (SABE). Het scholingsaanbod wordt aangeboden door de 4 groene hogescholen van Nederland.

  • HAS-lectoraten ontwikkeling nieuwe rotatieteelten Peel

    HAS-lectoraten dragen bij aan ontwikkeling nieuwe rotatieteelten in de Peel

    pubDate
    31-03-2022

    Boeren, proeftuinen, onderwijsinstellingen waaronder HAS Hogeschool en de overheid zijn samen gestart met het innovatieve project ‘Verbonden Peelproeftuinen voor Slimme Rotatieteelten’. Lectoren Rob Bakker en Judith van de Mortel gaan samen met docentonderzoekers en studenten binnen het project praktijkonderzoek doen naar de verduurzaming van de landbouw.

  • HAS Lector Olga Haenen afscheid

    Lector Olga Haenen neemt afscheid tijdens bijzondere SUM-UP meeting

    pubDate
    24-03-2022

    Op 24 maart heeft lector Dr. Ir. Olga Haenen van HAS Hogeschool tijdens een bijzondere SUM-UP meeting afscheid genomen. De bijeenkomst werd gehouden ter ere van de afronding van haar lectoraat INVIS: Nieuwe eiwitten, insecten en vis, gezond, duurzaam en veilig.

  • Ondertekening Bosch Onderwijsinnovatie akkoord HAS

    Bossche onderwijsinstellingen en gemeente intensiveren samenwerking

    pubDate
    22-02-2022

    In het project ‘Wijk Vliertkwartier’ werken studenten en docenten van de HAS samen met Avans Hogeschool en het Koning Willem I College aan de gebiedsontwikkeling in het Vliertkwartier. Als het aan de zeven Bossche onderwijsorganisaties en de gemeente ligt, gaan straks alle Bossche studenten, van mbo tot wo, met elkaar aan maatschappelijke vraagstukken werken. Onlangs sloten zij daarvoor het convenant Bosch Onderwijsinnovatie Akkoord.

  • HAS student Thijs Brooijmans winnaar van de eerste Adri den Dekker Prijs

    HAS-student Thijs Brooijmans winnaar van de eerste Adri den Dekker Prijs

    pubDate
    18-02-2022

    Thijs Brooijmans (21), student aan HAS Hogeschool, is de eerste winnaar geworden van de Adri den Dekker Prijs. De prijs werd door groentefabrikant HAK in nauwe samenwerking met HAS Hogeschool in het leven geroepen. Thijs, derde generatie van een familie van akkerbouwers in Steenbergen, won de stimuleringsprijs met zijn essay genaamd 'Strokenteelt is de toekomst; in tegenstelling tot de huidige monocultuur, een weerbaar teeltsysteem'. Aan de prijs is een studiecheque van €2000 verbonden.

  • Dutch Food Week logo

    Student Pablo Schultz wint met Bakkie Bruis de Dutch Food Week KickStartShow 2022

    pubDate
    15-02-2022

    Pablo Schultz, student Food Innovation bij HAS Hogeschool, heeft met zijn concept Bakkie Bruis de Dutch Food Week KickStartShow 2022 gewonnen. Pablo ontwikkelde een sprankelende koffiesoda als gezond én lekker alternatief voor gewone frisdrank. Dutch Food Week wil met de prijs ondernemerschap onder jonge voedseltalenten stimuleren en ze bij de jaarlijkse KickStartShow een podium geven.

  • HBO Voedselverspillingschallenge

    Student Rody van den Heuvel wint Voedselzuinigheidsaward met project Challenge Beefy Green

    pubDate
    08-02-2022

    Rody van den Heuvel – student Food Innovation bij HAS Hogeschool – heeft de Voedselzuinigheidsaward gewonnen met het project Challenge Beefy Green. De award werd uitgereikt door de HAS, de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank aan een student of groep studenten die het meest impactvolle voedselverspillingsproject hebben uitgevoerd sinds de start van de eerste Brabantse Hbo Voedselverspillingschallenge.

Filters

Expertise