1. Home
 2. Meer HAS
 3. Nieuws
 4. Dag van de duurzame verpakking 2024

Dag van de duurzame verpakking 2024

Hét kennis- en netwerkevent over duurzame verpakkingen komt steeds dichterbij. Op woensdagmiddag 19 juni van 13:00 tot 17:00 vindt de vijfde editie van de Dag van de Duurzame Verpakking plaats in de Groene Engel in Oss. Enkele hoogtepunten zijn van deze dag zijn; interactieve lezingen van inspirerende sprekers, pitches van talentvolle studenten en een paneldiscussie met tafelgasten uit de verschillende schakels van de verpakkingsketen. Dit alles wordt begeleid door dagvoorzitter en moderator: Lucy van Keulen!

Het overkoepelende thema van deze vijfde editie is ‘Vernieuwend, Verpakkend, Verbind’. Dit thema omvat het doel van het evenement. Bij dit evenement draait alles om het delen van kennis en het leggen van verbindingen: van studenten tot experts en bedrijven. Door kennis te delen en netwerken te bevorderen, streven we ernaar om de wereld van verpakkingen met elkaar te verbinden en samen te werken aan een duurzamere verpakkingswereld.

Inhoudelijke thema's

Binnen dit thema gaan we in op drie inhoudelijke onderwerpen die relevant zijn in de verpakkingswereld en kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst.  

Generaties omarmt de evolutie van gemak en mobiliteit, de toename van de take-away cultuur en e-commerce. Tegelijkertijd roept het op tot een beweging ‘terug naar vroeger’. Deze dynamiek tussen het moderne en het traditionele weerspiegelt de uitdagingen en kansen voor duurzame verpakkingen in onze samenleving.

Duurzame Materialen geeft een inzicht over hoe verpakkingen kunnen worden ontworpen waarbij er rekening wordt gehouden met de milieueffecten en hoe deze geminimaliseerd kunnen worden. Hierbij wordt er ook gekeken naar hoe de consument duurzame materialen interpreteert. 

Technologie gaat voornamelijk over de integratie van technologie in verpakkingsoplossingen. Het belooft een duurzamere toekomst te worden met slimme, traceerbare en efficiënt ontworpen verpakkingen die de planeet ten goede doen.

Het programma

De Dag van de Duurzame Verpakking wordt om 13.00 uur afgetrapt door wethouder Frank den Brok in de theaterzaal. Hierna komen de inhoudelijke onderwerpen aan bod in twee diverse ruimtes. In de theaterzaal zullen diverse lezingen en een paneldiscussie plaatsvinden onder leiding van Lucy van Keulen en in het cultuurlokaal vindt er een interactieve invulling plaats met onder andere studenten. De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel!

Zodra het programma en sprekers definitief zijn, wordt dit direct gepubliceerd.

Registreren en meer informatie

Sustainable Development Goals

 • Sustainable Development Goal 2: Geen honger
 • Sustainable Development Goal 3: Goede gezondheid en welzijn
 • Sustainable Development Goal 4: Kwaliteitsonderwijs
 • Sustainable Development Goal 8: Eerlijk werk en economische groei
 • Sustainable Development Goal 11: Duurzame steden en gemeenschappen
 • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie
 • Sustainable Development Goal 13: Klimaatactie
 • Sustainable Development Goal 14: Leven in het water
 • Sustainable Development Goal 15: Leven op het land
 • Sustainable Development Goal 17: Partnerschap om doelstellingen te bereiken