1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

Op maandag 27 mei vierden HAS green academy en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat deden ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner stonden wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal!

Samenwerking met de gemeente Oss

Tien jaar geleden gingen de gemeente Oss en HAS green academy de allereerste samenwerking aan. Dat was met het onderzoek Samen sterker in Agrifood. Deze samenwerking was zo geslaagd dat HAS green academy de gemeente Oss vroeg om in Oss de allereerste HAS minor te ontwikkelen. Dat werd de HAS Bachelor Class Oss.

Vijftig studenten kwamen in september 2014 naar Oss en werkten een Duurzame voedselvisie 2040 uit. Ze deden dat onder begeleiding van acht betrokken agrifoodondernemers. De studenten presenteerden vol trots hun eindresultaat in een volle Lievekamp voor meer dan 250 ondernemers en organisaties. Dankzij de HAS Bachelor Class won de gemeente in 2015 de HAS Award in de categorie Duurzame samenwerking.

De daaropvolgende jaren hebben HAS, Osse ondernemers en gemeente Oss in tientallen projecten samengewerkt. Mooie voorbeelden zijn de HAS Minors Circulaire economie, Dag van de duurzame verpakking en het Innovatieprogramma Circulaire Verpakkingen Oss.

Publicatiedatum
10-06-2024

Dag van de Duurzame Verpakking

En ook na 10 jaar pakken we door met deze samenwerking. Zo staat er op 19 juni alweer De Dag van de Duurzame Verpakking op de planning. Bij dit evenement draait alles om het delen van kennis en het leggen van verbindingen: van studenten tot experts en bedrijven. Door kennis te delen en netwerken te bevorderen, streven we ernaar om de wereld van verpakkingen met elkaar te verbinden en samen te werken aan een duurzamere verpakkingswereld.

Meer over het event & aanmelden

Jong talent

Het aantrekken van jong talent voor de sector Agrifood is belangrijk. We zijn er trots op dat in tien jaar tijd 350 HAS studenten de mogelijkheid hadden om hun kennis toe te passen bij ruim 60 Osse ondernemers. Zo stimuleren we duurzaamheid en innovatie bij de agrifoodbedrijven in Oss. En laten we jong talent zien hoe inspirerend deze bedrijven zijn.

Agrifood topsector in Oss

Agrifood is een van de topsectoren van de Osse economie. Voedsel is eeuwenlang in hun DNA geworteld. Alle schakels in de voedselketen zijn gevestigd in de Osse gemeente. Van horeca, producenten, verpakkers, logistiek tot inspirerende burgerinitiatieven. Tijdens het Agrifood Oss Diner zijn ondernemers, organisaties en voedselinitiatieven samengebracht om te praten over een duurzame toekomst van ons voedselsysteem.

 

Lees meer over deze decennium samenwerking in het interview met Reggy van der Wielen, voorzitter van het College van Bestuur van HAS green academy, en de Osse wethouder Economie & Financiën Frank den Brok.

Bekijk het interview

Sustainable Development Goals

  • Sustainable Development Goal 4: Kwaliteitsonderwijs
  • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie
  • Sustainable Development Goal 17: Partnerschap om doelstellingen te bereiken