1. Home
 2. Meer HAS
 3. Nieuws
 4. Geo Experience 2024: Geographical Intelligence

Geo Experience 2024: Geographical Intelligence

Op donderdag 18 april 2024 organiseert de opleiding Applied Geo-Information Science van HAS green academy de Geo Experience. Een dag waarop het werkveld en studenten samen leren en ontwikkelen op het gebied van geo-data.

Waarom de Geo Experience

Dit event is vooral van belang in het kader van ontmoeting. Zo gaan studenten in gesprek met het werkveld over mogelijke stages, banen en eventueel doorstuderen. Aan de andere kant doen de docenten kennis op over nieuwe stappen bij de bedrijven en de overheid. En het werkveld? Zij krijgen een kijkje binnen het onderwijs en onderzoek!

Publicatiedatum
04-04-2024

Geographical Intelligence

Het thema van de Geo Experience is dit jaar Geographical Intelligence. We willen het hebben over data, kennis, vaardigheden en houding, maar ook over het slim toepassen hiervan. De huidige maatschappelijke uitdagingen en/of problemen (zoals klimaatverandering, biodiversiteit, woningbouw, economie en energie transitie) vragen om IQ en EQ. Een team met de diverse achtergronden en competenties is noodzakelijk voor de oplossingen.

Ons doel is om je dit niet alleen te laten zien, maar vooral te laten ervaren! 

Kom het ervaren

Dit programma van de Geo Experience wil je niet missen! In de morgen is er een lezing over de invloed van AI op het werkveld en onderwijs (ITHAX), haken we in op een steeds meer aan orde komend onderwerp; Data ethiek en GeoAI (The Green Land) én gaan we het hebben over de toepassingen van Geo Intelligence in crisissituaties (Tilburg universiteit). De betrokken organisaties en bedrijven (waaronder onze hoofdsponsor van de dag Avineon Tensing) sluiten de morgen af met korte pitches over innovaties in het vakgebied.

En er is meer! In de middag presenteren afstudeerders beknopt hun afstudeeronderwerpen. Ongeveer 30 stands vertegenwoordigen het werkveld en bieden studenten & collega's de kans om dieper inzicht te krijgen in hun expertise. Ook zijn er diverse masteropleidingen die informatie geven over mogelijkheden voor verdere studie. Wil jij meer informatie over de samenwerkingsmogelijkheden met het werkveld/ onze studenten? Dan staan de docenten van de opleiding Applied Geo-information Science voor je klaar op de Geo Experience!

We sluiten de Geo Experience af met een borrel. Dat is natuurlijk het beste moment om nog even door te praten over de ervaringen. Is je intelligentie uitgedaagd door de bijeenkomst en misschien juist geprikkeld door de diverse voorbeelden? Of is er dan de opkomende behoefte aan de Geo Experience 2025?

Sustainable Development Goals

 • Sustainable Development Goal 2: Geen honger
 • Sustainable Development Goal 3: Goede gezondheid en welzijn
 • Sustainable Development Goal 4: Kwaliteitsonderwijs
 • Sustainable Development Goal 8: Eerlijk werk en economische groei
 • Sustainable Development Goal 11: Duurzame steden en gemeenschappen
 • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie
 • Sustainable Development Goal 13: Klimaatactie
 • Sustainable Development Goal 14: Leven in het water
 • Sustainable Development Goal 15: Leven op het land
 • Sustainable Development Goal 17: Partnerschap om doelstellingen te bereiken