1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Carolina Tavares wint derde editie van Adri den Dekker prijs

Carolina Tavares wint derde editie van Adri den Dekker prijs

Carolina, 4e jaars International Food & Agribusiness studente aan HAS green academy, is dit jaar de trotse winnaar van de Adri den Dekker prijs. Met deze stimuleringsprijs daagt HAK jaarlijks studenten uit om te komen met het beste idee om de landbouw duurzamer en toekomstbestendiger te maken. Aan de prijs is ook een studiecheque van €2000,- verbonden.

Carolina heeft met een enorme passie en drive haar visie gegeven op een eerlijk voedselsysteem waarbij ze o.a. sprak over het recht op voedsel en een eerlijke verdeling van inkomen in de keten. Dat verandering noodzakelijk en op komst is in ons voedselsysteem blijkt ook uit de essays van de 3 finalisten waarbij onderwerpen als de toepassing van AI, het belang van de bodem voor gezonde voeding en biodiversiteit aan bod kwamen.

Namens HAK wil ik alle studenten bedanken voor hun bijdrage. Deze generatie is heel hard nodig om de transitie naar een gezond voedselsysteem te realiseren.
Joachim Nieuwhoff
Directeur Inkoop & Landbouw bij HAK

Nogmaals felicitaties aan Carolina en dank aan de jury; Adri den Dekker (voormalig directeur Inkoop, Landbouw en Duurzaamheid van HAK), Frederike Praasterink (lector Future Food Systems) en Michaël Wilde (expert biologische landbouw- en voeding).

 

Sustainable Development Goals

  • Sustainable Development Goal 2: Geen honger
  • Sustainable Development Goal 3: Goede gezondheid en welzijn
  • Sustainable Development Goal 8: Eerlijk werk en economische groei
  • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie
  • Sustainable Development Goal 13: Klimaatactie
  • Sustainable Development Goal 17: Partnerschap om doelstellingen te bereiken