Nieuws

Wat is nieuw in de wereld van HAS green academy op het gebied van agro, food en leefomgeving?

Expertise
 • Hutten en HAS green academy klimaatpositieve bedrijfsvoering

  Hutten en HAS green academy op weg naar klimaatpositieve bedrijfsvoering

  pubDate
  10-11-2022

  Hutten heeft een grote ambitie als het om duurzaamheid gaat: in 2024 klimaatneutraal en in 2030 klimaatpositief zijn. Met een breed portfolio aan producten voor zowel bedrijfscatering, ziekenhuizen, verzorgingshuizen en revalidatieklinieken als voor de horeca en leisure is dat een flinke kluif. Daar kunnen ze dan ook alle hulp bij gebruiken. HAS green academy is een van de partners op weg naar klimaatpositief in de komende jaren.

 • Fred van de Velde

  Afscheid Fred van de Velde als lector Eiwittransitie in Voeding

  pubDate
  07-11-2022

  Na ruim acht jaar intensief betrokken te zijn geweest bij de start en verdere ontwikkeling van het lectoraat Eiwittransitie in Voeding van HAS green academy neemt Fred van de Velde (NIZO) afscheid als lector. De eiwittransitie is in belang, omvang en diepgang enorm gegroeid en vanwege toenemende activiteiten op dit gebied is het voor NIZO niet meer mogelijk dit te combineren met het oppakken en invullen van de lectorrol. NIZO en HAS green academy gaan een andere vorm geven aan de samenwerking.

 • Hippische Monitor

  Hippische Monitor 2022: spreek aan, spreek uit, spreek af

  pubDate
  03-11-2022

  De Hippische Monitor 2022 van HAS green academy is uit. De 11e editie van de Hippische Monitor is samengesteld uit verschillende onderzoeken die HAS green academy jaarlijks in samenwerking met het Trendpanel Paard uitvoert en bijeenbrengt. Deze editie focust op de nieuwste inzichten over hoe Nederlanders denken over het houden van en sporten met paarden. Daarnaast laat de Hippische Monitor zien dat het belang van dierwelzijn goed tot de sector is doorgedrongen.

 • innovatieprogramma circulaire verpakkingen

  Bruisende ideeën voor innovatie-programma circulaire verpakkingen

  pubDate
  01-11-2022

  Er zijn veel bruisende ideeën en initiatieven in de regio Oss op het gebied van innovatie, new business, circulariteit, verpakkingen en food. Zo werken Osse Bedrijven, gemeente Oss en HAS green academy samen aan nieuwe concrete oplossingen op het gebied van circulaire verpakkingen. Het moet volgens de betrokken bedrijven en partners onder andere slimmer, meer met minder, meer in verbinding met systeemspelers én niet te vergeten moeten we marktkansen blijven verzilveren.

 • Sylvie Huybers - RESTRUCTURE

  HAS green academy onderzoekt eetsnelheid en textuur in project RESTRUCTURE

  pubDate
  17-10-2022

  In het TKI-project RESTRUCTURE wordt onder leiding van Wageningen University onderzocht wat de relatie is tussen de textuur van voedsel, de snelheid van eten en hoeveel we daardoor eten. HAS green academy draagt als partner bij met praktijkonderzoek dat zich focust op textuureigenschappen versus eetsnelheid én communicatie gericht op gezond voedselkeuzegedrag.

 • Slotbijeenkomst Data & Ethiek in de creatieve industrie

  Slotbijeenkomst Data & Ethiek in de creatieve industrie

  pubDate
  12-10-2022

  Op woensdag 28 september werden de uitkomsten gepresenteerd van het praktijkonderzoek naar Data & Ethiek in het Digital Innovation Lab van HAS green academy. Het onderzoek is mogelijk gemaakt door Regieorgaan SIA en de resultaten zijn mede verkregen door het afstudeeronderzoek van 2 studenten van de opleiding Applied Geo-Information Science.

 • Keuzegids Hbo 2023 Rank het

  6 TOP-opleidingen voor HAS green academy in Keuzegids Hbo 2023

  pubDate
  10-10-2022

  De Keuzegids Hbo 2023 is uit en HAS green academy heeft net als vorig jaar 6 topopleidingen. Een resultaat waar we trots op mogen zijn! De totaalscore van de HAS is dit jaar 69 en we staan op de 6e plek in de categorie middelgrote hogescholen. We zijn 1 plaats gedaald ten opzichte van vorig jaar. Onze totaalscore is echter hoger: vorig jaar scoorden we 66,5 punten. We blijven daarmee de beste groene hogeschool van Nederland.

 • Dutch Agrifood Business

  Delta Agrifood Business: samen bouwen aan ecosysteem in de regio

  pubDate
  10-10-2022

  Het Delta Agrifood Business (DAB) in Bergen op Zoom gaat een nieuwe fase in. Sinds 2019 heeft de gemeente Bergen op Zoom met het bedrijfsleven en kennispartners als HAS green academy hard gewerkt aan de ontwikkeling van het DAB als fysieke broedplaats gericht op plantbased agrofood. Subsidie van de Regio Deal Midden- en West-Brabant bracht versnelling. En dat werpt nu z’n vruchten af.

 • Wim Bens - Anita Wouters

  Wijziging samenstelling Raad van Toezicht HAS green academy

  pubDate
  04-10-2022

  Het komend half jaar zijn er enkele wijzigingen in de Raad van Toezicht van HAS green academy. Dhr. Hans Huijbers, de huidige voorzitter, treedt eind 2022 af. De Raad van Toezicht heeft uit haar midden een nieuwe voorzitter gekozen. Mevr. Anita Wouters neemt per 1 januari 2023 het stokje over, vice-voorzitter wordt Wim Bens.

 • Man en vrouw achter computers

  Datagedreven werken: Doorbreek de muur tussen de dataspecialist en beleidsmedewerker

  pubDate
  28-09-2022

  Data en informatie spelen een fundamentele rol in het verkrijgen van inzicht in maatschappelijke opgaven als de energietransitie en klimaatadaptatie. Er ligt daarom steeds meer nadruk op datagedreven werken, onder andere binnen overheidsorganisaties. Maar daarvoor moeten beleidsmedewerkers en dataspecialisten elkaar wel weten te vinden én begrijpen.

 • Bamboo Brands

  HAS en Bamboo Brands starten Consumer Behaviour Lab

  pubDate
  19-09-2022

  Het lectoraat Design Methoden in Food van HAS green academy gaat samen met Bamboo Brands een Consumer Behaviour Lab opzetten. Dit lab richt zich op het ontwikkelen van betrouwbare voorspellende methoden die studenten en professionals ondersteunen in het bedenken, ontwerpen en vermarkten van gezond en duurzaam voedsel voor consumensen.

 • Nieuw bij HAS green academy: Workshop Plantaardige eiwitten

  Nieuw bij HAS green academy: Workshop Plantaardige eiwitten

  pubDate
  07-09-2022

  HAS green academy organiseert op donderdag 24 november 2022 voor de eerste keer de workshop Plantaardige eiwitten. Aanleiding hiervoor is de stijgende vraag vanuit zowel de voedingsmiddelenindustrie als de consument naar producten met plantaardige eiwitten.

 • mensen rondom datadashboard

  Cursus Datagedreven werken: Waarom je eerst de echte vraag moet kennen

  pubDate
  07-09-2022

  Op 14 december gaat de cursus Datagedreven werken bij maatschappelijke opgaven van start. Een cursus voor data- en informatiespecialisten, waarin je leert om een opdrachtgever beter te begeleiden en adviseren bij een dataproject rondom maatschappelijke thema's. Bijvoorbeeld op thema's als de energietransitie, biodiversiteit en wateroverlast.

 • HAS-studenten

  HAS Hogeschool heet vanaf nu HAS green academy

  pubDate
  06-09-2022

  HAS Hogeschool bestaat dit jaar 75 jaar. Sinds 1947 is de onderwijsinstelling van hogere agrarische school uitgegroeid tot een veelzijdige hbo-opleider waar studenten én professionals terecht kunnen voor scholing, onderzoek, expertise en advies.

 • food waste

  Landelijke ZERO Food Waste Challenge van start

  pubDate
  06-09-2022

  HAS green academy houdt samen met Aeres Hogeschool, Hogeschool Inholland, Fontys Hogescholen, Food Valley Circulair, Stichting Jong Leren Eten, Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank de eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge. De challenge start op 13 september.

 • Kennispact HO Brabant

  HAS green academy ondertekent Kennispact HO Brabant

  pubDate
  05-09-2022

  Om de toekomstige economische groei in Brabant te versterken en ervoor te zorgen dat er voldoende gekwalificeerd personeel beschikbaar is om deze groei te faciliteren, slaan de provincie Noord-Brabant en de Brabantse universiteiten en hogescholen de handen ineen. Zij ondertekenden op 2 september het Kennispact HO Brabant. Collegevoorzitter Reggy van der Wielen deed dit namens HAS green academy.

 • Beeld Leefomgeving

  In 3 stappen naar een praktische vertaling van de Omgevingswet

  pubDate
  11-07-2022

  Vanaf 2023 gaat de Omgevingswet van kracht. De Omgevingswet zorgt voor een nieuwe aanpak, waarbij de leefomgeving centraal staat. Docenten Caroline de Feijter en Paul van der Donk van HAS green academy delen 3 stappen voor het maken van praktische, meetbare en uitvoerbare maatregelen.

 • College Boer HAS Minister Henk Staghouwer

  College Boer: minister Staghouwer over ‘boerenperspectief’ en stikstofplannen

  pubDate
  07-07-2022

  Minister Staghouwer van het ministerie van LNV was op 7 juli te gast bij HAS Hogeschool. De minister ging tijdens College Boer in gesprek met studenten over het ‘boerenperspectief’. Daarbij kwamen de nieuwe stikstofplannen van het kabinet uiteraard ook aan bod. Aansluitend beantwoordde gedeputeerde Elies Lemkes-Straver van de Provincie Noord-Brabant vragen over de gebiedsgerichte aanpak.

 • Kwaliteitsmanager Leergang Quality and Business in Improvement in Food HAS QBIF

  Laat je inspireren door collega-kwaliteitsmanagers

  pubDate
  05-07-2022

  Ben jij benieuwd hoe collega-kwaliteitsmanagers omgaan met vraagstukken? En wil jij leren hoe kwaliteitsvraagstukken worden aangepakt binnen verwante sectoren? In de leergang Leergang Quality and Business Improvement (QBIF) ga je kwaliteitsprocessen nog efficiënter en beter inrichten door niet alleen te leren van docenten maar ook van andere kwaliteitsmanagers.

 • HAS onderzoek impact dierondersteunde interventies op honden

  HAS betrokken bij onderzoek impact dierondersteunde interventies op honden

  pubDate
  21-06-2022

  Het aantal honden dat ingezet wordt tijdens therapie of coaching sessies van mensen is de laatste 3 jaar verdubbeld. Uit onderzoek blijkt dat deze sessies vaak positieve gevolgen hebben voor de mens, echter over de impact op de hond is nog weinig bekend. HAS Hogeschool gaat dit samen met Aeres Hogeschool Dronten, Universiteit Utrecht en een aantal organisaties werkzaam in het veld van de Animal Assisted Interventions onderzoeken.

 • HAS EXPO 2022

  BEZOEK NU DE HAS EXPO 2022

  pubDate
  16-06-2022

  Op donderdag 16 juni, staat traditiegetrouw de HAS Expo op de agenda. Na een succesvolle editie in 2021 waarbij de posters meer dan 7.000 keer zijn bekeken en 750 keer grondig zijn gelezen kiezen we er ook dit jaar weer voor het digitaal te organiseren.

Filters

Expertise