1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Dierlijk tot plantaardig; verdiep je technologische kennis met HAS en Meattech

Dierlijk tot plantaardig; verdiep je technologische kennis met HAS en Meattech

Alles weten over verschillende producten op eiwitbasis? Van 100% plantaardig tot 100% dierlijk en alles wat ertussen zit. Samen met technologisch platform Meattech verzorgt HAS green academy de cursus ‘Vleestechnologie en alternatieve eiwitten’. Door een combinatie van theorie en praktijk wordt er ingegaan op toekomstige uitdagingen binnen de voedingsmiddelenindustrie. De cursus geeft je meer inzicht in de technologie en innovatie achter vlees, plantaardige- en vleesproducten.

Door de samenwerking met bedrijven en specialisten uit de sector komen alle facetten voorbij, waarbij wordt ingezoomd op zowel de plantaardige- als vleestechnologie. Er wordt kennis opgedaan vanaf de basis tot en met het eindproduct. Voorbeelden van technologische uitdagingen hierin zijn; binding, smaak en grondstofkeuze. Cursisten leren welke invloed dit heeft op de eindproducten en waarom. Daarnaast worden ook processing, wetgeving en microbiologie behandeld. Tijdens bedrijfsbezoeken en practica kunnen cursisten testen uitvoeren en ervaringen uitwisselen. Samen met gastsprekers wordt er ingegaan op actuele zaken die spelen of in de toekomst aan de orde zijn.

“Vleesbedrijven hebben de kennis en de technologie om goede plantbase te maken “

De Meattech Challenge loopt als een rode draad door de cursus. Dit is de eindopdracht waarvoor een nieuw concept wordt bedacht, ontwikkeld en gepresenteerd. Welke groep komt met het beste, lekkerste en duurzaamste product en wint de felbegeerde Meattech Challenge Award?

Jan van Putten – oud cursist: ‘’Tijdens de Food Experience van de HAS hebben we ons concept mogen presenteren. We hebben veel positieve reacties ontvangen. Voor diegene die nog twijfelen deze cursus te volgen; meld je aan, het is zeker de moeite waard!’’

 

 

Het afgelopen jaar hebben diverse deelnemers de cursus succesvol afgerond. Wederom werd deze weer goed ontvangen en ervaren. 

Max Thobias de Jong – oud cursist: ‘’Ik raad iedereen die meer ervaring, zowel theoretisch als praktisch, wil opdoen in de vlees- en alternatieve eiwittensector aan om deze cursus te volgen. Op naar nieuwe uitdagingen en mogelijkheden!’’

Meer weten over de cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten?

Zoek je verdieping en ben je nieuwsgiering geworden naar deze cursus? Download de brochure of schrijf je direct in!

Meer over de cursus

Vragen? Neem contact op met