1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Intensievere samenwerking Kraft Heinz - HAS green academy

Intensievere samenwerking Kraft Heinz - HAS green academy

Met genoegen kondigen wij een strategische samenwerking aan tussen Kraft Heinz en HAS green academy. Kraft Heinz werkt al jaren samen met de HAS in de vorm van stages, excursies en afstudeeropdrachten. Ook werken er veel HAS-afgestudeerden bij het bedrijf. Beide organisaties zullen de samenwerking de komende jaren verder intensiveren. Deze samenwerking is ingeluid tijdens een bezoek van de delegatie Kraft Heinz aan de HAS.

Kraft Heinz: het bedrijf

Kraft Heinz is een van de grootste voedingsmiddelen- en drankenbedrijven ter wereld. Het bedrijf heeft meer dan 150 jaar ervaring in het produceren van smaakvolle en voedzame voedingsmiddelen die in meer dan 40 landen worden geproduceerd en vermarkt.

Op de Nederlandse markt heeft Kraft Heinz merken als Heinz, De Ruijter, Venz, Honig, Brinta, Karvan Cévitam. In het internationale R&D centrum in Nijmegen, Nederland, werken er meer dan 100 ontwikkelaars aan producten, verpakkingen, processen, consumenteninzichten, culinaire beleving en voeding.

Kraft Heinz heeft één visie: duurzaam groeien door meer consumenten wereldwijd een smaakbeleving te geven.

Gezamenlijk versnellen en impact realiseren

Het doel van deze samenwerking is om komende jaren gezamenlijk te versnellen en meer impact te realiseren voor een duurzame en toekomstbestendige Agrifood sector. We gaan meer samenwerken op het gebied van onderwijs, onderzoek en zakelijke dienstverlening. Hierbij maken we een leven lang ontwikkelen van onze studenten concreet en praktisch met onder andere onderzoeks- en innovatieprojecten, opleidingen, cursussen, stages, excursies en events. Daarnaast gaat HAS green academy op maat trainingen en workshops maken voor Kraft Heinz. Het uitgangspunt is dat we samen op een transparante manier werken aan slimme oplossingen voor huidige en toekomstige generaties.

We beogen een samenwerking waarin we als partners werken in onderzoek en innovatie op het gebied van circulariteit, gezonde voeding en ingrediënten vanuit diverse studierichtingen zoals Food Technology, Food Innovation, Health Innovation en Milieukunde. Samen stimuleren we de aanwas en ontwikkeling van jonge food talenten bij Kraft Heinz.

Inspiratie en volop energie tijdens bezoek delegatie Kraft Heinz

11 afgevaardigden van het internationale R&D team van Kraft Heinz werden onlangs ontvangen op HAS green academy in Den Bosch. Tijdens een interactief programma met directie, lectoren, adviseurs, docenten en studenten werd de toekomstige samenwerking besproken. Zowel de gezamenlijke uitdagingen, de strategische agenda, als ook de diverse thema’s werden gevormd om concreet aan de slag te gaan.

 

Onderdeel van het programma waren:

  • Inspiratiesessies met lector Antien Zuidberg over ‘Design methoden in food’ en lector Rob Bakker over ‘Voedselproductie in circulaire economie’.
  • De enthousiaste en gedreven studenten van de studierichtingen Food Innovation en Food Technology presenteerden hun plan van aanpak van afstudeeropdrachten die onlangs zijn gestart met Kraft Heinz.
  • Interactieve rondleidingen in het Food Technology Centre, het Food Design Centre, de milieuhal en de kas.

De oogst van de groepssessies op verschillende thema’s was hoog en we kijken uit naar een intensievere samenwerking vanuit onderwijs, onderzoek en zakelijke dienstverlening.

Veel dank voor het bezoek R&D team Kraft Heinz; Mischa Stevens, Mirjam Spreeuwenberg, John Ryan, Paula Nogueira Montoiro, Christel Adams, Pamela Cortez, Dennis van Eeten, Natasja Hummel, Hubert Heijligers, Galvin Eyong, Luis Maciel. En dank voor de organisatie en inspiratie vanuit HAS green academy; Petruschka Claassens, Koen Nouws Keij, Antien Zuidberg, Rob Bakker, Kitty Jenniskens, Reinier Stijnen, John Sterrenburg en de studenten:  Lieke van Megen, Britt van Haandel, Geana Renkens, Lydia Lubach, Tessa Wolf, Tijn Wolters, Pien Baalhuis en Boudewijn Sandgren.

Samenwerken

Is jouw bedrijf ook geïnteresseerd in een samenwerking met HAS green academy? Of wil je meer informatie over de samenwerking tussen HAS green academy en Kraft Heinz? Neem dan contact op met onze senior adviseur & coördinator cluster Food & Industry Koen Nouws Keij of bekijk via de button alle mogelijkheden tot samenwerken met HAS.

Samenwerken met HAS green academy