HAS consumenten-panel

Binnen HAS green academy wordt veel consumentenonderzoek uitgevoerd naar maatschappelijke vraagstukken door onze studenten en onderzoekers. Het is gebleken dat het werven van deelnemers vrijwel nooit leidt tot een representatieve doelgroep. Daarom wordt er door de studenten veel energie ingezet om een bredere afspiegeling van de Nederlandse consumenten te bereiken. Het HAS consumentenpanel helpt ze hierbij.

Met dit consumentenpanel willen wij een uitgebreide groep deelnemers verzamelen waar studenten en onderzoekers hun onderzoek naar uit kunnen zetten. Op deze manier zetten we onze wervingskracht in voor een representatief HAS consumentenpanel. Met een representatief consumentenpanel kunnen onze studenten hun onderzoek beter uitvoeren. Dat is goed voor de onderzoeksvaardigheden van de studenten en voor de kwaliteit van hun onderzoek.

Het onderzoek

De deelnemers van het consumentenpanel zullen uitnodigingen voor uiteenlopende onderzoeksmethoden ontvangen, waaronder interviews, online enquêtes, smaaktesten, focusgroepen en meer. Bij registratie kunnen de panelleden hun voorkeur aangeven voor locatie gebonden onderzoek, online of deelname aan alle typen onderzoek. Wanneer er een nieuw onderzoek begint, ontvangen de panelleden een uitnodiging per e-mail, waarbij per uitnodiging over deelname kan worden beslist.

Elk halfjaar starten er nieuwe studentenprojecten die samenwerken met het HAS consumentenpanel. Voorbeelden van onderwerpen: Hoe kan je duurzaam afvallen? Wat weten we van duurzame eiwitten?  Gepersonaliseerd dieet advies: wat betekent dat voor de consument? Sterk bewerkte voedingsmiddelen, vinden we die gezond?

Onderzoek gekoppeld aan het HAS consumentenpanel

What's in it for you?

  • Je helpt onze studenten bij hun leerweg.
  • Je maakt kans op waardevolle beloningen, zoals cadeaukaarten die verloot worden onder deelnemers.
  • Je krijgt een uitgebreide terugkoppeling over het onderzoek waaraan je hebt deelgenomen, met de belangrijkste resultaten.
  • Je ontvangt vier keer per jaar een informatieve nieuwsbrief boordevol leerzame nieuwtjes over uitkomsten van onderzoeken, podcasts, documentaires, enz.

Ben je geïnteresseerd in het consumentenpanel? En wil je jezelf aanmelden of wil je meer informatie? Klik dan op onderstaande button.

Aanmelden + meer informatie

Meer weten over het HAS consumentenpanel? Neem contact met ons op