1. Home
  2. Onderzoek
  3. Onderzoekspodcast Hart voor Groen

Hart voor Groen

Hart voor Groen is de onderzoekspodcast van HAS green academy. In deze podcast verkennen we thema’s op het snijvlak van agro, food en leefomgeving. We delen onze kennis en expertise over praktijkonderzoek, bespreken mooie projecten en vertellen persoonlijke verhalen.

image podcast hart voor groen

Onze gasten hebben allemaal een hart voor groen en dragen op hun eigen manier bij aan praktische oplossingen die onze wereld gezonder maken. Gespreksleider is Florieke Koers, communicatieadviseur onderzoek bij HAS green academy.

Je kunt de afleveringen van onze onderzoekspodcast hier beluisteren, maar ook via Spotify, Apple podcast player en Google podcast player

2 - Gezond voedselkeuzegedrag: de keuzevrijheid van de consument – met Antien Zuidberg en Willemijn Vermeer

In de vorige aflevering spraken we over hoe het ervoor staat met onze voedselomgeving. Deze keer hebben we het over de keuzevrijheid van de consument. Want hoe vrij is de consument eigenlijk écht als het gaat om de keuzes die hij maakt? Kun je nog kiezen voor gezond voedsel als 80% van het voedselaanbod ongezond is? En kunnen we hen stimuleren en helpen gezonder te kiezen?  Lector Antien Zuidberg van HAS green academy en hoofddocent en onderzoeker Willemijn Vermeer van de Hogeschool van Amsterdam zijn te gast. 

Luister ook via Spotify

1 – Gezond voedselkeuzegedrag: onze voedselomgeving – met Amely Verreijen en Herman Peppelenbos

Deze aflevering hoort bij een vierluik over het thema gezond voedselkeuzegedrag. Het begin van een nieuw jaar is traditioneel hét moment om je voor te nemen gezonder te gaan eten. Een mooi moment dus om te bespreken hoe we kunnen stimuleren dat consumenten een dergelijke intentie ook omzetten in gedrag. Maar eerst willen we weten hoe het eigenlijk gesteld is met onze voedselomgeving. Want die heeft veel invloed op ons voedselkeuzegedrag. In deze aflevering zijn docentonderzoeker Amely Verreijen en lector Herman Peppelenbos - lectoraat Groene Gezondheid - van HAS green academy te gast.

Luister ook via Spotify

Intro: Waarom starten wij deze onderzoekspodcast? – met Florieke Koers, Athalia Haxelmans en Antien Zuidberg

In deze introductieaflevering nemen we je graag mee in het verhaal achter onze onderzoekspodcast. Te gast zijn Athalia Haxelmans en Antien Zuidberg. Zij werken beiden bij HAS green academy: Athalia is programmanager onderzoek en Antien is lector Design Methoden in Food. Luister mee naar een bijzonder gesprek over de rol van het groene hbo in onderzoek en de ontwikkeling van onze onderzoeksgroepen, maar ook over de kracht van het voeren van een dialoog en het luisteren naar elkaars verhaal.

 

Luister ook via Spotify

Wil je reageren op onze afleveringen?

Dit kan via onze sociale media: @hasgreenacademy #hasgreenacademy #hartvoorgroen.
Of stuur een mail naar nieuws@has.nl.