1. Home
  2. Meer HAS
  3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Onze expertises

Expertise
  • Student story Jessica

    Being part of an international programme makes it fun and very interesting to learn about other students’ cultural differences. The Netherlands itself is an open-minded and friendly country that embraces English as a second language in many cities, giving the students the opportunity to balance their financial lives and expand their social activities. I found it funny that many locals could speak my language or understand it at a certain level. Dutchies are often curious people with a kind but direct way of communicating.

  • Hans Huijbers

    Hans Huijbers neemt afscheid als voorzitter Raad van Toezicht

    pubDate
    16-12-2022

    Hans Huijbers, de huidige voorzitter van de Raad van Toezicht van HAS green academy, treedt eind 2022 af. Na ruim 12 jaar lid te zijn geweest, waarvan de laatste 9 jaar als voorzitter, draagt hij het voorzitterschap over aan Anita Wouters. Op 15 december nam hij de voorzittershamer nog één keer ter hand. In dit artikel kijkt Hans Huijbers terug op 12 jaar Raad van Toezicht en werpt hij een blik op de toekomst.

  • avocado

    Afstudeerders onderzoeken avocadoteelt in Kenia

    pubDate
    15-12-2022

    HAS green academy werkt tot mei 2024 binnen het project FORQLAB aan food loss/waste en food quality in de Keniaanse avocadowaardeketen. In een serie afstudeeropdrachten nemen studenten, docenten en partners uit het onderwijs en werkveld de avocadoteelt in zowel Midden- als West-Kenia onder de loep.

  • Onderzoek naar inhoudsstoffen in verse producten

    pubDate
    13-12-2022

    Studenten aan de HAS green academy hebben, samen met partners uit het bedrijfsleven en met andere onderwijsinstellingen, de laatste 4 jaar hard gewerkt aan onderzoek naar de inhoudsstoffen van onze verse producten.

  • Bram brengt boer en burger dichterbij elkaar met TikTok

    pubDate
    12-12-2022

    Bram Romme is vierdejaars student Veehouderij en is een paar weken terug geïnterviewd door hét magazine voor jong agrarisch Nederland: BNDR. Het ging hierbij voornamelijk om Bram zijn TikTok account, waarmee hij jongeren beter bekend wil maken met de melkveehouderij. Lees het artikel na in BNDR of hier onder, en vergeet niet om Holycow te volgen op TikTok!

  • Cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    12 dagdelen

    Heb jij altijd al willen leren verbanden leggen tussen ingrediënten en producteigenschappen van voedingsmiddelen? Dan is de cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen echt wat voor jou! Deze cursus geeft een brede basiskennis over ingrediënten waar je als cursist in je eigen praktijk verder op kunt bouwen.

  • Afgestudeerde Maxine aan het woord

    Maxine heeft Milieukunde gestudeerd aan HAS green academy en is momenteel werkzaam als (Junior) Projectleider Bodem bij Certicon Kwaliteitskeuringen BV in Ede.

  • Stageverhaal Dewi

    Voor haar specialisatie packaging & design nam Dewi in haar tweede studiejaar van de opleiding Food Innovation deel aan het Instant groentesoep verpakkingsproject.

  • Stageverhaal Lotte

    Lotte studeert aan de opleiding Food Innovation en heeft stagegelopen bij Mister Kitchen in Amsterdam.

  • Stageverhaal Lizanne

    Lizanne woont in het Brabantse Herpt en ging op stage in Barcelona. Het was een hele ervaring om een klein dorp te verruilen voor een wereldstad, maar ze heeft er op en top van genoten. ‘’Ik heb mensen van over de hele wereld ontmoet. Het is een komen en gaan van mensen die (tijdelijk) in Barcelona gaan wonen. Je leert steeds nieuwe mensen kennen. Echt leuk!’’

  • Studentverhaal Pepijn

    Hij werkte in een sterrenrestaurant. “Koken op hoog niveau betekent volledige overgave”, zegt Pepijn. “Dat botste met mijn sociale leven. Daarnaast wilde ik meer diepgang in mijn werk.” Zo maakte hij de keuze voor Food Innovation.

  • Studentverhaal Pleun

    Pleun wilde vroeger modeontwerpster worden. Nu kleedt ze voedingsmiddelen aan: Pleun koos Food Packaging, één van de drie mogelijkheden binnen Food Design & Innovation.

  • kuiken

    Dutch Future Egg richt zich op een vernieuwde legpluimveesector

    pubDate
    23-11-2022

    Een vernieuwde, duurzame en daardoor toekomstbestendige legpluimveesector waar ondernemers een goede boterham kunnen verdienen. Dat is het doel van het meerjarige project Dutch Future Egg dat afgesloten wordt. HAS green academy is een van de consortiumpartners en draaide sinds 2016 zo’n 30 afstudeerprojecten. Studenten en medewerkers presenteerden enkele van die projecten op de VIV, een toonaangevende internationale vakbeurs voor de intensieve veehouderij.

  • Marktveldanalyse food en milieu helpt HAS green academy haar activiteiten vormgeven

    pubDate
    23-11-2022

    In de tweede helft van 2020 heeft HAS green academy een uitgebreide marktveldanalyse uitgevoerd in de food- en milieusector. In die analyse zijn, naast een desk- en fieldresearch, 28 diepte-interviews gehouden met toonaangevende professionals in food of milieu. Hun inzichten vanuit marketing, sales, kwaliteit, productie, processing, logistiek, wet- en regelgeving helpen de HAS met de vormgeving van haar onderwijs, onderzoek en cursussen voor professionals.

  • HAS green academy en Gemeente Oss samen aan de slag in Innovatieprogramma Circulaire Verpakkingen

    pubDate
    23-11-2022

    HAS green academy werkt inmiddels al behoorlijk wat jaren op allerlei vlakken samen met de Gemeente Oss. Eén van de recente projecten waarbinnen de HAS en de gemeente partners zijn, is het Innovatieprogramma Circulaire Verpakkingen Oss. Komende maand starten 20 studenten Food Innovation en Milieukunde onder de vlag van dit programma met hun afstudeeronderzoek bij verpakkingsbedrijven.

  • HAS green academy en Wonen Limburg gaan partnership aan

    pubDate
    22-11-2022

    HAS green academy en Wonen Limburg erkennen dat een samenwerking tussen onderwijsinstellingen en bedrijven bijdraagt aan de kwaliteit van het hoger onderwijs. Op 21 november tekenden Karin Zelissen, manager P&O van Wonen Limburg en Marc Pruijssers, vestigingsdirecteur HAS Venlo, een overeenkomst om intensief met elkaar te gaan samenwerken voor onbepaalde tijd.

  • Interactieve kaart Groene Gezondheid

    Interactieve kaart initiatieven voeding

    Het lectoraat Groene Gezondheid is betrokken bij de publicatie van een interactieve kaart die per gemeente initiatieven met betrekking tot voeding en gezondheid laat zien.

  • Interactieve kaart Groene Gezondheid

    Interactieve kaart geeft overzicht van gezonde voedings­initiatieven

    pubDate
    21-11-2022

    Het lectoraat Groene Gezondheid van HAS green academy is betrokken bij de publicatie van een interactieve kaart die per gemeente initiatieven met betrekking tot voeding en gezondheid laat zien. De kaart werd ontwikkeld in opdracht van de Roadmap Voeding, Gezondheid en Leefomgeving.

  • Studenten leren op eigen benen staan om teler te kunnen worden

    pubDate
    21-11-2022

    HAS green academy heeft al vaker het nieuws gehaald met de vele onderzoekssamenwerkingen met verschillende toeleveranciers van de tuinbouwsector. Tegelijkertijd laat de hogeschool haar studenten ook de handen uit de mouwen steken zonder constant toezicht van een deskundig persoon. "We hebben projecten waarmee we de next-generation glastuinbouw promoten", zegt Janneke Grit van HAS green academy. "Een onderdeel van ons curriculum voor onze studenten Horticulture & Business Management is dan ook om direct in de kas aan een praktijkproject te werken."

  • Susie Monster Mania gezonde vruchtenhagel

    Susie Food ontwikkelt samen met HAS studenten gezondere vruchtenhagel

    pubDate
    17-11-2022

    Susie Food helpt mensen op een leuke en makkelijke manier gezonde(re) en duurzame(re) keuzes te maken. Door lekkere producten te maken die gezonder zijn dan wat al in het schap staat én gemaakt zijn van reststromen. Susie Food: “Er zijn veel producten die wel lekker zijn, maar veel suiker en onnodige toevoegingen bevatten en niet duurzaam zijn. Dat moet anders en beter kunnen!”

  • Welke kwaliteitscursus past bij jou

    Welke kwaliteitscursus past bij jou?

    pubDate
    17-11-2022

    De cursussen Kwaliteit in Bedrijf en Quality and Business Improvement in Food (QBIF) gaan beiden over QA en QC, maar zijn toch heel verschillend. Wat zijn die verschillen en welke cursus is mogelijk voor jou interessant?

Filters

Expertise