1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Samen op weg naar een duurzame toekomst - Frio Food

Samen op weg naar een duurzame toekomst - Frio Food

HAS green academy voedt ontwikkeling en brengt met kennis en partners oplossingen voor uitdagende maatschappelijke vraagstukken. We onderzoeken, leiden op en brengen innovatie ín de praktijk en náár de praktijk. Een goede aansluiting bij het werkveld staat bij HAS green academy voorop. Samen werken we aan een duurzame toekomst. Vanuit de food- en milieusector verzorgen we meer dan 80 projecten per jaar in de vorm van betaalde (beroeps)opdrachten. Een van deze beroepsopdrachten van dit jaar was een opdracht vanuit Frio Food Inspirators.

Frio Food werkt al jaren samen met de HAS green academy in de vorm van stages en beroepsopdrachten. Ook werken er HAS-afgestudeerden bij het bedrijf. Frio Food is een toonaangevende solutions provider in vriesvers. Het bedrijf vermarkt en distribueert vriesverse foodconcepten binnen Europa, zowel in de retail als in de foodservice. Frio Food biedt een zeer breed portfolio aan huismerken en exclusieve A-merken in het vriesvers-segment, zoals Mövenpick, 11er Almondy en All Freez. Het bedrijf wil haar rol als inspirator de komende jaren gaan invullen op het gebied van maat schappelijk verantwoord ondernemen (MVO), omdat eisen en wensen groeien op dit gebied bij haar klanten, toeleveranciers, consumenten, overheden en stakeholders.

Daarom hebben zij HAS green academy gevraagd hen te ondersteunen bij het ontwikkelen van een visie op het gebied van MVO, het inventariseren van de huidige status van MVO en het bepalen van de routekaart 2030. Onze afstudeerders milieukunde Dian Franken en Isabel Gheza hebben Frio Food met hun project hierin op weg geholpen. Zij hebben het project uitstekend uitgevoerd en hebben Frio Food inzicht gegeven tot duidelijke resultaten. Bij dit project was er inhoudelijke projectbegeleiding van de docenten Joris van de Loo, Roel Peeters en senior adviseur Koen Nouws Keij van HAS green academy.

Afgelopen 6 maanden zijn er goede voorwaartse stappen gezet door de directieleden Marco Bremer en Ruud Harmsen en het Frio Food team. Op het gebied van MVO heeft Frio Food een ambitieus plan voor de komende jaren. Tussen 2023 en 2030 zal Frio Food zich inzetten om concrete doelstellingen te behalen die een positieve impact hebben op zowel onze sector als het milieu.

Marco Bremer: 'Als Frio Food erkennen wij de impact die wij hebben op de samenleving en het milieu. Onze visie is om een inspirerende rol in te nemen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen in de voedings- en genotmiddelen sector, door middel van transparantie en samenwerking met onze stakeholders. Wij zijn toegewijd aan het leveren van hoogwaardige producten, rekening houdend met mens, milieu en maatschappij. Wij streven ernaar om een positieve impact te hebben op een duurzame ontwikkeling in onze sector'.  

Samenwerken

Is jouw bedrijf ook geïnteresseerd in een samenwerking met HAS green academy? Of wil je meer informatie over de samenwerking tussen HAs green academy en Frio Food? Neem dan contact op met onze senior adviseur & coördinator cluster Food & Industry Koen Nouws Keij of bekijk via de button alle mogelijkheden tot samenwerken met HAS.

Samenwerken met HAS green academy

Sustainable Development Goals

  • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie
  • Sustainable Development Goal 17: Partnerschap om doelstellingen te bereiken