1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Nationale Groente- en Fruitdag

Nationale Groente-en Fruitdag: studenten stimuleren gezond te snacken

Kaasbroodjes, chocoladerepen, hamburgers: 92% van het eten dat studenten aangeboden krijgen op de weg van het station naar de Onderwijsboulevard in ’s-Hertogenbosch zit niet in de schijf van vijf. Dat betekent niet alleen dat je als student moeite moet doen om een gezond tussendoortje te pakken te krijgen, maar ook dat ongezonde eetgewoontes vanzelfsprekend worden. De ongezonde snack tussendoor wordt de standaard.

Fruitboulevard Den Bosch

Door deel te nemen aan de Nationale Groente- en Fruitdag wil een aantal onderwijsinstellingen aan de Onderwijsboulevard hier samen met de provincie Noord-Brabant en ZLTO een alternatief voor bieden.

Gratis appel of peer op de Fruitboulevard

Studenten kunnen op 12 oktober op de 'Fruitboulevard' een gratis appeltje mee pakken bij de ingang van hun school. Deelnemende onderwijsinstellingen, HAS green academy, Koning Willem I College en Yuverta, hopen dat hiermee een impuls wordt gegeven aan een gezonder eetpatroon van hun studenten. Directieleden openen de dag door het fruit aan hun studenten uit te delen. Ook ZLTO onderschrijft het belang van fruit als snack en zal die dag gratis fruit uitdelen op hun locatie aan de Onderwijsboulevard.  

Studenten bewuster maken van wat ze eten

“Hopelijk worden studenten door deze dag geprikkeld om zich bewuster te zijn van wat ze eten”, aldus Herman Peppelenbos van HAS green academy namens alle deelnemende organisaties. Met fruitbomen, kratten vol fruit en beachflags wordt de aandacht gevestigd op het lekkere fruit.

Sluit aan bij Dutch Food Week

Daarmee sluit de Groente- en Fruitdag naadloos aan bij het thema van de Dutch Food Week, ‘Weet wat je eet’. Een week, dit jaar van 7 tot 14 oktober, waarin overal in Nederland activiteiten worden georganiseerd om een breed publiek bekend te laten maken met de wereld van food en voedselproductie. De Nationale Groente- en Fruitdag vormt hier een belangrijk onderdeel van.

Meer info over de Nationale Groente- en Fruitdag

Neem contact op