1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Keuzegids Hbo 2024

Beste groene hogeschool en 6 top opleidingen in Keuzegids hbo 2024

De Keuzegids hbo 2024 is uit en HAS green academy heeft net als vorig jaar 6 topopleidingen. Een resultaat waar we hartstikke trots op zijn!

Onze totaalscore is dit jaar 70 en in de categorie middelgrote hogescholen staan we op de 5e plek. We zijn 1 plaats gestegen ten opzichte van vorig jaar. We blijven daarmee de beste groene hogeschool van Nederland.

6 topopleidingen

De opleidingen met meer dan 75 punten, krijgen het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’. De volgende 6 opleidingen mogen zich komend jaar ‘Topopleiding’ noemen:

  • Toegepaste Biologie, Venlo
  • International Food & Agribusiness, Den Bosch
  • Voedingsmiddelentechnologie, Den Bosch
  • Milieukunde, Den Bosch
  • Bedrijfskunde en agribusiness (en foodbusiness), Den Bosch
  • Toegepaste Biologie, Den Bosch

Liz Chermin, lid College van Bestuur: “Ik ben zo ontzettend trots op mijn collega’s bij HAS green academy. Deze mooie scores voelen als waardering voor de stijgende onderwijskwaliteit waar we allemaal iedere dag hard aan werken. Bij 9 opleidingen is de score zelfs hoger dan vorig jaar. ”

Elke opleiding wordt in de Keuzegids op verschillende aspecten beoordeeld. Er wordt onderscheid gemaakt tussen studentenoordelen uit de Nationale Studenten Enquête en studiesuccescijfers. De studentenoordelen tellen voor 71,4% mee en de studiesuccescijfers voor 28,6%.

 

Methodiek Keuzegids
Deze mooie scores voelen als waardering voor de stijgende onderwijskwaliteit waar we allemaal iedere dag hard aan werken.
Liz Chermin
lid College van Bestuur

Elsevier Beste Studies 2023

In de ranking Beste studies van het EW weekblad (voorheen Elsevier) is de opleiding Toegepaste Biologie (Venlo) bekroond met een GOUDEN medaille. De opleidingen Food Technology (Den Bosch), International Food & Agribusiness (Den Bosch) en Milieukunde (Den Bosch) verdienden een zilveren medaille. Bedrijfskunde en agribusiness (Den Bosch) en Applied Geo Information Science (Den Bosch) kregen een bronzen medaille.

De ranglijst EW Beste studies 2023 is samengesteld door de onderzoeksredactie van EW in samenwerking met ResearchNed. Opleidingen met de meeste tevreden studenten worden beloond met een gouden, zilveren of bronzen medaille.

Lees meer op de website van EW