1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Cursist verhaal Claudia - GIS-specialist

Oud-cursist GIS-specialist Claudia Kiewiet: “Ik pak de cursusmap er soms nog steeds bij”

In 2019 besloot Claudia Kiewiet een nieuwe stap te zetten in haar carrière: ze schreef zich in voor de opleiding Geographic Information System (GIS) specialist van Geon & HAS green academy, niet wetende dat deze beslissing haar professionele reis aanzienlijk zou veranderen.

Efficiënt en doelgericht met GIS werken

Claudia had al ervaring met dataverwerking en analyse in haar werk, maar ze besefte al snel dat GIS-vaardigheden een waardevolle aanvulling zouden zijn om haar werk efficiënter en doelgerichter te maken. In haar zoektocht naar een geschikte opleiding, vond ze een programma dat haar meteen aansprak.

Het begin van Claudia's reis in de wereld van GIS was niet zonder twijfels. "Ik vond het echt best spannend, ik ben namelijk helemaal niet zo technisch. Ik dacht, straks krijg ik hele ingewikkelde lessen. Maar het voelde vanaf het eerste moment al helemaal niet vreemd of moeilijk, het was juist heel leuk. We waren met een kleine groep, waardoor er veel persoonlijke aandacht was", licht Claudia toe. De oud-cursist  vreesde ingewikkelde concepten en processen. Zodra ze zich aanmeldde voor de opleiding verdwenen die angsten als sneeuw voor de zon.

De kleinschalige opleiding bood Claudia niet alleen de geruststelling van een persoonlijke benadering, maar ook de mogelijkheid om te leren in een hechte en ondersteunende gemeenschap van medestudenten. Ook de docenten uit het werkveld bleken cruciaal voor haar succes in de opleiding. Samen met haar medestudenten deelde ze successen en worstelingen, en ontwikkelde ze door professionals uit het werkveld een diep begrip van GIS. “Na het lezen van het interview met Harm moest ik lachen dat oud-studenten de cursusmap er soms nog bij pakken. Dat doe ik dus inderdaad ook," merkte Claudia op. De opleiding biedt door de cursusmappen op lange termijn handvaten voor elke (junior) GIS-specialist.

De hands-on ervaring is een hele goede basis waar je mee verder kan
Claudia
oud-cursist GIS-specialist

Een van de aspecten die Claudia het meest waardeerde aan haar opleiding was de hands-on ervaring die ze opdeed. "Ik denk dat dat wel een goede basis is waar je dan mee verder kan, en dat je door ervaring ook echt gaat leren", vertelt ze. Claudia besefte dat praktische ervaringen belangrijk zijn om succesvol worden in de wereld van GIS.

Wil jij ook leren hoe je efficiënt en doelgericht met GIS kunt werken? En ben jij op zoek naar een cursus die de theorie toelicht, maar ook praktisch is ingesteld? Ga dan naar www.has.nl en schrijf je in voor de cursus GIS-specialist.