1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Maar liefst 4 HAS-afstudeeropdrachten bij Zwanenberg Food Group

Maar liefst 4 HAS-afstudeer-opdrachten bij Zwanenberg Food Group

Al een paar jaar staat Zwanenberg Food Group op de HAS Bedrijvendag om studenten van de hbo-opleidingen Food Innovation, International Food & Agribusiness, Milieukunde en Food Technology te laten zien welke mogelijkheden Zwanenberg hen kan bieden na hun studie. Sinds kort is de samenwerking tussen HAS green academy en het bedrijf nog intensiever. Maar liefst negen studenten kregen een afstudeeropdracht aangeboden bij Zwanenberg.

“Zowel de HAS als wij vinden het belangrijk om werkgever en student met elkaar in contact te brengen en hen zo een realistisch beeld te geven van wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst. Door studenten al op jonge leeftijd kennis te laten maken van alle facetten binnen ons bedrijf, hopen wij interesse te wekken in bepaalde functies, die zij na hun afstuderen bij Zwanenberg zouden kunnen vervullen. Door nauw samen te werken met de HAS, profiteren we tevens structureel van alle nieuwe ideeën en innovatieve werkwijzen die deze jonge groep met zich meebrengt!”, Harmke Dirkse, Recruiter Zwanenberg.

Zwanenberg Food Group is een voedingsmiddelenconcern met 1.800 medewerkers. Zwanenberg produceert vleesconserven, snacks, soepen, sauzen, gemaksmaaltijden en vegetarische producten. De onderneming exporteert vleesconserven (onder andere onder de merknaam ZWAN) naar meer dan honderd landen wereldwijd. In de Benelux is de onderneming vooral bekend van de merken Kips (leverworst, paté, snacks, vega-producten), Huls (droge worst), Struik (knakworst, soepen, maaltijden) en Chicken Tonight (maaltijdsauzen). Zwanenberg Food Group heeft productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

De vier afstudeeropdrachten bij Zwanenberg:

  • Rolls focuste zich op het verminderen van ongeplande stops binnen het productieproces en het verminderen van verliezen in de vorm van grondstoffen en halffabricaten om zo het rendement in de soepfabriek te verhogen.
  • Mila, Juul en Britt hebben de afvalstromen op Zwanenberg locatie Oss in kaart gebracht en waar mogelijk hebben zij deze verminderd en waardevol gemaakt.
  • Ilse, Thijs en Michelle hebben onderzoek gedaan naar een nieuw centraal klachtenregistratiesysteem, want het vorige registratiesysteem moest vervangen worden. Daarnaast werkte elke Zwanenberg-locatie met een eigen workflow en zij wilden op alle locaties dezelfde werkwijze hanteren die voor iedereen goed werkt.
  • Dennis en Shen Ying hebben de mogelijkheden tot nitrietverlaging in Zwanenberg hun vleesproducten onderzocht. 

Samenwerken

Samenwerken met HAS green academy kan door deel te nemen aan de bedrijvenmarkt, door afstudeeropdrachten, stageopdrachten en meer. Wil jij met jouw bedrijf ook samenwerken met HAS?

Klik dan hieronder voor meer informatie of neem contact met ons op.

Meer informatie over samenwerken