1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. HAS green academy ondertekent intentieverklaring inclusiever onderwijs VN

HAS green academy ondertekent intentieverklaring inclusiever onderwijs VN

Onderwijsinstellingen in Nederland moeten een plek zijn waar elke student op voet van gelijkheid met andere studenten aan het onderwijs deelneemt. Waar elke student ongeacht achtergrond of visie zich welkom en geaccepteerd voelt. Dat is waar HAS green academy zich voor inzet en bevestigd dat vandaag met het ondertekenen van de intentieverklaring van het VN-verdrag.

foto van ondertekenen

De diversiteit aan denkbeelden en behoeften maken dat er veel kennis en perspectieven binnen de HAS aanwezig zijn. Dit maakt het soms ingewikkeld, maar is tegelijkertijd ontzettend waardevol.

Iedereen op de HAS weet hoe belangrijk biodiversiteit in de natuur is. Hetzelfde geldt voor onze studenten en medewerkers, die wil je zo divers mogelijk in huis hebben'
Liz Chermin
lid College van Bestuur

We hebben iedereen nodig om de voedselvoorziening toekomstbestendig te houden. Het is daarom belangrijk dat elk individu zich passend kan ontwikkelen tot wie diegene wil worden, maar ook dat je als instelling probeert voorbij te gaan aan je eigen blinde vlekken. Je kunt pas iedereen includeren als je weet wie je allemaal in huis hebt.’’

Met de ondertekening sluit HAS green academy zich aan bij een netwerk van ruim 35 hogescholen en universiteiten die zich inzetten om het onderwijs voor iedere student zo toegankelijk mogelijk te maken.

De ondertekening was onderdeel van het HAS4ALL evenement op 9 november. Een dag die volledig in het teken stond van inclusiviteit en waar diverse inspirerende workshops, sprekers en informatiestand waren. Lees hier het verslag van de dag.

Lees meer over hoe HAS green academy studenten wegwijs maakt en ondersteunt bij studeren met een functiebeperking, of omdat ze topsport met hun studie willen combineren. Daarnaast heeft het ECOI een mooie webtool die studenten wegwijs maakt om onbelemmerd te kunnen studeren. 

 

Sustainable Development Goals

  • Sustainable Development Goal 3: Goede gezondheid en welzijn
  • Sustainable Development Goal 4: Kwaliteitsonderwijs
  • Sustainable Development Goal 8: Eerlijk werk en economische groei
  • Sustainable Development Goal 17: Partnerschap om doelstellingen te bereiken