1. Home
 2. Meer HAS
 3. Nieuws
 4. HAS green academy wint internationale designprijs

HAS green academy wint internationale designprijs

Hogeschool en kennisinstelling voor agro, food en leefomgeving in Den Bosch en Venlo, HAS green academy, heeft een internationale designprijs gewonnen. De nieuwe huisstijl, gemaakt door de Venlose ontwerpstudio Luidspreker, is bekroond met een Red Dot Design Award: Brands & Communication Design 2023 in de categorie Corporate Design & Identity.

RedDot-met-logo

Verbindende verkenner in de groene sector


In september 2022 wijzigde HAS Hogeschool haar naam in HAS green academy. Een lancering die gepaard ging met een nieuwe huisstijl. Nicole Toebast, manager Marketing & Communicatie van HAS green academy: “Het merk HAS moest kleur bekennen; van origine agrarische maar in 75 jaar gegroeid tot een community waar studenten, docenten, onderzoekers en bedrijven werken aan genoeg gezond voedsel in een gezonde leefomgeving. Door met lef te verkennen, verbinden en ondernemen zorgen we voor beweging en vooruitgang in het groene domein. Deze boodschap geven we mee in de nieuwe stijl.”

 

De jury koos het design uit een grote hoeveelheid inzendingen. Tom van Enckevort, designer en mede-eigenaar van Luidspreker over het design:

“Het logo staat symbool voor vooruitgang; de continue ontwikkeling van professionals van vandaag en morgen die het groene domein verder willen brengen. We ontwierpen een herkenbare stijl voor animatie en fotografie, met een fris opvallend kleurenpalet.”

Over HAS green academy

HAS green academy is de hogeschool en kennisinstelling voor agro, food en leefomgeving in Den Bosch en Venlo. Er studeren ongeveer 3100 voltijdstudenten aan 15 hbo-opleidingen waarvan twee internationaal. Studenten werken vanaf dag één samen met medestudenten aan actuele vraagstukken van bedrijven en organisaties. Jaarlijks volgen ruim 1000 professionals bij HAS green academy verschillende bedrijfsopleidingen en incompanytrainingen. Leven Lang Ontwikkelen neemt hier nieuwe vormen aan. Daarnaast zet de HAS haar expertise in voor onderzoek, advies en productontwikkeling in samenwerking met het werkveld.


Over de Red Dot Design Awards 

Al meer dan zestig jaar zijn de Red Dot Design Awards wereldwijd één van de grootste internationale prijzen op het gebied van design. Jaarlijks zijn er ongeveer 11.000 inzendingen uit 61 landen. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die werken aan hoogstaande designprojecten, verdeeld in Product Design, Brands & Communication Design en Design Concept. Een jury van vierentwintig internationale professionals beoordeelt alle inzendingen.

Sustainable Development Goals

 • Sustainable Development Goal 2: Geen honger
 • Sustainable Development Goal 3: Goede gezondheid en welzijn
 • Sustainable Development Goal 4: Kwaliteitsonderwijs
 • Sustainable Development Goal 8: Eerlijk werk en economische groei
 • Sustainable Development Goal 11: Duurzame steden en gemeenschappen
 • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie
 • Sustainable Development Goal 13: Klimaatactie
 • Sustainable Development Goal 14: Leven in het water
 • Sustainable Development Goal 15: Leven op het land
 • Sustainable Development Goal 17: Partnerschap om doelstellingen te bereiken