1. Home
  2. Zoeken

Zoeken

Vul hier 1 of meerdere zoekwoorden in op en druk op Zoeken. Let op, de zoekfunctie zoekt op ieder woord afzonderlijk.

Expertise



    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Cursus Datagedreven werken van start

    Cursus Datagedreven werken: Waarom je eerst de echte vraag moet kennen

    Op 14 december gaat de cursus Datagedreven werken bij maatschappelijke opgaven van start. Een cursus voor data- en informatiespecialisten, waarin je leert om een opdrachtgever beter te begeleiden en adviseren bij een dataproject rondom maatschappelijke thema's. Bijvoorbeeld op thema's als de energietransitie, biodiversiteit en wateroverlast.




    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS betrokken bij onderzoek impact dierondersteunde interventies op honden

    HAS betrokken bij onderzoek impact dierondersteunde interventies op honden

    Het aantal honden dat ingezet wordt tijdens therapie of coaching sessies van mensen is de laatste 3 jaar verdubbeld. Uit onderzoek blijkt dat deze sessies vaak positieve gevolgen hebben voor de mens, echter over de impact op de hond is nog weinig bekend. HAS Hogeschool gaat dit samen met Aeres Hogeschool Dronten, Universiteit Utrecht en een aantal organisaties werkzaam in het veld van de Animal Assisted Interventions onderzoeken.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. BEZOEK NU DE HAS EXPO 2022

    BEZOEK NU DE HAS EXPO 2022

    Op donderdag 16 juni, staat traditiegetrouw de HAS Expo op de agenda. Na een succesvolle editie in 2021 waarbij de posters meer dan 7.000 keer zijn bekeken en 750 keer grondig zijn gelezen kiezen we er ook dit jaar weer voor het digitaal te organiseren.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Micro-organismen ontrafeld

    Micro-organismen ontrafeld

    In de cursus Levensmiddelenmicrobiologie leer je de basis van micro-organismen. Je leert waarom producten kwetsbaar zijn voor bepaalde micro-organismen, hoe je microbiologische kwaliteitscontroles uitvoert en hoe je het kiemgetal kunt vaststellen.




    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS-studenten ontwikkelen model voor CO2-reductie rundvlees binnen Hutten catering

    HAS-studenten ontwikkelen model voor CO2-reductie rundvlees binnen Hutten catering

    Hutten catering heeft een enorme ambitie op het gebied van duurzaamheid: in 2024 klimaatneutraal en in 2030 klimaatpositief zijn. Met een breed portfolio aan producten voor zowel bedrijfscatering, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen als voor de horeca, retail en petrol is dat een flinke kluif. Daar kunnen zij dan ook alle hulp bij gebruiken. Daarom dienden zij een ‘challenge’ in voor vierdejaars HAS-studenten van de minor Challenge Sustainability.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Cursus Packaging Projectmanager aan HAS weer van start

    Cursus Packaging Projectmanager aan HAS weer van start

    Adviesbureau GetPact en HAS Hogeschool ontwikkelden een paar jaar geleden samen de cursus Packaging Manager. Beide partijen zagen dat projectmanagers die het ontwikkeltraject van foodverpakkingen goed kunnen begeleiden, dun gezaaid waren, terwijl die trajecten vaak complex en kostbaar zijn. De cursus bestaat uit tien dagdelen en gaat op 8 september weer van start op de HAS Hogeschool in Den Bosch.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS Hogeschool en partners verlengen convenant Groene Cirkel Duurzame Fritesketen

    HAS Hogeschool en partners verlengen convenant Groene Cirkel Duurzame Fritesketen

    Sinds maart 2019 werken de Provincie Zuid-Holland, Wageningen Universiteit, HAS Hogeschool en fritesproducent Farm Frites samen in de Groene Cirkel ‘Duurzame Fritesketen’. De resultaten in de afgelopen 3 jaar gaven aanleiding om op dezelfde goede voet verder te gaan. Daarom verlengden de partners op 19 mei 2022 het convenant ‘Groene Cirkel Duurzame Fritesketen’.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS green academy en Bamboo Brands ontwikkelen Consumer Behaviour Lab

    HAS en Bamboo Brands starten Consumer Behaviour Lab

    Het lectoraat Design Methoden in Food van HAS green academy gaat samen met Bamboo Brands een Consumer Behaviour Lab opzetten. Dit lab richt zich op het ontwikkelen van betrouwbare voorspellende methoden die studenten en professionals ondersteunen in het bedenken, ontwerpen en vermarkten van gezond en duurzaam voedsel voor consumensen.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS-studenten winnen Impactprijs Groen Onderwijs

    HAS-studenten winnen Impactprijs Groen Onderwijs

    HAS-studenten Max de Visser, Leon Sunier, Mark Noorloos en Fabian van Veen hebben de felbegeerde GroenPact Impactprijs 2021 in de wacht gesleept. Hun project 'Vergroenen met Impact' kwam als winnaar uit de bus in de hbo-categorie. Op maandag 16 mei werden de prijzen uitgereikt tijdens een feestelijk event bij Inholland Delft.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Lector Innovatieve Biomonitoring Margje Voeten van HAS Hogeschool houdt lectorale rede

    Lector Innovatieve Biomonitoring Margje Voeten van HAS Hogeschool houdt lectorale rede

    Ontwikkelingen als intensieve landbouw, urbanisatie en klimaatverandering hebben de verscheidenheid aan dier- en plantensoorten ongewenst snel doen afnemen met nadelige gevolgen voor ons ecosysteem. Met de nieuwste technische snufjes kunnen we dier- en plantsoorten inmiddels beter dan ooit monitoren, van bedwantsen in je vakantiehuisje tot de achteruitgang van natuurgebieden. Onmisbaar voor het behouden en beschermen van de biodiversiteit. Margje Voeten is lector bij HAS Hogeschool en weet als geen ander hoe je in de praktijk met deze monitoringstechnieken werkt. Op 17 mei hield ze haar lectorale rede.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS Hogeschool educatiepartner van Dutch Food Week 2022

    HAS Hogeschool educatiepartner van Dutch Food Week 2022

    HAS Hogeschool heeft zich als educatiepartner aangesloten bij de Dutch Food Week die van 8 t/m 15 oktober 2022 gehouden wordt. Bert van Wanrooij van Dutch Food Week en bestuursvoorzitter Reggy van der Wielen van HAS Hogeschool zetten op 9 mei 2022 hun handtekening onder de overeenkomst.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. De praktijkgerichte cursus Bakkerijtechnologie start in september

    De praktijkgerichte cursus Bakkerijtechnologie start in september

    In september start de cursus Bakkerijtechnologie aan HAS Hogeschool in Den Bosch. Een cursus waarbij de praktijkgerichte doorvertaling naar het werkveld centraal staat. Waar jij in je werk mee bezig bent, leer je in deze cursus naar een hoger niveau te tillen. Die praktijkgerichtheid zie je bijvoorbeeld terug in de toetsing; geen theoretisch examen maar een verdiepende praktijkopdracht naar keuze. Zo koppelen we theorie aan jouw eigen werksituatie.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS Hogeschool participeert in onderzoek welzijn coach- en therapiepaarden

    HAS Hogeschool participeert in onderzoek welzijn coach- en therapiepaarden

    Bedrijven en brancheorganisaties die paardencoaching of therapeutisch paardrijden aanbieden, vinden het welzijn van hun paarden heel belangrijk en willen weten wat de impact van coaching en therapeutisch rijden op hun paarden is. De komende twee jaar gaan ze dit samen met HAS Hogeschool en Aeres Hogeschool Dronten uitzoeken in het raakMKB-onderzoek ‘Welzijn van coach- en therapiepaarden’.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Datagedreven werken: Doorbreek de muur tussen de dataspecialist en beleidsmedewerker

    Datagedreven werken: Doorbreek de muur tussen de dataspecialist en beleidsmedewerker

    Data en informatie spelen een fundamentele rol in het verkrijgen van inzicht in maatschappelijke opgaven als de energietransitie en klimaatadaptatie. Er ligt daarom steeds meer nadruk op datagedreven werken, onder andere binnen overheidsorganisaties. Maar daarvoor moeten beleidsmedewerkers en dataspecialisten elkaar wel weten te vinden én begrijpen.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS Hogeschool en praktijkleerbedrijf Hoeve Boveneind verlengen samenwerking

    HAS Hogeschool en praktijkleerbedrijf Hoeve Boveneind verlengen samenwerking

    Melkveehouderij Hoeve Boveneind in Herwijnen blijft ook de komende vijf jaar een belangrijke praktijkfaciliteit voor studenten, docenten en docentonderzoekers van HAS Hogeschool. Op 7 april 2022 tekenden collegevoorzitter Reggy van der Wielen en eigenaar Wilfred de Bruijn een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Hoeve Boveneind is een van de drie praktijkleerbedrijven van de opleiding Veehouderij van HAS Hogeschool.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Gesubsidieerd scholingsaanbod voor agrarische ondernemers en coaches vanaf 4 april

    Gesubsidieerd scholingsaanbod voor agrarische ondernemers en coaches vanaf 4 april

    Agrarische ondernemers en adviseurs kunnen vanaf 4 april een voucher aanvragen voor een tegemoetkoming in de kosten van een daarvoor geselecteerde cursus of opleiding op het gebied van stikstof, natuurinclusieve landbouw of precisielandbouw. Dit kan door een beroep te doen op de Subsidieregeling Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (SABE). Het scholingsaanbod wordt aangeboden door de 4 groene hogescholen van Nederland.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Wijziging samenstelling Raad van Toezicht HAS green academy

    Wijziging samenstelling Raad van Toezicht HAS green academy

    Het komend half jaar zijn er enkele wijzigingen in de Raad van Toezicht van HAS green academy. Dhr. Hans Huijbers, de huidige voorzitter, treedt eind 2022 af. De Raad van Toezicht heeft uit haar midden een nieuwe voorzitter gekozen. Mevr. Anita Wouters neemt per 1 januari 2023 het stokje over, vice-voorzitter wordt Wim Bens.


Filters

Expertise