1. Home
  2. Zoeken

Zoeken

Vul hier 1 of meerdere zoekwoorden in op en druk op Zoeken. Let op, de zoekfunctie zoekt op ieder woord afzonderlijk.

Expertise
    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Hutten en HAS green academy op weg naar klimaatpositieve bedrijfsvoering

    Hutten en HAS green academy op weg naar klimaatpositieve bedrijfsvoering

    Hutten heeft een grote ambitie als het om duurzaamheid gaat: in 2024 klimaatneutraal en in 2030 klimaatpositief zijn. Met een breed portfolio aan producten voor zowel bedrijfscatering, ziekenhuizen, verzorgingshuizen en revalidatieklinieken als voor de horeca en leisure is dat een flinke kluif. Daar kunnen ze dan ook alle hulp bij gebruiken. HAS green academy is een van de partners op weg naar klimaatpositief in de komende jaren.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Lectorale rede Margje Voeten over beschermen biodiversiteit

    Lectorale rede Margje Voeten over beschermen biodiversiteit

    Margje Voeten, lector Innovatieve Biomonitoring bij HAS green academy, hield op 17 mei 2022 haar lectorale rede over het thema biodiversiteit en de inhoud van deze rede is nu beschikbaar als storymap. Voorafgaand aan de inaugurele rede op 17 mei hielden we bij HAS green academy de eerste Bioblitz en ook deze resultaten kun je terugzien, onder meer op waarneming.nl.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Welke kwaliteitscursus past bij jou?

    Welke kwaliteitscursus past bij jou?

    De cursussen Kwaliteit in Bedrijf en Quality and Business Improvement in Food (QBIF) gaan beiden over QA en QC, maar zijn toch heel verschillend. Wat zijn die verschillen en welke cursus is mogelijk voor jou interessant?


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Susie Food ontwikkelt samen met HAS studenten gezondere vruchtenhagel

    Susie Food ontwikkelt samen met HAS studenten gezondere vruchtenhagel

    Susie Food helpt mensen op een leuke en makkelijke manier gezonde(re) en duurzame(re) keuzes te maken. Door lekkere producten te maken die gezonder zijn dan wat al in het schap staat én gemaakt zijn van reststromen. Susie Food: “Er zijn veel producten die wel lekker zijn, maar veel suiker en onnodige toevoegingen bevatten en niet duurzaam zijn. Dat moet anders en beter kunnen!”


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Zelfstandig praktijkproject door studenten Horticulture & Business Management

    Studenten leren op eigen benen staan om teler te kunnen worden

    HAS green academy heeft al vaker het nieuws gehaald met de vele onderzoekssamenwerkingen met verschillende toeleveranciers van de tuinbouwsector. Tegelijkertijd laat de hogeschool haar studenten ook de handen uit de mouwen steken zonder constant toezicht van een deskundig persoon. "We hebben projecten waarmee we de next-generation glastuinbouw promoten", zegt Janneke Grit van HAS green academy. "Een onderdeel van ons curriculum voor onze studenten Horticulture & Business Management is dan ook om direct in de kas aan een praktijkproject te werken."




    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS green academy en Wonen Limburg gaan partnership aan

    HAS green academy en Wonen Limburg gaan partnership aan

    HAS green academy en Wonen Limburg erkennen dat een samenwerking tussen onderwijsinstellingen en bedrijven bijdraagt aan de kwaliteit van het hoger onderwijs. Op 21 november tekenden Karin Zelissen, manager P&O van Wonen Limburg en Marc Pruijssers, vestigingsdirecteur HAS Venlo, een overeenkomst om intensief met elkaar te gaan samenwerken voor onbepaalde tijd.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS green academy en Gemeente Oss samen aan de slag in Innovatieprogramma Circulaire Verpakkingen

    HAS green academy en Gemeente Oss samen aan de slag in Innovatieprogramma Circulaire Verpakkingen

    HAS green academy werkt inmiddels al behoorlijk wat jaren op allerlei vlakken samen met de Gemeente Oss. Eén van de recente projecten waarbinnen de HAS en de gemeente partners zijn, is het Innovatieprogramma Circulaire Verpakkingen Oss. Komende maand starten 20 studenten Food Innovation en Milieukunde onder de vlag van dit programma met hun afstudeeronderzoek bij verpakkingsbedrijven.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Marktveldanalyse food en milieu helpt HAS green academy haar activiteiten vormgeven

    Marktveldanalyse food en milieu helpt HAS green academy haar activiteiten vormgeven

    In de tweede helft van 2020 heeft HAS green academy een uitgebreide marktveldanalyse uitgevoerd in de food- en milieusector. In die analyse zijn, naast een desk- en fieldresearch, 28 diepte-interviews gehouden met toonaangevende professionals in food of milieu. Hun inzichten vanuit marketing, sales, kwaliteit, productie, processing, logistiek, wet- en regelgeving helpen de HAS met de vormgeving van haar onderwijs, onderzoek en cursussen voor professionals.




    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Bram brengt boer en burger dichterbij elkaar met TikTok

    Bram brengt boer en burger dichterbij elkaar met TikTok

    Bram Romme is vierdejaars student Veehouderij en is een paar weken terug geïnterviewd door hét magazine voor jong agrarisch Nederland: BNDR. Het ging hierbij voornamelijk om Bram zijn TikTok account, waarmee hij jongeren beter bekend wil maken met de melkveehouderij. Lees het artikel na in BNDR of hier onder, en vergeet niet om Holycow te volgen op TikTok!



    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Project Kenia food loss/waste

    Afstudeerders onderzoeken avocadoteelt in Kenia

    HAS green academy werkt tot mei 2024 binnen het project FORQLAB aan food loss/waste en food quality in de Keniaanse avocadowaardeketen. In een serie afstudeeropdrachten nemen studenten, docenten en partners uit het onderwijs en werkveld de avocadoteelt in zowel Midden- als West-Kenia onder de loep.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Hans Huijbers neemt afscheid als voorzitter Raad van Toezicht

    Hans Huijbers neemt afscheid als voorzitter Raad van Toezicht

    Hans Huijbers, de huidige voorzitter van de Raad van Toezicht van HAS green academy, treedt eind 2022 af. Na ruim 12 jaar lid te zijn geweest, waarvan de laatste 9 jaar als voorzitter, draagt hij het voorzitterschap over aan Anita Wouters. Op 15 december nam hij de voorzittershamer nog één keer ter hand. In dit artikel kijkt Hans Huijbers terug op 12 jaar Raad van Toezicht en werpt hij een blik op de toekomst.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Leren en ontwikkelen naar natuurinclusief boeren

    Zoals gezien in de Nieuwe Oogst: 'Leren en ontwikkelen naar natuurinclusief boeren'

    Theo van Heeswijk en zoon Niels in Eerde mogen zich sinds kort natuurinclusieve melkveehouders noemen. Vader en zoon gingen bij HAS green academy samen de schoolbanken in om meer te leren over natuurinclusieve bedrijfsvoering. Zoon Niels deed dit naast zijn hbo-opleiding Veehouderij die hij ook bij HAS green academy volgt. In de Nieuwe Oogst verscheen onlangs het verhaal over hun ervaring.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Programma Gezonde Leefomgevingen

    HAS en Avans zetten met onderzoek in op meer en gezondere levensjaren voor inwoners

    HAS green academy en Avans Hogeschool realiseren binnen het Programma Gezonde Leefomgevingen met een grote groep consortiumpartners een onderzoeksinfrastructuur om nieuwe kennis, methoden en best practices te ontwikkelen op het gebied van gezonde leefomgevingen. Dit zijn omgevingen die bijdragen aan meer en gezondere levensjaren voor inwoners. De onderwijsinstellingen hebben recent een SPRONG-subsidie toegekend gekregen voor fase 1 van het programma.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Ingeborg Haagsma-Boels nieuwe lector Eiwittransitie in Voeding

    Dr. ir. Ingeborg Haagsma-Boels nieuwe lector Eiwittransitie in Voeding

    Dr. ir. Ingeborg Haagsma-Boels is sinds 1 januari 2023 de nieuwe lector Eiwittransitie in Voeding. Zij neemt het stokje over van Fred van de Velde. Met haar komst wordt de scope van het lectoraat verbreed tot de ontwikkeling van producten met alternatieve eiwitten voor humane consumptie. Dit betekent dat het lectoraat zich naast plantaardige eiwitten ook gaat richten op bijvoorbeeld cellulaire agricultuur en insecten.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS Food Experience 2023

    HAS Food Experience 2023: studenten zijn ‘on fire'

    De winnaars van de FoodmanShip Awards 2023 zijn bekend! Op 31 januari werden de felbegeerde awards uitgereikt aan negen veelbelovende jonge talenten die (bijna) klaar zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Deze studenten van HAS green academy bedachten allemaal vernieuwende oplossingen voor uitdagingen in food en food-systemen voor vandaag én morgen binnen het thema: We’re on fire! In de winnende concepten is veel aandacht voor gezondheid, duurzaamheid, het verbeteren van onze leefomgeving en de transitie van ons voedselsysteem.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Eerste HAS microcredential uitgereikt

    Eerste HAS microcredential uitgereikt

    Ruim een jaar geleden sloot de HAS zich aan bij de pilot Microcredentials van de Vereniging Hogescholen. Binnen deze pilot mogen we nu een mooie pijlpaal vieren. De eerste HAS green academy microcredential is namelijk uitgereikt aan Elle Janssen, projectmanager bij Scelta Mushrooms. Elle ontvangt de microcredential voor de succesvolle afronding van de cursus Business Concept & Sales in Venlo.



    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Vernieuwde cursus: Ingrediënten in voedingsmiddelen

    Vernieuwde cursus: Ingrediënten in voedingsmiddelen

    Bij deze vernieuwde cursus van HAS green academy draait het om ingrediënten. Wat is de functionaliteit van bepaalde ingrediënten? Wat voor producteigenschappen geven die ingrediënten aan een voedingsmiddel? En waarom kan de functionaliteit van een ingrediënt per voedingsmiddel verschillen?


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Behaal een microcredential met de cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten

    Behaal een microcredential met de cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten

    Door de alsmaar veranderende arbeidsmarkt en ontwikkelingen binnen het werkveld wordt er van werkgevers en professionals verwacht dat ze continu meebewegen. Daardoor ontstaat behoefte aan scholing, maar niet per se behoefte aan een volledige opleiding met graad. Jij wil als professional flexibiliteit en gerichte scholing met erkende kwaliteitswaarde. Microcredentialing, ofwel het opknippen van het onderwijs in kleinere eenheden die afzonderlijk worden gecertificeerd, stimuleert de flexibilisering van onderwijs en geeft een herkenbare waarde aan het aanbod Leven Lang Ontwikkelen.


Filters

Expertise