1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Keuzegids Hbo 2023

6 TOP-opleidingen voor HAS green academy in Keuzegids Hbo 2023

De Keuzegids Hbo 2023 is uit en HAS green academy heeft net als vorig jaar 6 topopleidingen. Een resultaat waar we trots op mogen zijn! De totaalscore van de HAS is dit jaar 69 en we staan op de 6e plek in de categorie middelgrote hogescholen. We zijn 1 plaats gedaald ten opzichte van vorig jaar. Onze totaalscore is echter hoger: vorig jaar scoorden we 66,5 punten. We blijven daarmee de beste groene hogeschool van Nederland.

Keuzegids Hbo 2023 Rank het

Meer dan 75 punten

De opleidingen die meer dan 75 punten behalen, krijgen het kwaliteitszegel van topopleiding. Dit geldt bij HAS green academy dit jaar dus voor 6 opleidingen: 

  • Toegepaste Biologie, Venlo -> gestegen van 89 naar 94
  • Voedingsmiddelentechnologie, Den Bosch -> gestegen van 80 naar 83
  • International Food & Agribusiness, Den Bosch -> gestegen van 71 naar 80
  • Applied Geo Information Science, Den Bosch -> gestegen van 74 naar 80
  • Milieukunde, Den Bosch -> gelijk gebleven: 80
  • Bedrijfskunde en agribusiness (en foodbusiness), Den Bosch -> gedaald van 89 naar 80

Liz Chermin, lid College van Bestuur: “Opnieuw een resultaat om trots op te zijn: We zijn en blijven we de beste groene hogeschool van Nederland, een mooier resultaat kunnen we ons niet wensen. Het voelt als een enorme waardering van onze studenten voor al het werk dat we met elkaar ook afgelopen jaar weer hebben verzet. Langs deze weg wil ik studenten en medewerkers bedanken voor jullie bijdrage aan onze HAS green academy.”

Elke opleiding wordt in de Keuzegids op verschillende aspecten beoordeeld. Er wordt onderscheid gemaakt tussen studentenoordelen uit de Nationale Studenten Enquête en studiesuccescijfers. De studentenoordelen tellen voor 71,4% mee en de studiesuccescijfers voor 28,6%.

Lees meer op de website van de Keuzegids

Elsevier Beste Studies 2022

In de ranking Beste studies van het EW weekblad (voorheen Elsevier) hebben de opleidingen Milieukunde (Den Bosch), Voedingsmiddelentechnologie (Den Bosch), Applied Geo Information Science (Den Bosch) en International Food & Agribusiness (Den Bosch) een zilveren medaille verdiend. Bedrijfskunde en agribusiness (Den Bosch) en Toegepaste Biologie (Venlo) kregen brons.

De ranglijst EW Beste studies 2022 is gebaseerd op een eigen analyse van oordelen van 286.000 studenten, afkomstig uit de Nationale Studenten Enquête 2022. Opleidingen met de meeste tevreden studenten worden beloond met een gouden, zilveren of bronzen medaille.

 

Lees meer op de website van EW