1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. HAS-studenten winnen Impactprijs Groen Onderwijs

HAS-studenten winnen Impactprijs Groen Onderwijs

HAS-studenten Max de Visser, Leon Sunier, Mark Noorloos en Fabian van Veen hebben de felbegeerde GroenPact Impactprijs 2021 in de wacht gesleept. Hun project 'Vergroenen met Impact' kwam als winnaar uit de bus in de hbo-categorie. Op maandag 16 mei werden de prijzen uitgereikt tijdens een feestelijk event bij Inholland Delft.

Impactprijs Groen Onderwijs 2022 HAS Studenten

De studenten moesten hier extra lang op wachten, omdat de prijsuitreiking eerder uitgesteld was door de coronapandemie. Het project werd beloond met een geldprijs van 2500 euro. Van harte gefeliciteerd!

Vergroening in de stad

Veel steden in Europa hebben te dealen met hittestress. De binnenstad van Tilburg behoort tot de heetste van Europa. Door vergroening wil de gemeente de binnenstad klimaatbestendiger en leefbaarder maken. Maar, op welke plekken in de stad heeft vergroening de meeste impact? De studenten gingen aan de slag met een project voor adviesbureau idverde, dat de opdracht heeft gekregen om de vergroening in Tilburg vorm te geven en te realiseren. Voor dit project werkten studenten van verschillende opleidingen samen: Applied Geo-Information Science, Management van de Leefomgeving en Toegepaste Biologie.

Genomineerden HAS Hogeschool

In de hbo-categorie van de jaarlijkse GroenPact Impactprijs kwamen maar liefst twee van de drie genomineerde projecten uit de koker van HAS Hogeschool. Naast 'Vergroenen met Impact' was ook de start-up 'Teelt van Nederlandse Hop' van Sebastiaan Stekelenburg genomineerd. Sebastiaan is student Tuinbouw en akkerbouw aan de HAS. Zijn unieke idee: biologische hop telen op Nederlandse bodem. Wij zijn trots op onze impactvolle studenten!

Impactprijs Groen Onderwijs

Jaarlijks reikt GroenPact de Impactprijs Groen Onderwijs uit, voor innovatieve projecten, onderzoeken en start-ups die op een of ander manier impact hebben op voedsel, klimaat, en/of leefbaarheid.

Sustainable Development Goals

  • Sustainable Development Goal 11: Duurzame steden en gemeenschappen
  • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie
  • Sustainable Development Goal 13: Klimaatactie
  • Sustainable Development Goal 15: Leven op het land