“Het is een interessante cursus en een hele goede investering in mijzelf! Omdat ik zelf aan deze cursus begonnen ben en niet vanuit mijn werk hieraan begonnen was, was het voor mij dé avond in de week om naar uit te kijken. De docenten zijn heel enthousiast en vullen elkaar goed aan tijdens de cursusavonden.
Hoewel ik in de banket werk, vind ik de theorie van het broodproces het meest interessant, omdat er zoveel bij komt kijken. Er is zoveel interactie gaande in een brooddeeg, dat het bakken van een goed brood veel meer een uitdaging is dan het bakken van een goede cake. Maar waar ik het meeste baat bij heb voor mijn werk, is dat ik door het volgen van de gehele cursus nu een set 'gereedschap' heb waarmee ik kan gaan uitvinden waarom en hoe een bepaald product is mislukt, en hoe ik een bepaald proces zou kunnen verbeteren. Dit vind ik persoonlijk het meest waardevol, en is iets wat ik mijn hele werkzame leven kan meenemen.”
Cursist Kathleen Termorshuizen in studiejaar 2021-2022
STAP-budget
Voor deze cursus kun je €1000 subsidie in de vorm van het STAP-budget aanvragen. De cursus Bakkerijtechnologie start in september bij HAS Hogeschool Den Bosch.