1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. De praktijkgerichte cursus Bakkerijtechnologie start in september

De praktijkgerichte cursus Bakkerijtechnologie start in september

In september start de cursus Bakkerijtechnologie aan HAS Hogeschool in Den Bosch. Een cursus waarbij de praktijkgerichte doorvertaling naar het werkveld centraal staat. Waar jij in je werk mee bezig bent, leer je in deze cursus naar een hoger niveau te tillen. Die praktijkgerichtheid zie je bijvoorbeeld terug in de toetsing; geen theoretisch examen maar een verdiepende praktijkopdracht naar keuze. Zo koppelen we theorie aan jouw eigen werksituatie.

bakker brood cursus bakkerijtechnologie HAS

Publicatiedatum
03-05-2022
"Hoewel ik in de banket werk, vind ik de theorie van het broodproces het meest interessant, omdat er zoveel bij komt kijken." Kathleen Termorshuizen

Als ambitieuze professional leer je tijdens deze cursus Bakkerijtechnologie alles over de eigenschappen van grond- en hulpstoffen, processing en de feitelijke bereiding. Waarom leidt een bepaalde combinatie van ingrediënten tot een smakelijk resultaat? Ontdek de technologisch achtergrond van de bakkerij, met andere woorden brood, banket en zoetwaren tijdens deze cursus. Ontwikkel aan de hand van deze kennis je eigen stijl.

De cursus Bakkerijtechnologie is interessant voor iedereen die dagelijks met Brood, Banket en Zoetwaren te maken heeft en wil groeien in het vak.

Cursist Kathleen over de cursus

“Het is een interessante cursus Bakkerijtechnologie en een hele goede investering in mijzelf! Omdat ik zelf aan deze cursus begonnen ben en niet vanuit mijn werk hieraan begonnen was, was het voor mij dé avond in de week om naar uit te kijken. De docenten zijn heel enthousiast en vullen elkaar goed aan tijdens de cursusavonden.
Hoewel ik in de banket werk, vind ik de theorie van het broodproces het meest interessant, omdat er zoveel bij komt kijken. Er is zoveel interactie gaande in een brooddeeg, dat het bakken van een goed brood veel meer een uitdaging is dan het bakken van een goede cake. Maar waar ik het meeste baat bij heb voor mijn werk, is dat ik door het volgen van de gehele cursus nu een set 'gereedschap' heb waarmee ik kan gaan uitvinden waarom en hoe een bepaald product is mislukt, en hoe ik een bepaald proces zou kunnen verbeteren. Dit vind ik persoonlijk het meest waardevol, en is iets wat ik mijn hele werkzame leven kan meenemen.”

Cursist Kathleen Termorshuizen in studiejaar 2021-2022

Lees meer over deze cursus

Sustainable Development Goals

  • Sustainable Development Goal 2: Geen honger
  • Sustainable Development Goal 9: Industrie, innovatie en infrastructuur
  • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie