1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. HAS Hogeschool volgens Keuzegids 3e beste middelgrote hogeschool van Nederland

HAS Hogeschool volgens Keuzegids 3e beste middelgrote hogeschool van Nederland

Bij Elsevier 'Beste studies 2019' staan we dit jaar op de 6e plek bij de specialistische hogescholen. In this year’s prestigious Elsevier 'Best study programmes in 2019' we are a commendable 6th place under the specialist universities of applied sciences.

HAS Hogeschool is de 3e beste middelgrote Hogeschool van Nederland in de Keuzegids Hbo 2020 als het gaat om studenttevredenheid en onderwijskwaliteit. We zijn daarmee een plaatsje gezakt ten opzichte van vorig jaar. HAS Hogeschool heeft dit jaar een totaalscore van 66 punten en daalt daarmee licht ten opzichte van 2019. Toen was de totaalscore 67 punten. Op de 2e plaats staat dit jaar Hogeschool Zeeland met 66,5 punten en op de 1e plaats de Christelijke Hogeschool Ede met 74 punten.

De HAS is daarmee de beste groene hogeschool van Nederland. De opleidingen die meer dan 75 punten behalen, krijgen een kwaliteitszegel van topopleiding. Dit geldt bij HAS Hogeschool voor 2 opleidingen:

Milieukunde (76 punten) en
Bedrijfskunde en agribusiness (76 punten).

Beiden worden aangeboden op de vestiging in Den Bosch.

Elsevier-onderzoek 'Beste studies 2019'

In het Elsevier-onderzoek ‘Beste studies 2019’ staan we dit jaar op de 6e plek in de categorie specialistische hogescholen. Door problemen bij de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête (NSE), onder verantwoordelijkheid van stichting Studiekeuze123, ontbreken dit jaar voor het eerst sinds de eerste editie in 1994 actuele studentenoordelen in Beste studies. Er loopt een herstelprogramma, maar daar werken de Nederlandse hogescholen niet aan mee waardoor er dit jaar geen oordelen beschikbaar komen. Elsevier heeft daarom alternatieve informatie gebruikt om de hbo-instellingen toch te kunnen beoordelen: verschillende onderzoeken uit de periode 2014 tot en met 2018.