1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. HAS Hogeschool in Elsevier en Keuzegids weer tophogeschool van Nederland

HAS Hogeschool in Elsevier en Keuzegids weer tophogeschool van Nederland

HAS Hogeschool staat evenals in 2016 en 2017 ook dit jaar in de top 2 bij Elsevier en de Keuzegids als het gaat om studenttevredenheid en onderwijskwaliteit.

De HAS is opnieuw uitgeroepen tot de 2e beste middelgrote Hogeschool van Nederland in de Keuzegids en tot beste specialistische hogeschool in Elsevier Beste Studies. Daarmee is HAS Hogeschool de beste groene hogeschool van Nederland.

Elsevier-onderzoek 'Beste studies 2018'

In het Elsevier-onderzoek ‘Beste studies 2018’ zijn we gekozen tot beste specialistische hogeschool van Nederland. Van de 10 opleidingen van HAS Hogeschool die beoordeeld werden, kregen 7 een bovengemiddeld oordeel. De 3 andere opleidingen werden door studenten als gemiddeld beoordeeld. We delen de 1ste plaats met Breda University of Applied Sciences.

Keuzegids Hbo 2019

In de Keuzegids Hbo 2019 heeft HAS Hogeschool dit jaar een totaalscore van 67 punten en daalt daarmee licht ten opzichte van vorig jaar. Toen was de totaalscore 73 punten. We zijn weer 2e in de categorie middelgrote hogescholen. De opleidingen die meer dan 75 punten behalen, krijgen een kwaliteitszegel van topopleiding. Dit geldt bij HAS Hogeschool voor 2 opleidingen:

  • Toegepaste Biologie (aangeboden in Den Bosch en Venlo) en
  • Bedrijfskunde en agri-foodbusiness (Den Bosch). 

Studie+ Jaarrapport 2018

Daarnaast haalde HAS Hogeschool vorige maand de 1ste plaats in het Studie+ jaarrapport 2018. Bij de middelgrote hogescholen scoren alle instellingen in meer of mindere mate boven het hbo-gemiddelde. Studenten met een functiebeperking voelen zich bij deze instellingen dus vaker goed bediend. Wij zijn net als vorig jaar de koploper, met vooral gunstige waardering voor intake, begeleiding en aanpassing van tentamens.
 

Werken volgens het unieke HAS-concept

Dick Pouwels, voorzitter van het College van Bestuur van HAS Hogeschool, reageert enthousiast op de uitslag van de onderzoeken: "We zijn blij dat studenten ons onderwijs opnieuw goed weten te waarderen. Ons beproefde concept van een innovatieve verbinding met de bedrijven en organisaties in ons werkveld, de duidelijke focus op agro, food en leefomgeving en het sterk persoonlijke karakter van onze hogeschool wordt door studenten én bedrijven erg gewaardeerd. Daar zijn we blij mee, zij staan bij ons centraal."