1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Bericht van College van Bestuur HAS Hogeschool

Bericht van College van Bestuur HAS Hogeschool

Eerder vandaag ontvingen wij enorm veel reacties naar aanleiding van de ‘eet-geen-vlees’ actie van onze cateraar die zij van Wakker Dier hebben overgenomen. Hier willen wij als Bestuur graag op reageren.

Eerder vandaag ontvingen wij enorm veel reacties naar aanleiding van de ‘eet-geen-vlees’ actie van onze cateraar die zij van Wakker Dier hebben overgenomen. Hier willen wij als Bestuur graag op reageren. Wij waren helaas niet op de hoogte van deze actie en wij vinden deze ongelukkig gekozen. Waarom? Wij vertegenwoordigen als hogeschool geen standpunten van andere organisaties, dus ook niet van Wakker Dier. Wij zijn een hogeschool, erkennen de waarde van iedere student en geven graag ruimte aan verschillende invalshoeken en zienswijzen die binnen de HAS leven.

En heel eerlijk, voor ons is het soms gewoon een dilemma: de wereld verandert, wij veranderen mee. Wij zijn ontstaan door de kracht van en voor boeren en dat heeft ons inmiddels doen uitgroeien tot een brede hogeschool voor agro, food en leefomgeving. De verbreding brengt met zich mee dat er verschillende standpunten zijn en die mogen allemaal ruimte krijgen, zo ontstaat een constructief gesprek en kunnen wij samen werken aan een betere toekomst voor onze mensen en de wereld.

Wij willen nadrukkelijk benoemen dat wij zien welke belangrijke positie onze jonge boeren hebben voor de Nederlandse economie, onze voeding en ons landschap. Dat verdient ons respect en onze ondersteuning. Daarbij zijn wij er niet om ze in een bepaald standpunt te steunen, maar wel om ze als groep te steunen en hen voor te bereiden op de complexe omgeving waar ze al in zitten of in terecht komen. We bieden ze de basis om zichzelf en hun mogelijk toekomstig bedrijf optimaal te ontwikkelen. We willen ze uitdagen een eigen visie te vormen voor de complexe omgeving waar ze zich in bewegen en zelf tot keuzes te komen die positief bijdragen aan hun eigen toekomst én die van de maatschappij.

Onze wens is dat iedere student en medewerker, wat zijn/haar standpunt ook is, zich thuis voelt op onze HAS. Ze de ruimte voelen de discussie aan te gaan met elkaar. En daarin hopen we dat we die gemeenschappelijke deler vinden, gezamenlijk werken aan een betere toekomst voor onze mensen en de wereld.

Komende dinsdag houden we op de HAS een bijeenkomst van HAS-studieverenigingen. HAS Intensief, Ruminenten, HAS Hippique, BOS Landscape Group, Biota Natura, AJK-HAS, Sustainagear en Animalia doen mee. Iedereen laat zien op welke wijze hij, zij een bijdrage levert aan de wereld door de Sustainable Development Goals. Iedereen is van harte welkom om dinsdag vanaf 11.00u langs te komen en mee te praten. Je vindt alle studenten in het Paviljoen.

Dick Pouwels, Liz Chermin, Erwin van Geenen
College van Bestuur HAS Hogeschool