1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. EquInnoLab. en HAS Hogeschool partners op hippisch gebied met focus op duurzaamheid en innovatie

EquInnoLab. en HAS Hogeschool partners op hippisch gebied met focus op duurzaamheid en innovatie

Equestrian Sports Innovation Centre EquInnoLab. is officieel benoemd tot partnerbedrijf van HAS Hogeschool in Venlo. Managing partner Alain Broft van EquInnoLab en vestigingsdirecteur Frans van Leijden tekenden deze week de samenwerkingsovereenkomst.

EquInnoLab. is het enige paardensportinnovatiecentrum ter wereld dat gevestigd is in Nederland. Als partner van HAS Hogeschool fungeert het centrum op het gebied van duurzaamheid en innovatie in de paardensport en hippische sector. Dit doet EquInnoLab. door het beschikbaar stellen van verschillende faciliteiten binnen het bedrijf, maar ook door middel van stages en gastcolleges. Het doel is een goede aansluiting van onderwijs met de praktijk, tot wederzijds voordeel van de beide partners.

Toekomst paardensport

EquInnoLab. is een jong en ambitieus bedrijf dat in 2016 gestart is. Het bedrijf houdt zich bezig met verduurzaming en innovatie op alle aspecten van de paardensport en de hippische sector. Door haar unieke team, dichte positie op de sportmarkt en dankzij de deskundigheid van haar medewerkers, is EquInnoLab. dé plek voor iedereen die betrokken wil zijn in het vormen van de toekomst van de paardensport en de bijbehorende sector.

Realistische testomgeving

Voor studenten die worden opgeleid op het gebied van de paardensport, is het interessant om bij EquInnoLab. in de keuken te mogen kijken en mee te werken aan interessante uitdagingen binnen het centrum. Echter, ook voor studenten met een andere opleidingsrichting is het een unieke plek om een bijdrage kunnen te leveren aan de toekomst van de paardensport. Ze kunnen op diverse terreinen aan de slag, waarbij de focus ligt op duurzaamheid en innovatie. EquInnoLab. heeft een brede en internationale oriëntatie, alsmede specifieke kennis en ervaring op het gebied van de paardensport en is daarom uitermate geschikt om te fungeren als partner van HAS Hogeschool.

Partnerbedrijven van HAS Hogeschool

De Limburgse vestiging van HAS Hogeschool heeft ruim 100 partnerbedrijven. Deze bedrijven, die allemaal afkomstig zijn uit de agrofoodsector, bieden studenten de mogelijkheid om hun toekomstige werkveld uitgebreid te leren kennen. Dit gebeurt door middel van bedrijfsexcursies, gastlessen, stages, praktijkcases, afstudeeropdrachten en practica op het bedrijf. Op deze manier wil HAS Hogeschool haar onderwijs zoveel mogelijk afstemmen op de wensen en behoeften die leven in de praktijk.

  • Logo EquInnoLab