1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Opleiding Dier- en veehouderij van HAS Hogeschool is per 1 september 2020 opleiding Veehouderij

Opleiding Dier- en veehouderij van HAS Hogeschool is per 1 september 2020 opleiding Veehouderij

De veehouderij staat op dit moment vol in de aandacht en er liggen veel uitdagingen. HAS Hogeschool wil hierop inspelen door binnen de opleiding de focus volledig op veehouderij te leggen.

De opleiding Dier- en veehouderij van HAS Hogeschool in Den Bosch krijgt een nieuwe naam: per 1 september 2020 heet de opleiding voortaan Veehouderij. De reden hiervoor is dat de focus binnen de opleiding volledig op veehouderij komt te liggen. 27 en 28 september trad HAS Hogeschool voor het eerst met de nieuwe naam naar buiten op de Onderwijsbeurs Zuid in Eindhoven. Studenten starten vanaf volgend studiejaar aan de vernieuwde opleiding Veehouderij. Voor de studenten die al aan de opleiding Dier- en veehouderij studeren verandert er niets.

Focus op veehouderij

De veehouderij staat op dit moment vol in de aandacht en er liggen veel uitdagingen. “HAS Hogeschool wil hierop inspelen door binnen de opleiding de focus volledig op veehouderij te leggen”, stelt opleidingsdirecteur Willem Leijten. “Dat geldt zowel voor het onderwijsprogramma als voor de docenten. Zo kunnen we de studenten zo goed mogelijk voorbereiden op het dynamische werkveld waarin ze terechtkomen. Sommigen worden adviseur waarbij ze ondernemers begeleiden bij managementbeslissingen en strategisch advies geven. Anderen kiezen voor het ondernemerschap in binnen- of buitenland of kiezen voor een loopbaan als onderzoeker.”

Zelf tot keuzes komen

“We bieden studenten de juiste basis om zichzelf optimaal te ontwikkelen”, vervolgt Leijten. “We leren ze een eigen visie te vormen voor de complexe omgeving waar ze zich in bewegen en zelf tot keuzes te komen die positief bijdragen aan hun eigen toekomst én die van de sector. Hoe dat eruit ziet bepalen ze zelf. De combinatie tussen kennis over het dier, het bedrijf en de omgeving en vaardigheden vinden we belangrijk. Zo kan opgedane kennis daadwerkelijk toegepast worden. Onze vakdocenten zijn hierin hooggekwalificeerd en staan dichtbij de praktijk. En samenwerken met het werkveld staat centraal, al vanaf jaar één.”

Meer weten over de vernieuwde opleiding Veehouderij van HAS Hogeschool? Lees het hier

Het onderdeel dier - paard & gezelschapsdieren - is als richting ondergebracht bij de opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness aan de vestiging van HAS Hogeschool in Venlo. Meer informatie