1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. HAS Food Experience naar de Europese finale EEPA Awards

HAS Food Experience naar de Europese finale EEPA Awards

De HAS Food Experience en Day for Change vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) 2018. In november nemen zij het op tegen de meest originele en succesvolle initiatieven van overheden en publiek-private partnerschappen uit de EU.

Op 6 juni vond Ondernemersplein in Rotterdam de Nederlandse voorronde plaats van deze Europese Awards bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam. Vijf projecten pitchten hun initiatief voor de jury. Na een spannend beraad kwamen deze twee winnaars uit de bus.

Innovatie stimuleren en belonen

Doel van de EEPA Awards is het stimuleren van innovatie in Europa en het identificeren en belonen van initiatieven die ondernemerschap bevorderen. De Awards zijn bestemd voor (decentrale)  overheden, kennisinstellingen, scholen, publiek-private samenwerkingsverbanden, die met creatieve en inspirerende projecten ondernemerschap stimuleren. De Europese Commissie organiseert de Awards al ruim 10 jaar.

 

De jury over de winnaars

De jury bestond uit Pieter Waasdorp (voorzitter), manager Ondernemerschap van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Toon Buddingh, incubator-ondernemer en Thomas Blekman, expert Corporate Effectuation & Strategy. Juryvoorzitter Pieter Waasdorp: “We hebben deze 2 projecten genomineerd, omdat ze niet alleen creatief en inspirerend zijn maar ook een maatschappelijk impact hebben:  Day for Change  brengt kinderen niet alleen ondernemerschapsvaardigheden bij, maar geeft ze ook een ethisch kompas mee door  de inclusive financing projecten. HAS Food Experience geeft hun studenten een podium om kansrijke Food concepten te realiseren in de markt en te werken aan de fooduitdagingen van de toekomst. We zijn verheugd om deze 2  projecten de kans te geven zich op Europees niveau te presenteren en denken dat ze een grote kans maken om in Europa te winnen.”

Eind november wordt tijdens de finale in Graz, Oostenrijk bekend of de Nederlandse projecten één van de Awards in de wacht weten te slepen.