
Expertises bij HAS green academy
HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.
Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp.
Onze expertises
-
-
HAS Hogeschool participeert in onderzoek welzijn coach- en therapiepaarden
Bedrijven en brancheorganisaties die paardencoaching of therapeutisch paardrijden aanbieden, vinden het welzijn van hun paarden heel belangrijk en willen weten wat de impact van coaching en therapeutisch rijden op hun paarden is. De komende twee jaar gaan ze dit samen met HAS Hogeschool en Aeres Hogeschool Dronten uitzoeken in het raakMKB-onderzoek ‘Welzijn van coach- en therapiepaarden’.
-
HAS Hogeschool en praktijkleerbedrijf Hoeve Boveneind verlengen samenwerking
Melkveehouderij Hoeve Boveneind in Herwijnen blijft ook de komende vijf jaar een belangrijke praktijkfaciliteit voor studenten, docenten en docentonderzoekers van HAS Hogeschool. Op 7 april 2022 tekenden collegevoorzitter Reggy van der Wielen en eigenaar Wilfred de Bruijn een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Hoeve Boveneind is een van de drie praktijkleerbedrijven van de opleiding Veehouderij van HAS Hogeschool.
-
Gesubsidieerd scholingsaanbod voor agrarische ondernemers en coaches vanaf 4 april
Agrarische ondernemers en adviseurs kunnen vanaf 4 april een voucher aanvragen voor een tegemoetkoming in de kosten van een daarvoor geselecteerde cursus of opleiding op het gebied van stikstof, natuurinclusieve landbouw of precisielandbouw. Dit kan door een beroep te doen op de Subsidieregeling Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (SABE). Het scholingsaanbod wordt aangeboden door de 4 groene hogescholen van Nederland.
-
HAS-lectoraten dragen bij aan ontwikkeling nieuwe rotatieteelten in de Peel
Boeren, proeftuinen, onderwijsinstellingen waaronder HAS Hogeschool en de overheid zijn samen gestart met het innovatieve project ‘Verbonden Peelproeftuinen voor Slimme Rotatieteelten’. Lectoren Rob Bakker en Judith van de Mortel gaan samen met docentonderzoekers en studenten binnen het project praktijkonderzoek doen naar de verduurzaming van de landbouw.
-
-
Kan natuurinclusieve landbouw van Nederland weer een GIDS-land maken? - Deel 5 blogserie
Kan Nederland GIDS-land worden met natuurinclusieve landbouw, waarbij een goed verdienmodel voor de boer centraal staat? That’s the question! De vierde blogpost is van HAS-alumnus Ruben Burger.
-
Lector Olga Haenen neemt afscheid tijdens bijzondere SUM-UP meeting
Op 24 maart heeft lector Dr. Ir. Olga Haenen van HAS Hogeschool tijdens een bijzondere SUM-UP meeting afscheid genomen. De bijeenkomst werd gehouden ter ere van de afronding van haar lectoraat INVIS: Nieuwe eiwitten, insecten en vis, gezond, duurzaam en veilig.
-
-
-
Docentonderzoeker Martin Perescis promoveert met onderzoek vroege factoren ontwikkeling epilepsie
Docentonderzoeker Martin Perescis van de opleiding Toegepaste Biologie is op 10 februari 2022 gepromoveerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen met een onderzoek naar vroege factoren in de ontwikkeling van epilepsie. 12 studenten van HAS Hogeschool hebben de afgelopen jaren actief bijgedragen aan het onderzoek.
-
Kan natuurinclusieve landbouw van Nederland weer een GIDS-land maken? - Deel 4 blogserie
Kan Nederland GIDS-land worden met natuurinclusieve landbouw, waarbij een goed verdienmodel voor de boer centraal staat? That’s the question! De vierde blogpost is van Dr. Martin Scholten.
-
Bossche onderwijsinstellingen en gemeente intensiveren samenwerking
In het project ‘Wijk Vliertkwartier’ werken studenten en docenten van de HAS samen met Avans Hogeschool en het Koning Willem I College aan de gebiedsontwikkeling in het Vliertkwartier. Als het aan de zeven Bossche onderwijsorganisaties en de gemeente ligt, gaan straks alle Bossche studenten, van mbo tot wo, met elkaar aan maatschappelijke vraagstukken werken. Onlangs sloten zij daarvoor het convenant Bosch Onderwijsinnovatie Akkoord.
-
HAS-student Thijs Brooijmans winnaar van de eerste Adri den Dekker Prijs
Thijs Brooijmans (21), student aan HAS Hogeschool, is de eerste winnaar geworden van de Adri den Dekker Prijs. De prijs werd door groentefabrikant HAK in nauwe samenwerking met HAS Hogeschool in het leven geroepen. Thijs, derde generatie van een familie van akkerbouwers in Steenbergen, won de stimuleringsprijs met zijn essay genaamd 'Strokenteelt is de toekomst; in tegenstelling tot de huidige monocultuur, een weerbaar teeltsysteem'. Aan de prijs is een studiecheque van €2000 verbonden.
-
Kan natuurinclusieve landbouw van Nederland weer een GIDS-land maken? – Deel 3 blogserie
Kan Nederland GIDS-land worden met natuurinclusieve landbouw, waarbij een goed verdienmodel voor de boer centraal staat? That’s the question! De derde blogpost is van oud-lector Roger Engelberts.
-
Student Pablo Schultz wint met Bakkie Bruis de Dutch Food Week KickStartShow 2022
Pablo Schultz, student Food Innovation bij HAS Hogeschool, heeft met zijn concept Bakkie Bruis de Dutch Food Week KickStartShow 2022 gewonnen. Pablo ontwikkelde een sprankelende koffiesoda als gezond én lekker alternatief voor gewone frisdrank. Dutch Food Week wil met de prijs ondernemerschap onder jonge voedseltalenten stimuleren en ze bij de jaarlijkse KickStartShow een podium geven.
-
-
-
Student Rody van den Heuvel wint Voedselzuinigheidsaward met project Challenge Beefy Green
Rody van den Heuvel – student Food Innovation bij HAS Hogeschool – heeft de Voedselzuinigheidsaward gewonnen met het project Challenge Beefy Green. De award werd uitgereikt door de HAS, de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank aan een student of groep studenten die het meest impactvolle voedselverspillingsproject hebben uitgevoerd sinds de start van de eerste Brabantse Hbo Voedselverspillingschallenge.
-
HAS Food Experience 2022: bijzondere concepten van studenten gericht op een betere wereld
Hybride worsten die de vleesconsumptie helpen reduceren. Maaltijdpakketten voor gezinnen met een lager inkomen en gezondheidsissues. Een fairtrade systeem voor Nederlandse boeren. Luxe chocolade met gedroogde koffiedrab. En een bijzonder biertje als conversation starter. Dat zijn de 5 innovatieve concepten die op 1 februari tijdens de HAS Food Experience 2022 een FoodmanShip Award hebben gewonnen.
-
Kan natuurinclusieve landbouw van Nederland weer een GIDS-land maken? - Deel 2 blogserie
Kan Nederland GIDS-land worden met natuurinclusieve landbouw, waarbij een goed verdienmodel voor de boer centraal staat? That’s the question! De tweede blogpost is van Harry van Delft, oud-lector Agrofood Marketing.
-
Kan natuurinclusieve landbouw van Nederland weer een GIDS-land maken? - Deel 1 blogserie
Kan Nederland GIDS-land worden met natuurinclusieve landbouw, waarbij een goed verdienmodel voor de boer centraal staat? That’s the question! Erwin van Woudenberg trapt de blogserie af.
-
HAS Hogeschool benoemt Ellen Weerman tot lector Klimaatrobuuste landschappen
Dr. ir. Ellen Weerman is op 1 januari 2022 gestart met het nieuwe lectoraat ‘Klimaatrobuuste Landschappen: verbinden van landbouw en natuur’ bij HAS Hogeschool en onderzoeksinstituut NIOO-KNAW. Het lectoraat richt zich op de vraag hoe andere vormen van landbouw kunnen bijdragen aan het verbeteren van waterkwaliteit en biodiversiteit door op een slimme manier gebruik te maken van het landschap.
-
Lector Daan Groot maakt doorstart met lectoraat Verdienvermogen voor Natuurinclusieve Landbouw
Lector Daan Groot van het inmiddels afgeronde lectoraat Innovatief Ondernemen met Natuur heeft een doorstart gemaakt als lector met een nieuw lectoraat: Verdienvermogen voor Natuurinclusieve Landbouw. Het lectoraat richt zich op de vraag hoe er in een ander samenspel tussen boeren, maatschappij en overheid nieuwe kansen kunnen ontstaan voor natuurinclusieve ondernemers.