1. Home
  2. Meer HAS
  3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Onze expertises

Expertise
  • design-methoden

    Lectoraat Design Methoden in Food

    Het lectoraat Design Methoden in Food doet onderzoek naar design methoden die binnen het hbo gebruikt kunnen worden en resulteren in nieuwe ontwerpen voor gezond en duurzaam voedselkeuzegedrag. Denk daarbij aan voedselproducten, verpakkingen en communicatieuitingen, maar ook aan compleet nieuwe voedselomgevingen en voedselsystemen.

  • catering

    Gezondere voedselomgeving: foodservice

    Het lectoraat Voeding en Gezondheid doet samen met het Koning Willem I College en foodservicepartners helpt de foodserviceprofessional in het bereiden van gezondere gerechten. Onder meer menulabelling wordt meegenomen als mogelijke tool.

  • senior

    Voeding voor doelgroepen: 65’plussers

    Bij het ontwikkelen van productconcepten voor specifieke doelgroepen met eigen behoeften komen productsamenstelling en gezondheidscommunicatie bij elkaar. In dit onderzoek van het lectoraat Voeding en Gezondheid staat de 65’plusser centraal.

  • gereedschapskist

    Gereedschapskist voor gezonde productontwikkeling

    Het lectoraat Voeding en Gezondheid vult een gereedschapskist met tools om het bedrijfsleven te helpen met productinnovaties die verleiden tot gezondere keuzes en aansluiten bij de behoeften van de consument of speciale doelgroepen.

  • Voeding & Gezondheid

    Lectoraat Voeding en Gezondheid

    In het lectoraat Voeding en Gezondheid staat een gezonde voedselomgeving en het maken van gezonde voedselkeuzes maken centraal. Het lectoraat richt zich daarbij enerzijds op een gezondere samenstelling van het aanbod aan voedingsmiddelen en anderzijds op een verantwoorde, transparante communicatie richting alle consumenten.

  • Data op laptop - Module Business Improvement - HAS Green Academy

    Module Business Improvement

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    4 dagen

    Ieder bedrijf heeft van die punten. Processen waarvan iedereen vermoedt dat het beter kan. Maar hoe? En wegen de baten dan ook op tegen de lasten die bij een verbetertraject spelen?

  • Cursisten bij koelkast met voedingsproduct - Cursus Kennismaking Voedinsmiddelentechnologie

    Cursus Kennismaking met voedingsmiddelen­technologie

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    9 dagdelen

    Werk je in de voedingsmiddelenindustrie en wil je beter begrijpen hoe producten worden ontwikkeld, verwerkt en gecontroleerd op kwaliteit en veiligheid? De cursus Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie biedt jou de essentiële basis om de technologische kant van voedselproductie te doorgronden. Je leert hoe processen als verwerking, verpakking en opslag bijdragen aan houdbaarheid en voedselveiligheid en hoe je deze kennis direct toepast in je werk.

  • De bodem werkt!

    Lectoraat Levende bodem werkt!

    Het lectoraat Levende bodem werkt! richt zich op de interactie tussen plant en bodem, waarbij de focus vooral ligt op de interactie tussen de bodembiologie en de plant en het gebruiken van deze interactie om de bodem vitaler en duurzamer te maken.

  • Begeleider en cursisten voeren onderzoek uit - Cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen

    Cursus Voedselveiligheid & houdbaarheid

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    3 maanden

    Micro-organismen, natuurlijke gifstoffen, allergenen en contaminanten. Ze spelen allemaal een belangrijke rol in de houdbaarheid van voedingsmiddelen. In deze cursus leer je hoe deze zaken de houdbaarheid van producten beïnvloeden, maar ook hoe je de houdbaarheid van producten kunt verlengen.

  • toekomstige voedselsystemen

    Lectoraat Future Food Systems

    Het lectoraat Future Food Systems werkt aan interventiestrategieën en nieuwe businessmodellen die de transitie naar duurzame voedselsystemen versnellen. Zo draagt het lectoraat bij aan impact op de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties, zowel nationaal als internationaal.

  • medewerker kwaliteit - Module Quality Control - HAS Green Academy

    Module Quality control

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    4 dagen

    Wanneer een kwaliteitssysteem is geïmplementeerd is het van belang dat dit juist wordt gebruikt en toegepast. De module Quality control staat in het teken van beheersing van dit proces onder andere door middel van kwaliteitscontroles.

  • varken

    Varkensgeluid, stress en gezondheid

    In samenwerking met NoldusIT, Connecting Agri&Food en Fontys Venlo heeft het lectoraat Dierenwelzijn en Technologie onderzoek gedaan naar varkensgeluid in de stal en gedrag en gezondheid van varkens.

  • kuiken

    Welzijn en gezondheid bij vleeskuikens

    Doel van KIEM-project ‘Slimme sensoren voor welzijn vleeskuikens’ van het lectoraat Dierenwelzijn en Technologie is het monitoren van gezondheid en welzijn met behulp van slimme sensoren in de vleeskuikenstal.

  • Cursus Basiskennis van vetten, eiwitten en koolhydraten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    7 dagdelen

    Wil jij beter begrijpen hoe vetten, eiwitten en koolhydraten bijdragen aan de kwaliteit, houdbaarheid en structuur van voedingsmiddelen? In de cursus Basiskennis van vetten, eiwitten en koolhydraten verdiep je je in de chemische en fysische eigenschappen van deze macronutriënten en leer je hoe ze zich gedragen tijdens verwerking en bereiding. De cursus koppelt theorie direct aan praktijk, zodat je deze kennis effectief kunt toepassen in productontwikkeling en kwaliteitscontrole.

  • koe

    Ademlucht en pensgezondheid bij melkkoeien

    In een langlopend project bekijkt het lectoraat Dierenwelzijn en Technologie of het mogelijk is om in uitgeblazen lucht van melkkoeien vluchtige vetzuren, methaan of aceton te bepalen.

  • Koeien sociaal gedrag

    Sociaal gedrag melkkoeien op de kaart

    Het uitoefenen van sociaal gedrag is belangrijk voor het welzijn van koeien. Het lectoraat Dierenwelzijn en Technologie doet hier meerjarig onderzoek naar.

  • medewerker kwaliteit - Module Quality Assurance - HAS Green Academy

    Module Quality assurance

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    5 dagen

    Beheersing van de voedselveiligheid middels een kwaliteitssysteem is natuurlijk een relevant en onmisbaar onderdeel in ieder bedrijf. Maar worden alle gevaren ook daadwerkelijk beheerst op de juiste wijze en zijn de risico’s op voedsel fraude en food defense voldoende geborgd?

  • varken

    Gezondheid en klimaat van varkens

    Het lectoraat Dierenwelzijn en Technologie doet onderzoek naar het klimaat en de gezondheid van vleesvarkens. De focus ligt op het verzamelen van data, de inzet van nieuwe technieken en best practices.

  • Koe hittecamera

    Beeldanalyse en gezondheid van melkkoeien

    In een meerjarenproject onderzoekt het lectoraat Dierenwelzijn en Technologie samen met Wageningen BioVeterinary Research de relatie tussen warmtefoto’s en kreupelheden bij melkkoeien.

  • Begeleider en cursisten les in het lab - Leergang Quality and Business Improvement in Food

    Leergang Quality and Business Improvement in Food

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    12 dagen

    De kwaliteitsborging van ons voedsel staat onder druk en in de spotlights. Alle reden om je als kwaliteitsmanager extra te wapenen. Met de Leergang Quality and Business Improvement in Food leer je hoe je de kwaliteit van voedingsmiddelen kunt bewaken. En op tijd kunt ingrijpen als dat nodig is.

  • Lectoraat Dierenwelzijn en Technologie

    Het lectoraat Dierenwelzijn en Technologie richt zich op het meten en monitoren van gezondheid, gedrag en welzijn van dieren met behulp van technologie. We werken aan toepassingen van data en sensoren voor verschillende diersoorten en sectoren.

  • Cursisten werken aan opdracht - Workshop Zout en suikerverlaging

    Workshop Zout- en suikerverlaging

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    1 dagen

    Bij voedingsmiddelen ligt de focus steeds vaker op gezondheid. Als voedingsdeskundige weet je dat je dit bereikt met minder zout en suiker. Tijdens de workshop Zout- en suikerverlaging leer je hoe je de receptuur kunt aanpassen, zonder verlies van kwaliteit, smaak en houdbaarheid.

Filters

Expertise