
Opleiding Bedrijfscoach stikstof
De opleiding Bedrijfscoach stikstof is specifiek gericht op agrarische adviseurs die als bedrijfscoach stikstof aan de slag willen.
HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.
Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp.
De opleiding Bedrijfscoach stikstof is specifiek gericht op agrarische adviseurs die als bedrijfscoach stikstof aan de slag willen.
Onderzoek jij graag de optimale groei omstandigheden voor de tomatenteelt? Tijdens de Engelstalige opleiding Horticulture & Business Management ga je aan de slag in de open en gesloten teelt, ontdek je nieuwe innovaties binnen de sector en pas jij je kennis toe in praktische situaties.
Ben jij een gamechanger die met onderzoek, innovatie en praktijkgerichte oplossingen echte impact willen maken? Dan is Milieukunde dé opleiding voor jou! In een informele leeromgeving leer je hoe jij de wereld duurzamer maakt met jouw toekomstbestendig carrière.
Ben jij graag in de natuur en houd je van aardrijkskunde of biologie? Dan is de hbo-opleiding Management van de Leefomgeving iets voor jou!
Zie jij jezelf later als bedrijfsleider van een topsport stal aan de slag gaan? Of ontwerp je liever gave campagnes voor een leverancier in dierenaccessoires? Bij de specialisatie Hippische Bedrijfskunde en Pet Business leer je alles over de bedrijfsmatige kant van de paarden en gezelschapsdierensector.
Om goed te kunnen scouten, is kennis van ziekten en plagen, van hun gedrag en levenscyclus noodzakelijk. In de cursus Scouten van plagen in bedekte teelt leer je alles over het signaleren, monitoren en bijsturen.
Wil jij aan de slag in de sector die steeds belangrijker wordt voor de productie van ons voedsel en alle planten en bloemen? Dan is de hbo-opleiding Tuinbouw en akkerbouw iets voor jou!
De verlengingscursus 'Resistentiemanagement' kun je volgen als één van de verplichte kennisbijeenkomsten voor de verlenging van je licentie Adviseren Gewasbescherming. Deze cursus valt onder het thema ‘Onderzoek & Innovatie’.
De vakopleiding plantenveredeling heeft als doel meer inzicht te bieden in de theoretische achtergrond en opbouw van een veredelingsprogramma, zodat je kunt groeien tot (assistent) veredelaar of selecteur en meer verantwoordelijkheden kunt vervullen in het veredelingsprogramma.
Bedenk jij een nieuwe stalindeling om efficiënter te kunnen voeren? Tijdens de hbo-opleiding Veehouderij ga je aan de slag met belangrijke onderwerpen die spelen in de sector; dierenwelzijn, voeding, gezondheid, kringlooplandbouw, maar ook de economische bedrijfsvoering komen aan bod.
Vanaf 1 januari 2019 is iedereen die - beroepsmatig of in het kader van een commerciële dienst - advies verstrekt over de bestrijding van plagen en het veilig gebruik van pesticiden, verplicht om in het bezit te zijn van het vakbekwaamheidscertificaat ‘Adviseren gewasbescherming’.
De cursus Inleiding in zaadfysiologie, die voorheen aangeboden werd door Breedwise, geeft je inzicht in alle factoren die invloed hebben op de kwaliteit van zaad en leert hoe je deze kan controleren.
Het voeden van meer mensen is één van de enorme uitdagingen waar de wereld voor staat. Wil jij deel uitmaken van de oplossing? Kies dan voor de Engelstalige hbo-opleiding International Food & Agribusiness.
HAS green academy en Vertify ontwikkelden de cursus Telen op water (hydroponics) op basis van inzichten uit jarenlange onderzoekservaring in gesloten teelt op water.
Ontdek jij hoe je snacks gezonder kunt maken? Of hoe je sinaasappelsap lekker en langer houdbaar maakt? Tijdens de hbo-opleiding Food Technology leer je alles over de wereld achter het etiket.
Ben jij nieuwsgierig en geïnteresseerd in biologie? Bij Toegepaste Biologie leer je om met onderzoek een bijdrage te leveren aan gezonder eten, een beter milieu en een goed leven voor de dieren.
Alle cellen van een plant bevatten DNA: de handleiding voor de opbouw en het functioneren van een plant. In de cursus Celdeling en erfelijke eigenschappen leer je hoe dit zich vertaald naar de eigenschappen van een plant en overerving.
In de cursus komen alle waardevolle aspecten ten aanzien van bodem en bemesting aan bod. De cursus Bodem en bemesting is los te volgen, maar ook als onderdeel van de opleiding Plantenfysiologie.
De cursus Regulatie van groei en ontwikkeling bekijkt de belangrijkste interne en externe drijvers voor plantontwikkeling en hoe deze worden beïnvloed.
Fotosynthese is de motor achter plantproductie. Met licht als drijvende kracht worden water en koolstofdioxide omgezet in bouwstoffen voor de plant. Tijdens de cursus Fotosynthese gaan we in op de theorie achter dit proces en de vertaling hiervan naar de praktijk.
Ben je vaak creatief bezig met eten? Of wil je bijdragen aan een betere wereld door duurzame verpakkingen te ontwikkelen? Bij de HBO-opleiding Food Innovation aan HAS green academy leer je hoe je nieuwe food concepten bedenkt en succesvol in de markt zet.
Zonder water kan een plant niet groeien en overleven. Maar hoe zorgt een plant er nu voor dat alle organen voldoende voorzien zijn van water? Dat leer je in de cursus Waterhuishouding.
De opleiding Plantenfysiologie geeft je de kennis en inzichten die je nodig hebt om onderbouwde keuzes te maken in het optimaliseren van het teeltproces.
Ben jij nieuwsgierig hoe een pak melk in het schap van jouw supermarkt komt? In de specialisatie Bedrijfskunde en foodbusiness leer je alles over de bedrijfskundige kant van bedrijven in de foodsector.