1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Afgestudeerde Loekie aan het woord

Afgestudeerde Loekie aan het woord

Loekie studeerde Food Innovation bij HAS green academy en werkt nu als manager innovation. “Lekker eten kan het dagelijks leven zo veel leuker en interessanter maken."

"Daarom wil ik graag mensen lekker laten eten en daardoor meer laten genieten van het leven. Deze missie sluit mooi aan bij mijn werk bij Hela, hier ben ik dagelijks bezig de lekkerste producten te ontwikkelen om mensen te laten genieten."

Tip voor toekomstige Food Innovation studenten

Haar tip voor toekomstige studenten van de opleiding is dan ook: “Probeer er zo vroeg mogelijk achter te komen wat jij écht leuk vindt. Je kunt dan in het verloop van de opleiding je stages en minor hierop aanpassen en zo ervaringen opdoen die passen bij jouw droombaan. Uiteindelijk zal dit je heel erg helpen bij het solliciteren.” Zelf liep Loekie in het derde jaar van de opleiding stage in Barcelona, iets wat ze voor geen goud had willen missen.  

De functie van manager innovation

Over haar baan vertelt ze: “Veel van wat ik op de HAS geleerd heb komt in een bepaalde mate terug in mijn werk. Ik krijg veel energie van samenwerken met collega’s en projecten samen met een team tot een goed einde te brengen.” Zo is zij wekelijks bezig met producten ontwikkelen en maken in de keuken, proefsessies organiseren om producten te beoordelen met collega’s, maar ook innovatiesessies waarin ze samen brainstormen over nieuwe concepten en producten.  

Ik kan iedere dag doen wat ik leuk vind. Zonder mijn diploma als Food Innovator was dit waarschijnlijk een stuk lastiger geweest.

Mensen enthousiasmeren voor producten

“Bij Hela hebben wij een groot assortiment, het is belangrijk dat deze producten up to date blijven en dus continu voldoen aan bijvoorbeeld wetgeving en de vraag van de klant. Daarnaast willen we ook nieuwe producten op de markt brengen. Ik vind het heel leuk om in mijn werk zoveel contact te hebben met alle verschillende afdelingen. Maar ook om vanuit de innovatie kant andere mensen te enthousiasmeren voor producten.” 

Meer weten?