1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Afgestudeerde Menno aan het woord

Afgestudeerde Menno aan het woord

Tijdens zijn opleiding Food Innovation heeft Menno zijn eigen onderneming Vital Forest kunnen opzetten via de Topklas ondernemen. “Daar heb ik onder begeleiding van professionals écht het fundament kunnen leggen voor mijn onderneming.”

Ik ben een geboren ondernemer. Ik vind het leuk om vanuit een probleem een oplossing te bedenken.

Vital Forest

“De grootste uitdaging vind ik hoe we gezondere keuzes beter en toegankelijker kunnen maken en mensen en de samenleving meer kunnen behoeden voor ongezondere keuzes. In de supermarkt worden veel producten verkocht die een gezonde keuze impliceren maar dat eigenlijk niet zijn.” Daar komt ook zijn idee voor zijn onderneming Vital Forest vandaan. Met Vital Forest biedt Menno relax mobiele en comfort rooms op locatie aan, zodat medewerkers kunnen ontspannen tussen het werk door.  

Creatief denken

“Als zelfstandig ondernemer doe ik bijna alles zelf. Elke week is anders, in de ochtend heb ik veel contact met klanten, daarna ga ik aan de slag met het verder uitwerken van de promotie van mijn bedrijf.” Voor zijn marketing pakt Menno nog regelmatig de marketinglessen erbij die hij kreeg tijdens zijn opleiding. “Creatief denken’, maar ook de grafische programma’s, zoals Photoshop helpen mij in het ontwikkelen van mijn eigen materialen.” Ook die vaardigheden leerde hij tijdens zijn opleiding bij de HAS. 

Mooiste herinnering: buitenlandstage in India

Zijn mooiste herinnering aan de opleiding? “Mijn buitenlandstage in India. Ik heb daar gewerkt aan een maatschappelijk project waarbij we met het opzetten van een ijsfabriek banen creëerden voor kansarme vrouwen in de omgeving. Ik heb gewerkt aan het ontwikkelen van recepturen en het instrueren van het bereidingsproces, om het vervolgens bij mijn vertrek over te kunnen dragen aan deze groep vrouwen. Ik heb ervaren hoe moeilijk het is om écht dingen voor elkaar te krijgen.” 

Meer weten?