1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Stageverhaal Jarno

Stageverhaal Jarno

Jarno is een bioloog in hart en nieren. Als kind had Jarno al veel interesse in de natuur en vond hij het heerlijk om buiten te zijn. Het is dan ook niet zo gek dat hij Toegepaste Biologie aan HAS green academy studeert.

Student Toegepaste Biologie in vijver voor onderzoek

"Het leukste aan de opleiding vind ik het doen van toegepast onderzoek. Mijn kennis over flora en fauna is sterk gegroeid en ik weet veel meer over onderzoek doen aan de hand van een wetenschappelijke methode.’’

Praktijklessen

Wat Jarno het leukste vindt aan de opleiding Toegepaste Biologie op de HAS? De praktijklessen! "Je doet zoveel ‘in het echt’. Elk hoofdstuk is gekoppeld aan een project. Hierdoor ben je aan de slag in het veld en ben je veel bezig met onderzoek. Je past de geleerde stof direct toe in de praktijk. Je snapt niet alleen wat je leert, maar ook waarom je het leert. Deze manier vind ik heel fijn!"

Tijdens mijn stage heb ik onderzoek gedaan naar insecten in landbouwgewassen.

Stage bij Stichting Bargerveen

In het derde studiejaar ging Jarno op stage bij Stichting Bargerveen, zij doen onderzoek naar Natuurgericht Systeem herstel. "Tijdens mijn stage heb ik onderzoek gedaan naar de diversiteit van insecten in klimaat-robuuste landbouwgewassen op veengronden. Ik heb veel geleerd over het identificeren van insecten en de ecologie waarin deze insecten leven. Naast dat ik inhoudelijk veel geleerd heb, ben ik ook flexibeler in mijn werk geworden, weet ik beter tijd te bewaken en is het schrijven van een onderzoeksrapport nu een eitje!"